۱۲ شهریور ۱۳۹۴، ۴:۰۰
کد خبر: 81745938
T T
۰ نفر
واكنش عراق به عمليات ربايش كارگران ترك/ العبادي از وجود طرح هاي خارجي خبر داد

بغداد-ايرنا- نخست وزير عراق چهارشنبه شب فاسدان و سردمداران جريان سازمان يافته جرم و جنايت در عراق را عامل عمليات آدم ربايي اتباع تركيه اي در بغداد دانست و گفت، پشت اين عمليات طرح هاي خارجي قرار دارد كه هدف آن ايجاد اختلاف و تفرقه ميان طوايف عراق است.

به گزارش ايرنا، 16 كارگر تركيه اي، روز چهارشنبه، هنگام كار در يك ورزشگاه فوتبال در بغداد، به وسيله افراد مسلح ناشناس كه لباس نيروهاي امنيتي عراق را به تن داشتند، ربوده شده و به نقطه نامعلومي انتقال داده شدند.
آنان در يك طرح ساخت ورزشگاه فوتبال در منطقه حبيبيه در شرق بغداد كار مي كردند كه مردان مسلح با چند دستگاه خودرو اين كارگران را ربودند.
حيدرالعبادي نخست وزير عراق اطمينان داد كه دولت وي تا از بين بردن فساد و فاسدين از تعقيب آن ها دست بر نخواهد داشت.
وي برخي طرف ها را متهم كرد كه تلاش مي كنند اصلاحات را بي اهميت و اوضاع كشور را خطرناك جلوه دهند چرا كه اصلاحات آن ها را نيز شامل مي شود.
العبادي تصريح كرد، همانند موضوع مقابله با تروريسم دستورات لازم را براي مقابله با عوامل آدم ربايي در بغداد صادر كرده و با عوامل آدم ربايي همانند تروريست ها برخورد خواهد كرد.
در همين حال، «سعد مطلبي» عضو كميته امنيتي شوراي استان بغداد از شروع عمليات بازبيني فيلم دوربين هاي امنيتي در كليه مناطق پايتخت براي شناسايي عاملان آدم ربايي روز چهارشنبه در بغداد خبر داد كه به وسيله فرماندهي عمليات بغداد در حال انجام است.
وي گفت، به محض اعلام نتايج تحقيقات درباره اين اقدام كه احتمالات زيادي درباره انگيزه آن وجود دارد، نتايج در اختيار افكار عمومي قرار خواهد گرفت.
وي با بيان اينكه عمليات آدم ربايي روز چهارشنبه بغداد، عملياتي پيچيده است و هنوز كسي علت و انگيزه آن را نمي داند، گفت كه احتمالات زيادي از جمله درخواست پول مي تواند در پشت اين آدم ربايي وجود داشته باشد، كما اينكه مي تواند ماهيت تروريستي و يا ابعاد منطقه اي داشته باشد.
در عين حال «علي التميمي» استاندار بغداد هدف اين عمليات آدم ربايي را تخريب و انسداد طرح هاي عمراني و ساخت و ساز در پايتخت به وسيله شركت هاي فعال دانست و گفت اين اقدام ضد اجتماعي تصويري منفي از وضعيت امنيتي و سياسي كشور ارائه مي كند.
برخي خبرگزاري ها از ابتداي انتشار خبر ربايش كارگران تركيه اي در بغداد، به نقل از ديپلمات ها آن را اقدامي انتقام جويانه از سوي داعش توصيف كردند كه ارتش تركيه در دو هفته اخير مواضع اين گروه تروريستي را در سوريه بمباران كرده است.
تركيه و داعش يك تجربه قديمي نيز در ارتباط با گروگان گيري دارند. نيروهاي داعش خرداد سال گذشته پس از اشغال كامل استان نينوا و شهر موصل ، 46 تن از كاركنان كنسولگري تركيه در موصل را گروگان گرفتند.
آدم ربايي و سرقت هاي مسلحانه در بغداد طي ماه هاي اخير افزايش يافته و بر تعداد اين عمليات افزوده شده است، بطوري كه اخبار و گزارش هاي رسانه هاي عراقي در روز چهارشنبه همزمان با ربايش كارگران ترك، حاكي از ربودن يك مدير مدرسه در اعظميه در شمال بغداد و سرقت سه خودرو از يك پاركينگ عمومي در مركز بغداد بوده است.
بسياري از كارشناسان امنيتي از ابتداي تحركات داعش در استان الانبار در بهار امسال و سقوط الرمادي مركز اين استان كه موجي از آوارگان را به سمت بغداد و كربلا روانه كرده، نسبت به نفوذ عوامل داعش در ميان آوارگان هشدار داده بودند.
از آن هنگام عمليات تروريستي و تواما آدم ربايي و سرقت هاي مسلحانه در بغداد افزايش يافت.
نيروهاي امنيتي عراق در سه ماه گذشته تعدادي از نيروهاي نفوذي در ميان آوارگان را شناسايي و بازداشت كردند.
خاورم*1*1770*163