هرمزگان ازاستان هاي جنوبي كشوراست كه درساحل خليج فارس و درياي عمان قرار دارد و براساس آمار منتشر شده از سرشماري سال 1390، جمعيت اين استان يك ميليون و570 هزار تن است كه از اين تعداد نيمي درمناطق شهري و نيمي ديگردرمناطق روستايي زندگي مي كنند، فعاليت عمده مردم هرمزگان در زمينه كشاورزي، ماهي گيري و بازرگاني است.
چهار استان هرمزگان، خوزستان، بوشهر و سيستان و بلوچستان كه در كنار خليج فارس و درياي عمان قرار دارند، بسيار حايز اهميت هستند، چون دروازه ورود كشور به جهان و آب هاي آزاد محسوب مي شوند واستان هرمزگان از جمله استان هاي مهم و راهبردي كشور است دسترسي به آب هاي آزاد و وجود بندرگاه هاي متعدد مي تواند هرمزگان را به قطب تجاري در زمينه صادرات و واردات تبديل كند.
در اين استان 70 بندر تجاري، مسافربري و نفتي با نام هاي مجتمع بندري شهيد رجايي، شهيد باهنر، لنگه، كنگ، قشم، درگهان، كيش، جاسك، چارك و بنادر نفتي سيري و لاوان ... قرار دارد.
اين استان با داشتن ظرفيت هاي فروان بالفعل ازظرفيت جابجايي 80ميليون كالادر سال دارد وداراي 14جزيره كوچك وبزرگ مسكوني ، تجاري ، نفتي و محيط زيست
بوده كه در فصل هاي خنك شمار گردشگران ايراني وخارجي را به سمت خود مي كشاند.
داشتن صنايع بزرگ نظير پالايش نفت وگاز ، فولاد وآلومينيوم ، سيمان و نيروهاي بزرگ برق ازيكهزار كيلومتر مربع سواحل و قرار گرفتن در دهانه ورودي تنگه استراتژيك هرمز وهمسايگي با كشورهاي حوزه خليج فارس از جمله امارات وعمان از ديگر ظرفيت هاي موجود اين استان مي باشد.
دكتر روحاني رييس جمهوري اسلامي ايران درششم اسفند 92 درقالب دومين سفر كاروان دولت تدبير واميد وارد استان هرمزگان شد و ضمن ديدار با مردم ، علما ونخبگان، خانواده هاي شهدا وايثارگران ، بازديداز مجتمع بندري شهيد رجايي ، فولاد هرمزگان ، مناطق نيروي دريايي ارتش نيز داشت وقول هايي در زمينه شكوفايي
سواحل مكران داد كه منجر به تصويب منطقه ويژه اقتصادي جاسك در فروردين 93 شد.
توجه به صنعت وحمايت از افزايش طرح توسعه فولاد و تبديل شدن هرمزگان به قطب فولاد كشور، صنعت كشتي سازي ، شيلات وآبزيان ، توسعه بندر شهيد رجايي درقالب بندر خليج فارس و بالا بردن ظرفيت جابجايي كالا از 80ميليون به 100ميليون تن درسال از ديگر وعده هاي دكتر روحاني در سفر به هرمزگان بود كه درسال 93 دو بار ودرسال 94 يكبار براي پيگيري اين وعده ها به استان هرمزگان سفر كرده است.
يكي از هدف هاي سفر دولت تدبير و اميد، شكوفايي سواحل جنوب و جزاير جنوب در منطقه خليج فارس و درياي عمان بوده كه رييس جمهوري در ششم اسفندماه 92 درجمع مردم به صراحت از احداث جاده ساحلي اعلام كرد.
به عقيده وي درهمه جاي دنيا، سواحل دريا جزو آبادترين مناطق آن كشور است ؛ سواحل شمالي ما از آباداني نسبي برخورداند اما سواحل جنوبي كشور ما كه سواحل عظيمي حدود دو هزار كيلومتر است، نياز به برنامه ريزي و توسعه دارد.
رييس جمهوري در11فروردين 93 دومين سفر به منظور بررسي ووضعيت مناطق آزاد به كيش سفركرده بود در پاسخ به سئوال خبرنگارايرنا از خليج فارس قلب تپنده تحرك اقتصادي ايران اسلامي ياد كرد ودر خصوص زيباترين جمله در مورد خليج فارس افزود: بايد حداكثر استفاده از ظرفيت هاي اين گوهر گرانبها را داشته باشيم.
حجت الاسلام والمسلمين ˈحسن روحانیˈ كه در سفر دو روزه به شركت در نشست مديران عامل مناطق آزاد تجاري كشورو همچنين افتتاح نخستين پارك شهر، ترمينال مسافري جديد احداث شده دريايي بندرگاه و بيمارستان به كيش سفركرده بود، افزود: خليج فارس و درياي عمان منطقه ايي است كه جمهوري اسلامي را به دنيا متصل مي كند و در واقع حلقه اتصال ايران به جهان آزاد است.
رييس جمهوري اسلامي ايران دراين جمع هم گفت: كه مناطق آزاد پايگاه هاي مناسبي براي رونق كشوربوده بايد در بخش اقتصادي ورود پيدا كند وبراي تحقق اقتصاد مقاومتي بايد پايه هاي اقتصاد كشور را محكم كنيم و يكي از مكان هايي كه اين ظرفيت را براي تحقق اين خواسته مهم دارند، مناطق آزاد هستند و اين مناطق از نظر مقررات، صادرات و واردات و سرمايه گذاري ها، تسهيلات و امكانات بيشتر و بهتري نسبت به ساير مناطق كشور دارند.
* سياست دولت يازدهم توسعه جزاير جنوب كشور است
رييس جمهوري اسلامي ايران براي دومين بارازسفرخود به هرمزگان 11 فروردين 93با حضوردرجزيره هندورابي كيش وبازديد از اقدامات انجام شده دربخش گردشگري ، گفت: سياست دولت يازدهم توسعه جزاير جنوب كشور است.
رييس جمهوري در جريان اين بازديد با اشاره به وجود ظرفيت هاي خوب براي توسعه گردشگري حلال در جنوب كشور به ويژه جزاير و سواحل خليج فارس افزود: جزيره هندورابي با ويژگي بارز بكر و دست نخورده بودن، منطقه مناسبي براي دوستداران طبيعت، مردم ايران و خانواده ها است تا از اين محيط آرام و طبيعي با امكانات خوبي كه براي آنها مهيا شده، بهره ببرند.
دكتر روحاني با تاكيد بر لزوم فعال سازي همه جزاير خليج فارس در راستاي توسعه گردشگري اظهار كرد: نكته حائز اهميت در خصوص جزيره هندورابي فعاليت سرمايه گذاران بخش خصوصي براي رونق اين جزيره است ضمن اينكه سازمان منطقه آزاد كيش فقط زمينه و شرايط را براي سرمايه گذاران در اين نقطه از كشورمان فراهم كرده است.
وي تاكيد كرد: براي رسيدن به پيشرفت واقعي در كشور دولت بايد با فراهم كردن شرايط، سرمايه گذاري و فعاليت را بر عهده مردم بگذارد.
رييس جمهوري با اشاره به شعار امسال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملي و مديريت جهادي گفت: شكوفايي و توسعه جزاير جنوب جزو سياست هاي اين دولت است.
وي فاصله 28 كيلومتري هندورابي با جزيره كيش و فاصله هشت كيلومتري با سواحل خليج فارس در سرزمين هاي اصلي و وجود هواي پاك و معتدل در شش ماه از سال را از ديگر مزيت هاي اين جزيره براي سرمايه گذاري در حوزه گردشگري عنوان كرد.
دكتر روحاني ابراز اميدواري كرد حركت شتابان و روند رو به رشد توسعه جزيره هندورابي در چند ماه گذشته، در سال جديد نيز ادامه پيدا كند و اين جزيره به منطقه ايي آرام و زيبا تبديل شود تا با سفر به اين جزيره روحيه نشاط و اميد در خانواده ها افزايش يابد.
* تعداد مناطق آزاد تجاري هرمزگان به سه منطقه افزايش يافت
درشهريورماه 93 بود كه يكي از وعده هاي رييس جمهوري مبني اعلام منطقه ويژه آزاد تجاري وصنعتي بود كه با موافقت اعضاي هيات دولت تدبير و اميد و تصويب و تعداد مناطق آزاد هرمزگان به سه منطقه افزايش يافت.
شهرستان ساحلي 51هزارنفري جاسك در 300كيلومتري شرق بندرعباس مركز استان هرمزگان قرار دارد كه شغل اكثريت ساكنان آن صيد و صيادي ، كشاورزي و دامداري و تجارت با كشورهاي عربي حوزه خليج فارس و درياي عمان است.
وجود منطقه دوم نيروي دريايي ارتش، شيلات، گمرك و فرودگاه ، آبهاي غني (از لحاظ داشتن انواع آبزيان با محوريت ماهي تن) و همچنين وجود سد جگين با ذخيره سازي 320 ميليون متر مكعب آب شيرين و سواحل عميق قابل پهلوگيري براي انواع شناورها از مزيت هاي نسبي شهرستان جاسك عنوان شده است.
مناطق آزاد تجاري و ويژه اقتصادي در اين استان در مجموع 9 منطقه شامل سه منطقه آزاد كيش، قشم و جاسك وشش منطقه ويژه اقتصادي خليج فارس(صنعتي و معدني)، قشم، كشتي سازي، مجموعه بندري شهيد رجايي، انرژي بر پارسيان و نفتي جزيره لاوان اعلام شده وهرمزگان از لحاظ داشتن مناطق آزاد و ويژه اقتصادي و تجاري و نفتي رتبه اول را در بين استانهاي كشور به خود اختصاص داده است.
رييس جمهوري همچنين دردهم ديماه همان سال سومين سفر در سان و رژه رزمايش محمد رسول الله (ص) ارتش در جاسك حضور يافت تا بارديگرشاهد قدرت نظامي ، رزمندگان كشورمان در تمرين نظامي باشد و ايشان دراين سفر يك روزه گفت:دولت پشتيباني از نيروهاي مسلح را وظيفه خود مي داند، چرا كه پشتيباني از مدافعان جان بر كف كشور، پشتيباني از سرزمين و وطن ما است.
حجت الاسلام و المسلمين «حسن روحاني» در جريان حضور در عرشه ناوشكن جماران و بازديد از رژه يگان هاي دريايي و هوايي شركت كننده در مانور محمد رسول الله (ص) در جمع خبرنگاران افزود: بزرگ ترين سرمايه اي كه امروز در كشور داريم، اعتماد مردم به نيروهاي مسلح و تكيه نيروهاي مسلح به مردم است و دولت نيز در كنار نيروهاي مسلح و مردم به خدمات خود ادامه مي دهد.
رييس جمهوري با يادآوري اين كه اين موجب خرسندي است كه با وجود بيش از 35 سال تحريم نيروهاي مسلح و ارتش ما بسيار قدرتمند است، افزود: نيروهاي مسلح توانمند و مقتدر و به ويژه نيروي دريايي توانمند به معناي آن است كه اولين خط دفاعي كشور ما كه مرزهاي ساحلي دارند، امن بوده و از سوي نيروهاي قابل اعتماد و قابل اتكا مرزباني و حراست مي شود.
اين سفر هرچند كوتاه بود اما يكبار ديگر وضعيت شرق كشور بويژه سواحل مكران كه شامل سيريك، جاسك و چهابهار مي شود مورد بررسي براي توسعه همه جانبه قرار گرفت واستاندار هرمزگان درجريان اين سفر گزارشي از روند اقدامهاي انجام شده ارايه كرد.
رييس جمهوري كشورمان چهارمين سفر خود را نهم فروردين سال94 به جزيره قشم داشت و درنشست روساي هيات امناي مناطق آزاد در قشم با بيان اين كه مناطق آزاد مي توانند به الگويي براي توسعه كشور در بخش هاي مختلف تبديل شوند، گفت: بهره گيري از فناوري هاي جديد، جذب سرمايه و صادرات از اولويت هاي مناطق آزاد است و حركت و برنامه ريزي در اين راستا ضروري است.
روحاني اظهارداشت : شرايط ايران روز به روز در حال بهتر شدن است و ترديدي ندارم كه كشور امسال به سمت رونق اقتصادي پيش خواهد رفت و همه بايد تلاش كنيم كه اقتصاد كشور به رونق و شكوفايي بيش ازپيش برسد.
بازديد از بزرگترين شركت فناوري زيستي در زمينه ريز جلبك ، طرح توسعه بندر شهيد كاوه جزيره قشم و تاكيد بر لزوم توجه به مسايل زيست محيطي در جريان اجراي اين پروژه يكي از برنامه هاي سفر رييس جمهوري به قشم بود ودر جريان اين بازديد اكبر تركان دبير شوراي عالي مناطق آزاد و مسوولان پروژه توضيحاتي در خصوص اهداف توسعه اين بندر و ظرفيت هاي صادراتي و وارداتي آن ارايه كردند وگفت:پروژه توسعه بندر شهيد كاوه شامل اسكله، انبارها و ساختمان ها تا حدود 44 هكتار و قابل گسترش تا 140 هكتار است.
از ديگر برنامه حجت الاسلام و المسلمين حسن روحاني رييس جمهوري حضوردر جمع صميمي گروهي از مردم قشم و مسافران نوروزي بودكه از نزديك با آنان به گفت و گو پرداخت.
رييس قوه مجريه پس از افتتاح بيمارستان پيامبر اعظم(ع) قشم و در مسير حركت به سمت جلسه روساي هيات امناي مناطق آزاد در پاسخ به ابراز احساسات مردم كه متوجه حضور وي در اين جزيره شده بودند از خودرو خود خارج شد و در جمع گرم و صميمي مردم و مسافران نوروزي حضور يافت.
مردم با مشاهده رييس جمهوري با ذكر صلوات از روحاني استقبال كردند و با رساندن خود به رييس جمهوري با تبريك سال نو با وي از نزديك و در فضايي صميمي به گفت و گو پرداختند و روحاني نيز ضمن شنيدن سخنان مردم و گفت و گو با آنان براي آنها سلامتي و سالي سرشار از خير و بركت آرزو كرد.
دكتر روحاني به هنگام بهره برداري ازبيمارستان 140 تختخوابي پيامبر اعظم (ص) در جزيره قشم گفت: طرح تحول سلامت گام به گام به پيش مي رود و طرح هاي دولت در اين راستا در سال 94 با قوت ادامه مي يابد وامروز در قشم شاهد گام بسيار خوبي براي سلامت مردم اين منطقه هستيم.
رييس جمهوري دراين سفر قول امكان انتقال خودروهاي مسافران قشم از طريق اسكله درگهان به داخل كشور داد كه اين وعده رييس جمهوري نيز عملي شده موجب رضايت مندي مردم منطقه شد زيرا هم اكنون علاوه بر اسكله هاي كاوه ، بهمن ، شهيد ذاكري و لافت قشم ، درگهان هم به اين مجموعه اضافه شد.
از ديگر خواسته هاي مردم احداث پل خليج فارس بوده كه مورد حمايت دولت قرار گرفت وهم اكنون اين پل قرار است بين بندرپل بندرخمير و لافت قشم ساخته شود ورفت وآمد مردم با خودرو به جزيره قشم را تسهيل كند.
* تاكيد ر ييس جمهوري بر ضرورت تامين آب آشاميدني مردم جزيره قشم
رييس جمهوري در جريان سفر به جزيره قشم و بازديد از پروژه توليد همزمان آب و برق اين جزيره در شركت مپنا بر اهميت و ضرورت تامين آب آشاميدني مردم جزيره قشم تاكيد كرد واكبر تركان دبير شوراي عالي مناطق آزاد و دست اندكاران مپنا، در اين بازديد از ظرفيت توليد آب و برق اين شركت و نيز چگونگي توزيع آن بين مردم جزيره گزارش هايي ارايه كردند.
شركت توليد همزمان آب و برق قشم ظرفيت توليد 50 مگاوات برق و 18 هزار متر مكعب آب شيرين دارد به گونه اي كه آب دريا را طي فرآيندي به آب شرب تبديل مي كند.
* تاكيد جهانگيري بر تسريع در راه اندازي پالايشگاه ستاره خليج فارس
بعد از رييس جمهوري سفر معاون اول رييس جمهوري به اتفاق چند از وزرا ازجمله وزير بهداشت ،درمان وآموزش پزشكي ،راه وشهر سازي ششم بهمن ماه سال 93 صورت گرفت كه وي درسفر يك روزه خود ضمن بازديد از طرحهاي بزرگ ازجمله پالايشگاه ستاره خليج فارس ، افتتاح بيمارستان سوختگي هرمزگان و همچنين افتتاح مرحله نخست طرح توسعه بندر شهيد رجايي در نشست شوراي اداري استان شركت كرد وبه تشريح سياست هاي دولت وتدبير و اميد پرداخت.
اسحاق جهانگيري با بيان اين كه استان هرمزگان يكي از استان هايي است كه مي تواند در پيشرفت و توسعه كشور نقش موثر و ويژه اي داشته باشد؛ بر تسريع در راه اندازي پالايشگاه ستاره خليج فارس تاكيد كرد.
وي تصريح كرد: طرح هاي بسيار مهمي در استان هرمزگان در بخش هايي همچون نفت و گاز، صنايع فلزي، فولاد، آلومينيوم، طرح هاي بندري، مناطق آزاد و جزاير مهمي كه در اين استان واقع شده، وجود دارد و طرح هاي مهمي در دست اجرا است كه هر كدام از آن ها به تنهايي در توسعه كشور نقش ويژه اي دارد و قرار است در اين سفر از اين طرح ها بازديد كنيم.
وي ادامه داد: در اين سفر جلساتي نيز با مسوولان استان پيرامون مسايل و مشكلات استان هرمزگان داريم كه اميدواريم بتوانيم در اين جلسات به وزرا و مسوولان استان براي رفع برخي از مشكلات، راهكارهايي پيدا كنيم.
معاون اول رييس جمهوري اضافه كرد: مهم ترين طرحي كه اكنون در بخش نفت و گاز وجود دارد، «پالايشگاه ستاره خليج فارس» است كه ميعانات گازي را به فراورده هاي نفتي تبديل مي كند و حجم سرمايه گذاري آن بسيار بالا است.
جهانگيري با تاكيد بر تسريع در راه اندازي اين پالايشگاه اظهار داشت: به دليل واردات فرآورده هاي نفتي كه بعضا كيفيت مناسبي ندارند، ويژگي خوب اين پالايشگاه اين است كه روزانه 36 ميليون ليتر بنزين با كيفيت خوب، گازوئيل با كيفيت مناسب و سوخت هواپيما و جت توليد مي كند و راه اندازي آن كار مهمي است.
وي گفت: يكي از بازديدهاي مهم ما بازديد از پروژه پالايشگاه ستاره خليج فارس است تا ببينيم موانع آن چيست تا به كمك وزير نفت و ديگر مسوولان مسايل آن حل شود.
معاون اول رييس جمهور اضافه كرد: در اين سفر به جزيره قشم نيز سفر خواهم داشت و از اين جزيره به عنوان يكي از مناطق مهم آزاد بازديدهايي خواهم داشت.
جهانگيري افزود: يكي از دغدغه هاي كشور در زمينه قاچاق كالا است كه رييس ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز نيز در اين سفر هيات را همراهي مي كند و اميدواريم بتوانيم در اين زمينه هم با مسوولان گفت و گوهايي داشته باشيم.
معاون اول رييس جمهوري ، معاونان علمي وفن آوري اطلاعات، معاون در امور حفاظت محيط زيست ، ميراث فرهنگي وگردشگري ، مشاور رييس جمهوري ودبير شوراي عالي مناطق آزاد به هرمزگان سفر كردند.
*وعده معاون رييس جمهوري براي كاهش سود تسهيلات صندوق نوآوري و شكوفايي
معاون علمي و فناوري رييس جمهوري كه به همراه معاون اول رييس جمهوري ششم بهمن ماه به هرمزگان سفر كرده بود وعده داد: تا چند هفته آينده سود تسهيلات بالاي سه ميليارد ريال صندوق نوآوري وشكوفايي كه به صورت قرض الحسنه به شركت هاي دانش بنيان ارايه مي شود، كاهش مي يابد.
سورنا ستاري دربازديد از پارك علم و فناوري هرمزگان و گفت و گو با مسوولان و صاحب نظران شركت هاي دانش بنيان استان افزود: صندوق نوآوري و شكوفايي تسهيلات زير يك ميليارد ريال را بسيار آسان تر از گذشته ارايه مي كند و اين يكي از انتقاداتي است كه به اين صندوق وارد مي كنند.
وي با اشاره به اين كه بزرگترين مشكل شركت هاي دانش بنيان نبود تقاضاست، اظهار كرد: بايد تقاضا را با معرفي محصولات و توانمندي هاي شركت هاي دانش بنيان به شركت هاي بزرگ، مجموعه ها و ساير ارگان ها حل كرد.
معاون علمي و فناوري رييس جمهور يادآورشد: بايد در راستاي سياست اقتصاد دانش بنيان، چرخه كارآفريني در استان هرمزگان ايجاد شود و ديدگاه ها نسبت به اين موضوع تغيير يابد.
ستاري افزود: مشكلات اين استان در بخش هاي گوناگون را مي توان با كمك خود مردم، مسوولان و دستگاه هاي اجرايي استان حل كرد و قرار نيست كسي خارج از اين استان مشكلات را برطرف كند.
وي درخصوص فضاي فيزيكي پارك علم و فناوري هرمزگان نيز گفت: مسوولان اين پارك با اعتبار عمراني حدود 950 ميليارد ريال كار بزرگي انجام داده اند كه بايد هرچه زودتر عمليات اجرايي اين پروژه را آغاز كنند و دفتر معاونت علمي وفناوري رياست جمهوري نيز در اين راستا كمك مي كند.
معاون علمي و فناوري رييس جمهوري اظهار كرد: استاندار هرمزگان فضاي فيزيكي مورد نياز اين پروژه را در اختيار پارك علم و فناوري هرمزگان قرار دهد و پس از آن معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري نيز تجهيزات مورد نياز را در اختيار اين طرح قرار مي دهد.
* دولت براي اجرايي شدن ارزيابي هاي زيست محيطي اراده جدي دارد
معاون رييس جمهوري و رييس سازمان حفاظت محيط زيست هشتم ديماه 93 نيز درهشتمين نشست شوراي اداري هرمزگان نيزگفت:ارزيابي زيست محيطي پيش از اجراي طرح هاي توسعه اي يك تكليف جدي است و دولت نسبت به نهادينه شدن تمكين از قوانين زيست محيطي اراده جدي دارد.
معصومه ابتكارافزود:رييس جمهوري تاكيد دارند كه تمام بخش هاي دولت واحدهاي محيط زيست داشته باشند و انتظار مي رود در استان ها نيز مديران نسبت به بكارگيري مشاور زيست محيطي و راه اندازي واحد محيط زيست اقدام كنند.
وي تصريح كرد:مناطق آزاد نيز از اجراي قوانين زيست محيطي مستثني نيستند و بايد ضوابط در اين مناطق با ديدگاه سختگيرانه تري اجرا شود.
ابتكار ادامه داد:رييس جمهوري و دولت يازدهم از ابتداي فعاليت افزون بر تلاش هايي كه در حوزه هاي مختلفي مانند قتصاد ، مهار تورم ، كاهش بيكاري ، بهبود روابط خارجي و پرونده هسته اي به موضوع محيط زيست نيز توجه ويژه داشته است.
معاون رييس جمهوري بررسي چهار لايحه ارزيابي زيست محيطي ،لايحه خاك ،لايحه تالاب ها و لايحه هواي پاك را بخشي از دستاوردهاي زيست محيطي دولت در يك سال گذشته معرفي كرد و از تصويب پيش نويس سياست هاي كلي محيط زيست در كميسيون امور زيربنايي مجمع تشخيص مصلحت نظام به عنوان يك اقدام اساسي و بزرگ نام برد.
وي خاطرنشان كرد:يكي از محورهايي كه دولت يازدهم روي آن تاكيد دارد اقتصاد سبز و شفاف سازي درباره محاسبه خسارت هاي زيست محيطي است كه در برنامه چهارم هم آمده بود اما به مدت هشت سال اجرا نشد و دولت يازدهم ناچار است آن را با لطمات غيرقابل جبران ناشي از اين غفلت اجرايي كند.
رييس سازمان حفاظت محيط زيست هشدار داد:آسيب ها در حوزه خليج فارس بسيار جدي است و بار زياد فعاليت هاي تجاري ،اقتصادي ،نفتي و نظامي در خليج فارس بايد كمتر شود تا آسيب هاي وارد شده كاهش يابد.
وي از استحصال زمين از دريا توسط امارات متحده عربي به عنوان يكي از مصاديق مشكلات زيست محيطي اين منطقه نام برد كه كارشناسان به آن ايرادهاي اساسي گرفته اند و با توجه به مشكلات غيرقابل جبران ناشي از اين اقدام مي توان گفت:امارات متحده عربي سرمايه هاي خود در اين بخش را از دست داده است.
رييس سازمان حفاظت محيط زيست در سفر يكروزه به بندرعباس با نماينده ولي فقيه در هرمزگان و امام جمعه بندرعباس،استاندار هرمزگان و نمايندگان و فعالان زيست محيطي استان ديدار و گفت و گو كرد وهمچنين در يك گشت دريايي وضعيت زيست محيطي بخش هايي از خليج فارس در حوزه هرمزگان را بررسي كرد وتفاهنمامه زيست محيطي با موضوع گردشگري طبيعي با استاندار هرمزگان امضا كرد.
*موفقيت هاي دولت تدبير و اميد با دست خالي محقق شده است
معاون علمي و فناوري رييس جمهوري براي دومين در 26 خردادماه سالجاري هم به هرمزگان سفر كرده وبا اشاره به تلاش هاي دولت در دو سال اخير براي رفع مشكلات كشور در بخش هاي مختلف، گفت: موفقيت هاي دولت تدبير و اميد با دست خالي محقق شده است.
سورنا ستاري در مراسم گراميداشت سالگرد حماسه انتخابات 24 خرداد در بندرعباس اظهار داشت: يكي از مهمترين برنامه هاي دولت تدبير و اميد براي رشد و توسعه هر چه بيشتر كشور، خروج از اقتصاد وابسته به نفت است.
وي با بيان اينكه در همين راستا نيز در بودجه سهم نفت به كمتر از 25 درصد رسيده، خاطرنشان كرد: با تلاش هاي دولت يازدهم در دو سال اخير در حوزه علم و فناوري و رتبه هاي علمي نيز پيشرفت هاي خوبي حاصل شده است.
ستاري بيان داشت: با تلاش هاي و برنامه ريزي هاي صورت گرفته، طي دو سال گذشته توليد علم در ايران با يك رشد سه پله اي به رتبه پانزده در جهان رسيده است.
وي ضمن تاكيد بر تلاش هر چه بيشتر براي بهره مندي از نيروهاي جوان در عرصه هاي مختلف و افزايش انگيزه و اعتماد در ميان آينده سازان اين مرز و بوم، گفت: در اقتصاد دانش بنيان ما به دنبال تحقق اين مساله هستيم.
ستاري با بيان اينكه قدرت در دست كشورهايي است كه دانش دارند، تصريح كرد: توسعه شركت ها و اقتصاد دانش بنيان از گفتمان هاي جدي ميان دولت و مردم است.
معاون علمي و فناوري رييس جمهور خاطرنشان كرد: تجاري سازي فناوري ها كه بحث اصلي اقتصاد مقاومتي و دانش بنيان و مورد تاكيد رهبر معظم انقلاب مي باشد، جزء اولويت هاي مهم دولت تدبير و اميد است.
وي با اشاره به نامگذاري امسال به عنوان همدلي و همزباني، تصريح كرد: اين نامگذاري از سوي رهبر معظم انقلاب براي كاهش اختلافات بوده ، زيرا ما امروز نيز در حال جنگ با دشمن بي رحمي هستيم و بايد بيش از پيش همدل و همزبان باشيم.
ستاري با بيان اينكه امروز تنها صحنه جنگ از نظامي به ديپلماتيك تغيير يافته،گفت: با نوآوري و فكر و انديشه مي توان با دشمن مقابله كرد و اگر فكر و تحليل درستي داشته باشيم و به جاي تكيه بر احساس به فكر خوب تكيه بزنيم، به طور يقين موفق خواهيم بود.
معاون علمي و فناوري رييس جمهور در اين نشست بر بهره گيري هر چه بيشتر از نعمت دريا نيز تاكيد كرد و گفت: با وجود چنين ظرفيت بزرگي، ما در طول تاريخ وارد اقتصاد و فناوري دريا نشده ايم ، در حالي بايد اين حوزه را مورد توجه بيشتر قرار دهيم.
* دولت از سرمايه گذاران در مناطق آزاد حمايت مي كند
با توجه وجود سه منطقه آزاد تجاري وشش منطقه ويژه اقتصادي در استان هرمزگان بيشترين رفت وآمد وفراواني اقتصادي دراين حوزه تشكيل مي دهد و بيشترين حضور
دبير شوراي عالي مناطق آزاد به اين استان بويژه مناطق آزاد كيش وقشم اختصاص دارد ودرهمين زمينه دوم شهريور ماه سالجاري كه به كيش سفر كرده گفت : سرمايه گذاري هاي زيادي در مناطق آزاد انجام خواهد شد كه دولت از آنها حمايت مي كند.
اكبر تركان در حاشيه مراسم بهره برداري از چهار طرح عمراني و گردشگري در جمع خبرنگاران در پاسخ به سئوال ايرنا در مورد سرمايه گذاري خارجي در شرايط پسا تحريم گفت : نخستين مناطق براي سرمايه گذاري به دليل دارا بودن امكانات و ويژگي ها ،مناطق آزاد هستند ، قطعا با فضايي كه ايجاد مي شود سرمايه گذاري هاي زيادي دراين مناطق انجام خواهد شد و دولت از سرمايه گذاران حمايت مي كند.
وي در پاسخ به سئوال ديگري در زمينه تدوين برنامه جامع گردشگري تا پايان سال 94 و اجراي آن از ابتداي برنامه پنج ساله ششم توسعه كشور درسال 1395 اظهار داشت : مناطق آزاد نقش پيشرو در حركت هاي اقتصادي را دارند و همانگونه كه در بخش فناوري اين نقش را به خوبي ايفا مي كنند در بخش گردشگري حلال هم ابتكار عمل با اين مناطق است كه اميدواريم با تدوين طرح جامع و كامل اين مهم فراگير شود.
تركان در پاسخ به سوال خبرنگارديگري در مورد مشخص شدن تكليف اراضي تصرف شده در دولت گذشته و تعداد قرار دادهاي فسخ شده گفت : بر اساس گزارش هاي دريافتي از مديرعامل منطقه آزاد كيش، 154 مورد از قرار دادهاي واگذاري در دولت گذشته كه واقعي نبودند و هيچ اقدامي نيز براي آن ها انجام نشده بود دردولت يازدهم فسخ شد.
وي اظهار داشت: طي دو سال گذشته تمام قرارداد ها لغو شدند اما دولت همچنان از سرمايه گذاران واقعي در مناطق آزاد حمايت مي كند.
مشاور رييس جمهور در مورد راه اندازي و حمايت از طرح هاي دانش بنيان گفت : طرح دانش بنيان طرحي است كه اتكا به فناوري دارد و اين فناوري ناشي از يافته هاي علمي است ، در مناطق آزاد ظرفيت هاي مناسبي براي راه اندازي طرح هاي دانش بنيان وجود دارد اما به دليل رونق كسب و كار مي توان فعاليت هاي بيشتري نيز در اين راستا انجام داد.
وي با اشاره به اقدامات وزارت ارتباطات در مناطق آزاد و فراهم نمودن بسترهاي لازم براي اين كار گفت : براي عملياتي شدن اين اقدام نياز است سرعت و پهناي باند اينترنت در مناطق آزاد به استانداردهاي روز دنيا برسد .
تركان افزود : بخشي از محصولاتي كه از اين فناوري ها توليد مي شود، نقل و انتقال آن بايد از طريق شبكه هاي اينترنتي پرسرعت و پر ظرفيت صورت گيرد و نياز است اين مهم در مناطق آزاد ايجاد شود.
دبيرشوراي عالي مناطق آزاد در مورد طرح توسعه ميدان گازي كيش و دستور اخير دولت به وزارت نفت در اين زمينه گفت : انجام عمليات اجرايي درباره ميدان گازي كيش دست ما نيست و وزارت نفت اجرا كننده آن است. ميدان گازي كيش داراي سه فاز است كه يك فاز آن در جزيره كيش واقع شده است.
تركان افزود: بحث خط جمع آوري و انتقال گاز به بندر آفتاب مطرح است چرا كه پالايشگاه در بندر آفتاب قرار دارد ، گازهاي جمع آوري شده از طريق اين خط وارد پالايشگاه بندر آفتاب و در آنجا لخته گيري وترشي زدايي شده و سپس به شبكه اصلي تزريق مي شود.
وي در مورد فازهاي دو و سه ميدان گازي كيش گفت : سكوهاي دريايي فاز دو و سه بايد در مجاورت جزيره كيش ايجاد شود و گاز استخراج شده آن نيز به همين خط خواهد پيوست و براي پالايش به بندر آفتاب منتقل مي شود .
اين مقام مسوول در شوراي عالي مناطق آزاد در مورد راه اندازي كارگو سنتر در كيش به عنوان پايلوت تبادلات تجاري منطقه گفت : در مرحله طراحي هستيم و بر اساس گفته آقاي مونسان گروهي براي اين كار دعوت شده تا طراحي مطابق با استاندارد هاي بين المللي انجام شود تا با راه اندازي آن ،اين مركز لجستيكي بتواند براي جغرافياي اصلي نقش پشتيباني ايفا كند.
دبيرشوراي عالي مناطق آزاد درباره وضعيت گردشگري جزيره كيش گفت: آمار و ارقام گردشگري داخلي جزيره قابل قبول است اما هنوز براي رونق و جذب گردشگر خارجي پنجره اي گشوده نشده است كه اميدواريم با گشوده شدن فضاي بين المللي شاهد فعال شدن و رونق آن نيز باشيم .
دبيرشوراي عالي مناطق آزاد در پاسخ به سوال خبرنگار ديگري در مورد اتفاقات اخير در تركيه و همچنين كشورهاي همسايه كه آيا برنامه اي براي ارتقا گردشگري داريد گفت : خانواده هاي ايراني بدنبال گردشگري حلال هستند و اگر بسترهاي خوبي ايجاد شود با توجه به ظرفيت هاي موجود در مناطق آزاد به ويژه كيش مي توان شاهد افزايش ورود گردشگربود.
تركان در مورد كاهش قيمت ها براي توسعه گردشگري گفت : در شرايط كنوني مشكل گردشگري كيش قيمت ها نيست، قيمت ها متعادل است ، گردشگران انتظار دريافت خدمات مناسب و با كيفيت دارند ، موضوع اصلي كيفيت است نه قيمت.
به گزارش ايرنا ، وي با تاكيد بر اينكه دستگاه ها و بنگاه هاي خدمت رسان بايد با گردشگران و مشتريان خوب رفتار كنند اظهار داشت : حتي اگر قيمت ها پايين باشد اما رفتار با مشتري خوب نباشد تاثير گذار نخواهد بود.
تركان در مورد مصوبه مجلس شوراي اسلامي در مورد تحويل اظهار نامه مالياتي در مناطق آزاد نيز گفت : معافيت مالياتي به معناي ندادن اظهار نامه نيست ؛ اظهارنامه يعني شفاف كردن ، كسي مي تواند از معافيت استفاده كند كه اظهار كند ، معافيت مالياتي به شرط ارائه اظهار نامه است .
وي در مورد تحقيق و تفحص سازمان نظام مهندسي در مجلس شوراي اسلامي گفت : آنچه كه در مجلس مطرح شده تحقيق و تفحص از سازمان مهندسي نيست، اين سازمان نهادي عمومي و خصوصي است و مجلس تنها از دستگاه هاي دولتي تحقيق و تفحص مي كند. نظام مهندسي در برابر مجمع عمومي و هيات عمومي مسووليت دارد و مجلس مافوق سازمان نظام مهندسي نيست.
چهار طرح عمراني و گردشگري شامل استخر المپيك ، باغ راه ايراني ، گذر طبيعت و پارك ساحلي ماهيگير شامگاه يكشنبه با حضور اكبر تركان مشاور رييس جمهور ، حجت الاسلام محمد علي زم معاون فرهنگي، اجتماعي و گردشگري دبيرخانه شوراي عالي مناطق آزاد كشور، علي اصغر مونسان مدير عامل منطقه آزاد كيش ،حجت الاسلام حسن عليدادي امام جمعه كيش ، شيخ يعقوب شمس امام جمعه اهل سنت و جمعي از مسوولان جزيره كيش افتتاح شد.
تركان و همراهان پس از افتتاح طرح ها، از نمايشگاه كار آفريني هنرمندان كيش كه در مركز همايش هاي بين المللي خليج فارس برگزار شد ديدن كردند.
*شش هزارو500 ميليارد دلار گردش مالي كشورهاي جهان درحوزه تفريحات و سرگرمي
معاون رييس جمهوري ورييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري به عنوان يكي ديگر از مقامهاي دولتي دهم ديماه 93كه به كيش سفر كرده هم گفت: تامين امكانات براي سرگرمي و پركردن اوقات فراغت از اصول برنامه ريزي اقتصادي، اجتماعي و توسعه اي كشورهاي جهان است و در سال 2013 گردش مالي در اين حوزه شش هزار و 500 ميليارد دلار بوده است.
مسعود سلطاني فر در پنجمين همايش شهر ايده آل به ميزباني جزيره كيش افزود: شاخص رضايتمندي مردم از برنامه ها و برخورداري از امكانات تفريحي و ساير موهبت ها در كنار شاخص هاي اقتصادي بسيار مهم است.
وي ادامه داد: حفظ تماميت ارضي، شرايط اخلاقي مناسب، رعايت حقوق و احترام به اقليت ها، فعال بودن احزاب و رسانه ها شاخص هاي رضايت مندي و نشاط را تشكيل مي دهد و نشان دهنده ميزان رضايت مردم از حكومت و استفاده از موهبت ها است.
سلطاني فر تاكيد كرد: همه نظام ها تلاش دارند تا در كنار امكانات مربوط به تامين معيشت، نيازهاي آموزشي، بهداشت، رفاه امكانات تفريحي، سرگرمي و اوقات فراغت را كه هرانساني به آن نياز دارد، فراهم كنند و اين موضوع به عنوان اصل و ركن در برنامه ريزي هاي اقتصادي، اجتماعي و توسعه اي كشورها مورد توجه قرار مي گيرد.
معاون رييس جمهور بيان كرد: نظام ها و دولت ها به دنبال آن هستند تا از طريق ايجاد نشاط، شادابي و رضايتمندي ضريب بهره وري مردم در عرصه هاي اقتصادي را بالا ببرند.
* يك هزار و 250 ميليارد دلار درآمد سهم كشورهاي جهان از محل جابجايي گردشگران خارجي
سلطاني فر گفت: بر اساس اعلام سازمان جهاني گردشگري در سال 2013 از محل جابجايي يك ميليارد و 187 ميليون نفر گردشگر خارجي بين كشورهاي مختلف هزار و 250 ميليارد دلار درآمد نصيب كشورهاي جهان شده است.
وي اظهار كرد: در سال 2013 ميلادي گردش مالي كشورها در حوزه تفريحات، سرگرمي و امكانات ورزشي، شش هزار و 500 ميليارد دلار بوده است كه از اين ميزان شايد حدود نيمي مربوط به بخش گردشگري داخلي و خارجي كشورهاي مختلف است.
رييس سازمان ميراث فرهنگي به 10 كشور برتر جهان اشاره كرد و گفت: فرانسه، آمريكا، چين، اسپانيا، آلمان، انگليس، روسيه، مالزي، ايتاليا، تركيه از مقصدهاي مهم گردشگري در دنيا هستند، شهر پاريس نيز مدت هفت سال از 2005 تا 2012 شهر اول گردشگري جهان بوده كه درسال 2013 جاي خود را به استانبول تركيه داده است.
وي، استانبول، رم، لندن، چك، پراگ، مراكش، پاريس، هانوي و شانگهاي را شهرهاي مهم و برتر مقصد گردشگري دانست و گفت: چين در سال 57 ميليون گردشگر جذب مي كند و 97 ميليون گردشگر را به ديگر كشورها مي فرستد و بازار خوبي براي سرمايه گذاري و گردشگري محسوب مي شود.
همچنين وزرش و جوانان ، فرهنگ وارشاد اسلامي ، اطلاعات، دفاع وپشتيباني نيروهاي مسلح ، نفت، دادگستري ، ارتباطات وفن آوري اطلاعات ، جهاد كشاورزي ، كشور، نيرو ، آموزش وپرورش سفر به استان هرمزگان درطول يكسال گذشته به استان هرمزگان سفر داشتند.
دراين مدت نيزمعاونان وزراي اقتصاد ودارايي، فرهنگ وارشاد اسلامي ، نيرو ، راه وشهرسازي ،جهاد كشاورزي ، فرهنگ وارشاد اسلامي ، نفت ، تعاون كار وراه اجتماعي و روساي سازمانهاي بنادر ودريانوردي ، گمرك ، آب وفاضلاب، مديريت بحران، مبارزه با قاچاق كالا وارز، امور اراضي، جنگلها ومراتع، آموزش وپرورش ،شيلات ومشاوران وزرا در استان حضور يافتند.
*شروع عمليات اجرايي بخش نخست مرحله سه طرح توسعه بندرشهيد رجايي
شروع عمليات اجرايي بخش نخست مرحله سوم طرح توسعه بندر شهيد رجايي ششم بهمن سال 93با حضور اسحاق جهانگيري معاون اول رييس جمهوري آغاز شد و
وزير راه و شهرسازي در اين آيين گفت: بخش نخست مرحله سوم شامل 442 متر ساخت اسكله به عمق 16 متر و لايروبي يك ميليون و 650 هزار متر مكعب غرب حوضچه سوم اين بندر خواهد بود.
'عباس آخوندي' افزود: اين طرح با سرمايه گذاري 70 ميليون دلاري از منابع داخلي سازمان بنادر و دريانوردي در مدت 18 ماه اجرايي مي شود و با اجراي كامل مرحله سوم بندر شهيد رجايي، ظرفيت تخليه و بارگيري اين بندر از شش ميليون به هشت ميليون TEU افزايش مي يابد.(هريك ميليون تن TEU برابر 12 ميليون تن كالا است).
وزير راه و شهرسازي يادآورشد: ايجاد محوطه هاي كانتينري و كانتينر يخچالي، استقرار شركت هاي بخش خصوصي جديد، اشتغال زايي در بخش هاي بندري و دريايي و تبديل بندر شهيد رجايي به يك بندر كانوني در خليج فارس (HUB) از مزايايي توسعه بزرگترين بندر تجاري كشور است.
منطقه ويژه اقتصادي بندرشهيد رجايي با ظرفيت تخليه و بارگيري سالانه 100 ميليون تن كالا در فاصله 23 كيلومتري غرب شهر بندرعباس قرار دارد و بيش از 55 درصد صادرات و واردات و 70 درصد ترانزيت كل بنادر كشور را پشتيباني مي كند.
اين بندر ضمن بهره مندي از حدود 40 پست اسكله و در اختيار داشتن بزرگترين و پيشرفته ترين ترمينال هاي كانتينري كشور توانايي پهلودهي به انواع كشتي هاي اقيانوس پيما را داراست.
اين مجموعه از 18 دستگاه جرثقيل دروازه اي (گنتري كرين) و دو هزار و 400 هكتار محدوده عملياتي و پس كرانه و همچنين تخليه و بارگيري حدود 85 درصد از كالاهاي كانتينري كشور را برعهده دارد.
وزير نفت:پالايشگاه خليج فارس مشكل بنزين و گازوييل كشور را حل مي كند
وزير نفت هم كه 31مردادماه 93به بندرعباس سفر كرده بود گفت: پالايشگاه در حال ساخت ستاره خليج فارس، مهمترين پروژه پالايشگاهي محسوب مي شود كه با بهره برداري از آن مشكل كيفيت و كميت بنزين و گازوييل توليدي در كشور رفع مي شود.
وي در نشست مديران اين پروژه در بندرعباس افزود: پالايشگاه ستاره خليج فارس پس از طرح هاي توسعه پارس جنوبي، از مهمترين پروژه هاي نفتي كشور است.
وي ميزان پيشرفت فيزيكي ساخت پالايشگاه ستاره خليج فارس را 75 درصد اعلام و اضافه كرد : بنزين و گازوييل توليدي در پالايشگاه نفت ستاره خليج فارس داراي استاندارد يورو پنج خواهد بود.
وزيرنفت يادآور شد:براي حل مشكلات مالي و مديريتي اين پروژه اقدامات خوبي انجام شده و براساس برنامه ريزي ها انتظار مي رود واحد رديف اول پالايشگاه ستاره خليج فارس، با ظرفيت توليد 120 هزار بشكه معيانات گازي در نيمه اول سال 94 به بهره برداري برسد.
به گفته زنگنه مجموع ظرفيت پالايشگاه ستاره خليج فارس 360 هزار بشكه است كه با تكميل تمامي واحدها به اين ظرفيت خواهيم رسيد.
زنگنه متذكر شد: پيشرفت فيزيكي اين طرح در واحدها و بخش هاي مختلف، متفاوت است و مجموع پيشرفت فيزيكي طرح پالايشگاه نفت ستاره خليج فارس 75 درصد است اما مقدار باقي مانده از طرح تا تكميل نهايي زمان زيادي مي گيرد و بايد آزمايش هاي واحدهايي كه قرار است بهره برداري شوند، انجام شود.
وزير نفت اضافه كرد: بخش اصلي بنزين توليدي در اين پالايشگاه براي صادرات خواهد بود اما از آن براي مصرف داخلي نيز استفاده مي شود.
زنگنه در مورد مهمترين طرح هاي وزارت نفت، گفت: در خليج فارس يك طرح يك ميليارد دلاري براي توليد بنزين با كيفيت خوب داريم و همچنين 17 طرح پالايشگاهي و طرح هاي پارس جنوبي از جمله ديگر طرح هاي مهم وزارت نفت است.
* زيربناي رشد اقتصادي در كشورتوليد امنيت است
وزيراطلاعات نهم ارديبهشت ماه سال 93 در سفر به هرمزگان نيز گفت: زيربناي رشد اقتصادي دركشورتوليد امنيت است كه اميداوريم امسال شاهد تحقق شعار «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملّي و مديريّت جهادي» كه رهبر معظم انقلاب در ابتداي سال اعلام فرمودند، باشيم.
حجت الاسلام ˈسيد محمود علویˈ در آيين توديع ومعارفه مديران كل اطلاعات هرمزگان در بندرعباس بااشاره به اهميت مقوله امنيت در جامعه افزود: كار وزارت اطلاعات ذاتا توليد امنيت است چرا كه امنيت يكي از ارزشمند ترين نعمت هايي بوده كه خداوند به انسان اعطا كرده است.
وي ادامه داد: با اشاره به حديث ˈنعمتان مجهولتان الصحه الامانˈ افزود: انسان اگر دو نعمت تندرستي و امنيت از دست بدهد وارزش آن را درك نكند راه به جايي نخواهد برد.
وزير اطلاعات تاكيد كرد: توليد امنيت حق مردم است وبايستي مردم در سايه حكومت اسلامي در آرامش زندگي كنند كه اين نتيجه ايمان وعمل صالح و باور داشت مردم است.
وي خاطر نشان كرد: اسلام بر فضاي امن توام با سرور و احساس امنيت تاكيد كرده وپاي فضاي خفقان را امضاء نمي كند چرا كه معتقد است امنيت براي مردم بايد همراه با آرامش باشد.
وزير اطلاعات اظهارداشت: مردم بايد احساس كنند كسي به آنها متعرض نمي كند و جان ومالشان در امينت است وماهم حق نداريم در زندگي خصوصي مردم سرك بكشيم .
حجت الاسلام علوي تصريح كرد: از مجموعه وزارت خواسته ام كه با روش صحيح و با اخلاق رفتار كنند و بدنه اين وزارتخانه نه تنها دراين چارچوب بلكه از كاركردن براساس شرع اسلام لذت مي برند.
* فساد اقتصادي بلاي توسعه كشور شده است
وزير دادگستري كه 24بهمن ماه به قشم سفر كرده هم گفت:فساد اقتصادي بلاي توسعه كشور شده و اگر مي خواهيم كشور توسعه پيدا كند،بايد جلوي اين فساد را بگيريم.
حجت الاسلام مصطفي پورمحمدي در آيين نمازجمعه قشم افزود: مسير توسعه كشور با حل مشكلات اقتصادي هموار مي شود و اين مشكلات نيز با شعار حل نخواهد شد، بلكه برنامه ريزي، پيگيري، دقت در امور و به ويژه مبارزه با فساد،براي حل اين مشكلات ضروري است.
وي يكي از راه هاي توسعه كشور را تاسيس مناطق آزاد دانست و گفت: قرار بود اين مناطق با جذب سرمايه گذاري به توسعه كشور شتاب ببخشند، اما متاسفانه اين مناطق دچار بي برنامگي يا دچار فساد اقتصادي شده اند.
وزير دادگستري با اشاره به اينكه چند نفر از وزراي كابينه، در شوراي عالي مناطق كشور عضويت دارند، تصريح كرد: ما انتقادات جدي بر روند اداره مناطق آزاد كشور داريم و از مسوولان ذيربط مي خواهيم براي اصلاح امور اين مناطق اقدام كنند.
حجت الاسلام پورمحمدي امكانات و ظرفيت هاي مناطق آزاد را براي اجراي برنامه هاي توسعه بسيار مناسب و مساعد خواند و گفت: بياييم اراده كنيم و با نگاه ارزشي و حفظ هويت اسلامي، تصميم لازم را بگيريم و در همه حال از نقش مردم، جوانان و نخبگان در اجراي كارهاي بزرگ در اين مناطق غافل نشويم.
وزير دادگستري در بخش ديگري از سخنان خود به تشريح پيشرفت هاي ايران در سال هاي بعد از انقلاب اسلامي پرداخت و تصريح كرد:با وجود همه فشارها و تحريم ها، ملت ايران هرگز عزت خود را فدا نكرده است.
وي يادآور شد:در اين دوران دولت هاي مختلف آمدند و جنگ و انواع بحران ها را به خوبي اداره كردند و دولت يازدهم نيز با اتكا به ظرفيت هاي عظيم ملت، در اوج تحريم و فشار توانست تورم را از 42درصد به 16درصد كاهش دهد.
وي كاهش قيمت و حجم صادرات نفت را عاملي براي ضربه زدن به اقتصاد كشور خواند و گفت: دشمن بداند كه با اين گونه اقدامات و تشديد تحريم ها نمي تواند خللي در عزم ملت ايران ايجاد كند و نتيجه اقدامات آنها نيز اتكاي دولت به منابع داخلي و توجه بيش از پيش دولتمردان، به متخصصين داخلي خواهد بود.
وزير دادگستري خودمحوري و ناديده گرفتن ديگران را براي مديريت كشور خطرناك خواند و گفت: ما در كنار مردم و با اتكا به مردم مي توانيم از حقوق اين ملت دفاع كنيم و بايد از هرگونه اقدام كه منجر به چند پارگي و تضعيف قدرت مردم مي شود، پرهيز كنيم.
حجت الاسلام پورمحمدي همچنين با توصيف تاثيرات انقلاب اسلامي در جهان اسلام، اين انقلاب را پرچم دار و راهنماي همه كساني در دنيا دانست كه از فضاي استكباري رنج مي برند.
به گفته وي جايگاه و اقتدار ايران اسلامي در دنيا باعث شده تا دشمنان براي تضعيف آن، عده اي جاهل را به نام اسلام بر عليه اسلام تحريك بكنند و اين افراد امروز با آدم كشي و كودك كشي با حقيقت اسلام مي جنگند.
*بهره برداري از نخستين هتل هندورابي با حضور وزير كشور
نخستين هتل جزيره هندورابي در استان هرمزگان 13 ارديبهشت ماه امسال با حضور عبدالرضا رحماني فضلي وزير كشور و علي اصغر مونسان مديرعامل سازمان منطقه آزاد كيش به بهره برداري رسيد.
عبدالرضا رحماني فضلي دراين سفر ضمن بازديد از اقدام هاي انجام شده گفت: جزاير كيش و هندورابي در مسير توسعه و تحول قرار دارند.
نخستين هتل هندورابي درفضايي به وسعت هزار و560 متر مربع دريك طبقه ساخته شده وداراي 20اتاق ٫ رستوران وفضاي سبزي به وسعت يك هكتاراست.
سازه اين هتل براساس معماري منطقه طراحي واحداث شده ودربخش شرقي هندورابي قراردارد .
وزير كشور با حضور در جزيره كيش از طرح هاي باغ راه٫ ايراني تصفيه خانه10 هزار مترمكعبي٫ پارك ساحلي كلبه هور٫ كشتي يوناني٫ بيمارستان ٫ بندرگاه٫ پارك هاي شهر ومينا و نيروگاه آب وبرق كيش نيز ديدن كرد .
رحماني فضلي افزود: در بازديد انجام شده شاهد فعال شدن زير ساخت ها وبخش خصوصي بوديم كه اين فعاليت هم زمان دردو حوزه زيرساختي وبخش خصوصي پيشرفت ورونق كارها را درپي دارد.
وي همچنين واگذاري امور به بخش خصوصي را زمينه رشد ورونق اقتصادي دانست وتاكيد كرد : با توجه به ظرفيت هاي موجود دربخش خصوصي درهمه امور وحتي برخي زيرساخت ها مي توان كارها را به بخش خصوصي واگذار كرد.
* تبليغات زودهنگام انتخاباتي خلاف قانون است
معاون سياسي وزير كشور و رييس ستاد انتخابات كه هفتم مردادماه سالجاري به بندرعباس سفر كرده هم گفت: فعاليت و تبليغات زودهنگام انتخاباتي در فضاي مجازي و واقعي خلاف قانون است و اگر زودتر از موعد انجام شود، توسط هيات هاي اجرايي رصد و برخورد مي شود.
محمدحسين مقيمي در جمع خبرنگاران هرمزگان افزود: كساني كه نامزد انتخابات هستند بايد تبليغات خود را به زمان برگزاري انتخابات موكول كنند.
وي با اشاره به صلاحيت يا رد صلاحيت برخي نامزدهاي انتخابات اظهاركرد: هر نامزد از لحاظ عملكرد، سابقه تعهد، پاك دستي و دانش فرد و همچنين براساس اينكه سياست هاي دولت را قبول دارد يا نه بررسي مي شود و وقتي فرد متعهد و كارآمد است، همه آن را قبول دارند.
رييس ستاد انتخابات كشور ادامه داد: مجري انتخابات، وزارت كشور است و تمهيدات لازم براي برگزاري انتخابات سالم و شفاف طبق برنامه زمان بندي شده انديشيده شده است.
مقيمي درباره شفاف شدن صندوق هاي آراي انتخابات نيز گفت: يكي از مشكلات در اين زمينه اين است كه ممكن است آراء از پشت اين صندوق ها معلوم و خوانده شود و اين خلاف محرمانه ماندن آراي مردم است، بنابراين بايد به گونه اي باشد كه هم آرا خوانده نشود و هم درون صندوق ديده شود.
وي گفت: صندوق هاي آراي انتخابات به شوراي نگهبان ارسال و بعد از تاييد شورا صندوق ها انتخاب مي شود.
وي در پايان به عملكرد وزارت كشور پرداخت و گفت: برنامه وزير كشور براين است كه همواره با نمايندگان، اثرگذاران و مسوولان محلي در استان ها تعامل و هفمكري داشته باشيم و مسايل و ديدگاه هاي مطرح شده از سوي آنان و توجه به اصل شايسته سالاري را در برنامه هاي دولت به كار گيريم.
معاون وزير كشور با اشاره به اينكه مديران و مسوولان بايد همواره انتقادات و نظرات خود را درمورد فعاليت هاي دولت يازدهم بيان كنند، اظهاركرد: دولت تدبير و اميد به انتقادپذيري بها مي دهد و نقد سازنده و منصفانه را مي پذيرد اما در عملكرد خود براساس چارچوب برنامه ها و سياست هاي دولت حركت مي كند.
وي با بيان اينكه مديران براساس اصل شايسته سالاري انتخاب مي شوند، گفت: در وزارت كشور عملكرد مديران نظارت مي شود و تا زماني كه فعاليت هاي آنان در راستاي برنامه هاي دولت در چارچوب قانون و وظايف ارايه شده باشد، در دولت پابرجا هستند و اگر تعللي صورت گيرد و از مسير منحرف شوند به آنان تذكر و آموزش داده مي شود و چنانچه در وظايفشان كوتاهي كنند تغيير و جابه جايي صورت مي گيرد.
* در مذاكرات هسته اي خواستار تحقق قوانين و موازين شناخته شده بين المللي هستيم
وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح هشتم خرداد ماه 94 در قشم با بيان اينكه در مذاكرات هسته اي خواستار تحقق حقوق، قوانين و موازين شناخته شده بين المللي هستيم، گفت: مذاكرات با گروه 1+5 در چارچوب تحقق حقوق ملت ايران دنبال مي شود و در اين روند به هيچ وجه از حقوق ملت عدول نخواهيم كرد.
سردار سرتيپ پاسدار حسين دهقان در آيين افتتاح مرحله دوم مسجد البني (ص) شهر قشم افزود: در بحث هسته اي تيم مذاكره كننده ايران كه مورد حمايت رهبر معظم انقلاب و مردم است در چارچوب سياست هاي تعيين، تاييد و ابلاغ شده معظم له، به دنبال تحقق حقوق ملت ايران هستند.
وي تاكيد كرد: به طور قطع در اين عرصه حساس مذاكره اي دنبال مي شود كه در آن حقوق ملت ايران بدون پذيرش هرگونه تهديد و تحقير تامين شود.
سردار دهقان تصريح كرد: هرچند در اين حوزه ايران به دنبال دستيابي به يك توافق است و دستيابي به اين هدف به نفع همه طرف هاي مذاكره كننده خواهد بود، اما اينگونه نيست كه حاضر باشيم در اين روند خدشه اي به منافع ملي ما وارد شود.
جنايات داعش به نيابت از آمريكا است
سردار دهقان همچنين اظهار كرد: جنايات گروهك تروريستي داعش و هرآنچه تحت عنوان گروه هاي تكفيري در منطقه درحال شكل گيري است به نيابت از آمريكا است.
وي با اشاره به اينكه آمريكا و رژيم صهيونيستي همواره به دنبال ضربه زدن به اسلام هستند، افزود: متاسفانه برخي از كشورهاي اسلامي نيز فريب دشمنان را خورده اند و در جهت تحقق اهداف آمريكا و رژيم اشغالگر قدس اقدام مي كنند.
وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح با اشاره به اينكه آمريكا تلاش دارد با ايجاد گروهك هاي تروريستي همچون داعش مسلمانان را به جان يكديگر بياندازد، افزود: در حقيقت داعش در ادامه جريان طالبان به راه انداخته شد تا ذهنيت مردم جهان نسبت به دين مبين اسلام مخدوش شود.
وي تاكيد كرد: اقدامات گروهك تروريستي داعش هيچ نسبتي با مباني والاي اسلام ندارد و داعش يك گروهك تروريستي تكفيري است.
* بودجه آموزش عالي در سال آينده 24 درصد آفزايش مي يابد
وزير علوم ، تحقيقات و فناوري 19 اسفند ماه 93دركيش ،از افزايش 24 درصدي بودجه آموزش عالي درسال 94 به ويژه در بخش هاي تحقيقاتي و پژوهشي خبر داد.
محمد فرهادي در حاشيه نخستين همايش بين المللي نانوي آسيا و اقيانوسيه به ميزباني كيش در گفت وگو با خبرنگار ايرنا در مورد تاكيدات رهبر معظم انقلاب در زمينه توسعه فناوري هاي نانو اظهار داشت : آنچه كه به ما بر مي گردد تقويت دوره هاي آموزش هاي عالي در اين عرصه ها ، توسعه تحقيق و پژوهش ، جذب دانشجو در حوزه تحصيلات تكميلي ، ارتباط بين تحقيق و توليد در پارك هاي علم و فناوري و مراكز رشد و همچنين سرمايه گذاري در اين زمينه است كه به صورت جدي به آن توجه خواهيم كرد .
وي برارتباط بين دانشگاه و صنعت در اين عرصه تاكيد كرد و گفت : براي توسعه اين صنعت نيازمند همكاري ميان نهادها ، سازمان هاي دولتي وغير دولتي كه عهده دار مديريت تكنولوژي ، صنعت ، اقتصاد و حتي فرهنگ هستيم .
وزير علوم در مورد بودجه اختصاصي به آموزش عالي براي سال آينده نيز اظهار داشت : بطور متوسط با افزايش 24 درصدي بودجه در تمامي بخش ها در سال آينده روبرو هستيم ، اين افزايش به ويژه درمراكز تحقيقاتي و پژوهشي محسوس تر است .
دبير ستاد نانو نيز در مورد افزايش بودجه بخش نانو به خبرنگار ايرنا گفت : با افزايش 20 درصدي بودجه جاري در سال آينده روبرو هستيم و تمركز ما در حوزه آموزش و به ويژه رسوخ نانو در حوزه صنعت هزينه خواهد شد .
سعيد سركار با بيان اينكه در هشت صنعت مختلف همچون دارو ، نساجي ، نفت ، كشاورزي سرمايه گذاري كرديم از وضعيت كشور در حوزه نانو تكنولوژي ابراز رضايت كرد .
وي با بيان اينكه مقام هفتم اين عرصه را در آسيا داريم گفت : اميدواريم در طول فعاليت خود در سه سال آينده جزو پنج كشور مطرح آسيا باشيم .
نخستين همايش نانوي آسيا اقيانوسيه كه از روز دوشنبه آغاز بكار كرده با برگزاري 12 كارگاه آموزشي و نشست هاي تخصصي تا 20 اسفند ماه در مركز همايش هاي بين المللي خليج فارس ادامه دارد.
* فعاليت هاي خليج فارس بايد در قالب يك بنياد متمركز شود
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي كه دهم ارديبهشت ماه 93 به بندرعباس سفر كرده بود هم گفت: برگزاري دوره هاي متوالي جشنواره خليج فارس دستاوردهااي خوبي داشته اما دبيرخانه آن بايد به بنياد تغيير كند تا فعاليت ها متمركز و فراگير شود.
علي جنتي در چهارمين همايش ملي خليج فارس در بندرعباس افزود: تشكيل موزه و گنجينه براي جمع آوري، حفظ و نمايش آثار و اسناد خليج فارس از ديگر برنامه هايي است كه بايد جهت حفظ و صيانت اين پهنه انجام شود واين آثار بايد در فضاي مجازي نيز عرضه شوند تا دامنه ي وسيع تري از مخاطبان در سراسر جهان با اين حقايق آشنا شوند.
وزير فرهنگ وارشاداسلامي اظهاركرد: خليج فارس به نماد غيرت ايرانيان تبديل شده و پژوهشگران بسياري نيز براي كاوش در اسناد خليج فارس تلاش كرده اند.
به گفته ي جنتي، زندگي مردم در استان هاي ساحلي جنوبي با خليج فارس پيوند خورده و شعر و موسيقي آييني، صنايع دستي، پوشش و غذا و فرهنگ وهنر جنوب در الفت با دريا رشد كرده و ماندگار شده است.
وي تصريح كرد: خليج فارس بخش مهمي از تاريخ پرافتخار ايران را در خود جاي داده و قدمگاه غرور و اقتدار مردم پارسي است وخليج فارس خاستگاه رئيس علي دلواري، شهادتگاه مسافران ايرباس، محل حماسي جوشن و پيكان و يادواره شكستن غرور متجاوزان در اين خطه است وتمدن امروز براي ادامه حيات نيازمند خليج فارس است و بدون آن تشنه مي ماند.
وي با اشاره به تلاش برخي كشورها با تاريخ تاسيس كوتاه مدت براي تحريف نام خليج فارس اظهاركرد: اين تلاش ها را به گمان خود براي تضعيف اعتماد به نفس ايرانيان انجام مي دهند، در حالي كه نتيجه ي برعكس بوده و انسجام بيشتري را در دل ايرانيان رقم زده است.
وي يادآورشد: انديشه تغيير نام خليج فارس از بيرون منطقه رواج داده شده و با هوشياري بايد از كشمكش هاي سياسي و نزاع هاي ساختگي پرهيز كنيم و هزاران سال است با اعراب و نقاط مختلف جهان مراده داشتند و خليج فارس، خليج دوستي، محبت و صلح است.
* خريداران شناور دريايي تسهيلات دريافت مي كنند
وزير صنعت ، معدن وتجارت كه 12آذرماه 93 به استان سفر كرده بود ، گفت:باهماهنگي هاي انجام شده با صندوق توسعه ودوبانك عامل، خريداران شناور دريايي مي توانند به ازاي دريافت تسهيلات خريد ، سند شناورها را به عنوان وثيقه تضمين در نزد بانك هاي عامل قرار دهند.
محمد رضا نعمت زاده در حاشيه شانزدهمين نمايشگاه صنايع دريايي ايران در بندرعباس در گفت وگوايرنا افزود: قراراست اين روش خريد شناورهاي درياري طي يك ماه آينده در كشورمان عملي شود.
وي تصريح كرد: قيمت شناورها، سازه ها وتجهيزات فرا ساحل بسيار زياد است ، بايد خريداران به سهولت بتوانند با استفاده از تسهيلات صندوق توسعه ملي وبانك هاي ها عامل تجهيزات ياد شده را خريداري نمايند.
وزير صنعت ، معدن وتجارت اظهارداشت : در برخي از كشورها معادل قيمت شناورها ، بانك به خريدار تسهيلات پرداخت مي كنند واين روش سبب شده خريداران براي خريد شناور هاي مورد نياز به كشورهاي خارجي تمايل پيدا كنند.
نعمت زاده ، با بيان اينكه با اين روش صنايع دريايي كشور با سرعت بيشتري توسعه پيدا مي كند، افزود: انتظار داريم با حمايت هاي منطقي بتوانيم زمينه توسعه صنايع دريايي كشور بيش از پيش فراهم كنيم.
اين عضو كابينه يازدهم ياد آور شد: طي يكسال گذشته واحدهاي صنعتي دريايي قدم هاي بزرگي برداشتنه اند و دولت نيز درصدد است تا پايان سال جاري اهداف توسعه صنعت دريايي طي 10 سال آينده نهايي كند.
وزير صنعت ، معدن وتجارت درسفريك روزه خود به هرمزگان درشانزدهمين همايش ونمايشگاه صنايع دريايي شركت كرد وبا حضور وي عمليات اجرايي كارخانه فولاد ميناب آغاز شد و از صنايع غرب استان بازديد كرد.
وزير نيرو: هيچ طرحي با اعتبارات دولتي دريك سال گذشته آغاز نكرده ايم
وزير نيرو هشتم شهريورماه 93درجلسه شوراي اداري هرمزگان با تشريح دستاوردهاي اين وزارتخانه طي يك سال فعاليت دولت تدبير و اميد گفت: طي اين مدت هيچ طرحي را با استفاده از اعتبارات دولتي شروع نكرده ايم بلكه با استفاده از توان بخش خصوصي توانسته ايم گامهاي مهمي برداريم.
حميد چيت چيان اظهار كرد: طي اين مدت 20 هزار ميليارد ريال (دوهزارميليارد تومان) قرارداد با بخش خصوصي براي اجراي طرح هاي آب و فاضلاب از جمله استفاده از پساب بسته شده است.
اين عضو هيات دولت از انعقاد 10هزار ميليارد ريال (يكهزارميلياردتومان) قرارداد اجراي طرح هاي آب و برق با بخش خصوصي ظرف هفته آينده بعنوان ديگر فعاليت هاي اين وزارتخانه در زمينه استفاده از توانايي هايي اين بخش نام برد.
چيت چيان خاطرنشان ساخت:اين درحالي است كه 60 هزار ميليارد ريال (شش هزارميليارد تومان) نيز پروژه تعريف شده داريم كه در قالب قراردادهاي جديد با بخش خصوصي عمليات آنها آغاز مي شود.
سرمايه گذاري توسط بخش خصوصي و بهره برداري از پروژه ها نيز در اختيار اين بخش قرار مي گيرد و يا اينكه محصول توليدي و خدمات آنان به قيمت تضميني از سوي دولت خريداري مي شود.
وي همچنين ازهم جواري با آبهاي آزاد در نوار يكصد كيلومتري خليج فارس و درياي عمان ( در هرمزگان) بعنوان يك مزيت نام برد و گفت: با فن آوري هاي جديد مي توان آب آشاميدني شيرين موردنياز مردم هرمزگان و ديگر استانها ي اطراف را به همراه برق تامين كرد.
چيت چيان از افتتاح پروژه توليد همزمان برق و آب آشاميدني در قشم با ظرفيت 50مگاوات برق و 18هزار متر مكعب آب شيرين بعنوان نخستين گام در اين راستا نام برد و افزود: اجراي چنين پروژه هايي با استفاده از توان بخش خصوصي در دستور كار اين وزارتخانه قرار دارد.
وزير نيرو اضافه كرد: طبق برآوردهاي صورت گرفته مي توان سالانه يك ميليارد متر مكعب آشاميدني از اين طريق توليد كرد كه اين موجب تحولي عظيم در منطقه خواهد شود.
*يك سوم فضاهاي آموزشي كشور غير استاندارد است
وزير آموزش و پرورش 29 مردادماه 94 كه به بندرعباس سفر كرده بود با اعلام اينكه يك سوم فضاهاي آموزشي كشور غير استاندارد است، گفت: با يك حركت جهادي و مشاركت خيرين بايد با يك كار جهادي اين تعداد مدرسه را استاندارد سازي كنيم.
علي اصغر فاني در ششمين جلسه شوراي اداري استان هرمزگان در بندرعباس با بيان اظهارات فوق، افزود: در همين راستا مذاكراتي نيز با مسؤولان داشته ايم و قولهايي داده اند كه در صورت نهايي شدن اعلام مي شود.
وي در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينكه بودجه اين وزارتخانه در طول دو سال خدمت دولت تدبير و اميد نسبت به سال 91 دست كم 50 درصد افزايش يافته است، اضافه كرد: بودجه وزارت آمورش و پرورش از 120هزار ميليارد ريال در سال 91 به بيش از 247هزار ميليارد ريال در دومين سال فعاليت دولت تدبير و اميد رسيده است.
وزير آموزش و پروش، بودجه اين وزارتخانه را در سال جاري 250 هزار ميليارد ريال عنوان كرد و خاطرنشان ساخت: با توجه به حجم كار از جمله پرداخت حقوق به حدود يك ميليون معلم و كارمند و همچنين مديريت 13ميليون دانش آموز، دست كم 50 هزار ميليارد ريال كسري بودجه داريم.
فاني يادآورشد: روزي كه دولت يازدهم آموزش و پرورش را تحويل گرفت، سهم آموزش و پرورش از بودجه دولت 9 و يك دهم درصد بود كه با گذشت دو سال اين رقم با دو يك دهم درصد افزايش به يازده و دو دهم درصد رسيده كه اين نشان از توجه و اهميتي است كه دولت تبدير و اميد براي اين وزارتخانه قائل است.
وي با اشاره به در نزديكي سال تحصيلي 95-94 ابراز داشت: 130 ميليون جلد كتاب درسي براي دانش آموزان چاپ كرده ايم و براي اينكه كتابها بموقع به دست دانش آموزان برسد از هم اكنون كار چاپ كتابهاي مورد نياز مهر 95 آغاز شده است.
وزير آموزش و پرورش از سند تحول آموزش و پرورش كه اوايل مردادماه امسال رونمايي شد، به عنوان نقشه راه و سند تحول زيربنايي برنامه ششم نام برد كه براي آن شش زير نظام پيش بيني شده است.
فاني اين زيرنظام ها را شامل فضا و تجهيزات، زير نظام نيروي انساني و مديريت، منابع مالي و بودجه، پژوهش در آموزش و پرورش و برنامه هاي درسي عنوان و تأكيد كرد: اگر اين شش زير نظام خوب طراحي و اجرا شود، آموزش و پرورش متعادلي خواهيم داشت.
وي در ادامه به فعاليت هاي اين وزارتخانه در زمينه ساخت و ساز فضاهاي آموزشي اشاره كرد و گفت: در طول سه دهه گذشته تاكنون 490 هزار كلاس درس احداث شده كه 25 درصد آنان را خيرين ساخته اند كه در دنيا نوعي ركورد به حساب مي آيد.
فاني همچنين با بيان اينكه رتبه بندي معلمان از اول مهر امسال اجرايي مي شود، ابراز داشت: پنج هزار نيروي استخدامي جديد پس از گذراندن دوره يكساله آموزش روش هاي تدريس در دانشگاه فرهنگيان كار خود را از مهر ماه سال 95 در سطح استانهاي كشور آغاز مي كنند.
وي در ادامه از آموزش و پرورش به عنوان بزرگ ترين دستگاه اجرايي نام برد و گفت: بر اساس مطالعات جهاني و استناد كشورهاي توسعه يافته اگر دنبال توسعه پايدار هستيم، بايد به آموزش و پرورش توجه و عنايت خاصي داشته باشيم و بدانيم و مطمئن باشيم كه هرچه هزينه شود، نوعي سرمايه گذاري است.
* با برخي شاخص هاي بهداشتي منطقه شرق مديترانه فاصله داريم
وزير بهداشت ، درمان و آموزش پزشكي كه به اتفاق معاون اول رييس جمهوري ششم بهمن ماه 93به هرمزگان سفر كرده بود ، گفت: بر اساس آخرين مطالعات انجام شده در سال 91، جايگاه ايران از نظر برخي شاخص هاي بهداشتي از جمله سلامت مادران باردار و كودكان در ميان كشورهاي منطقه كشورهاي مديترانه شرقي سازمان بهداشت جهاني (امرو) جايگاه مناسبي نيست.
دكتر'سيد حسن قاضي زاده هاشمي' در گفت و گو با خبرنگار ايرنا در بندرعباس اظهار داشت: ما شايستگي هاي بسياري در بخش بهداشت و درمان داريم و تلاش هاي خوبي نيز براي ارتقاء وضعيت بهداشت و درمان در دست انجام است، اما هنوز با شاخص هاي بهداشتي منطقه فاصله داريم.
وي تصريح كرد: دولت تدبير و اميد توجه ويژه اي به بخش بهداشت و درمان دارد و اجراي طرح تحول نظام سلامت نيز در راستاي همين نگاه دولت و به منظور ارتقاء شاخص هاي بهداشتي و درماني انجام شده است.
وي بيان داشت: برنامه هاي دولت تدبير و اميد در حوزه سلامت مستمر و ادامه دار است و در راستاي ارتقاي شاخص هاي بهداشتي و درماني در سطح كشور در قالب طرح تحول نظام سلامت تلاش مي كنيم.
دكتر قاضي زاده هاشمي با بيان اين كه مردم رضايت خوبي از اجراي طرح تحول نظام سلامت دارند، تاكيد كرد: براي ارتقاء شاخص ها نيازمند تعامل هر چه بيشتر دستگاه هاي مختلف با وزارت بهداشت ، نمايندگان مجلس و همچنين مشاركت مردم هستيم.
وزير بهداشت به همراه معاون اول رييس جمهوري و چند تن ديگر از وزيران هرمزگان سفر كردهبود و دستاورداين سفر بهره برداري از مركز ام ار آي شرق ،واحد دندانپزشكي بشاگرد، بيمارستان سوختگي بندرعباس و درمان وعمل چشم شماري از مردم هرمزگان بود.
* ورود تجهيزات پزشكي قاچاق به بيمارستان هاي دولتي
معاون وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي 11 ديماه 93در سفر به كيش با بيان اينكه شاهد ورود تجهيزات پزشكي با كيفيت پايين به كشور هستيم، از ورود تجهيزات پزشكي قاچاق به بيمارستانهاي دولتي كشور خبر داد.
رسول ديناروند در بيست و يكمين اجلاس سراسري مديران و كار شناسان تجهيزات پزشكي كشور كيش ، تجهيزات پزشكي و نقش آن در حوزه سلامت را مهم دانست وگفت : با پيشرفت علمي جامعه بشري ابزارهاي درمان هر روز پييچيده تر مي شود .
وي با تاكيد بر وجود تنوع در تجهيزات پزشكي در كشور افزود : اين گوناگوني به حدي است كه از نظر پيچيدگي و لزوم پرداخت به ايمني و سلامت همچون داروهاي بيولوژيك است .
ديناروند به گروه بندي تجهيزات پزشكي و اهميت آنها اشاره كرد و گفت : نگاه ما به آنها يكسان نيست، برخي داراي اهميت بيشتري هستند و مسووليت ارزيابي دستگاه ها و تامين و تدارك اين تجهيزات بر عهده مديران و كار شناسان تجهيزات پزشكي است.
رييس سازمان غذا و دارو، بحث تعمير و نگهداري تجهيزات پزشكي را مهم دانست و گفت : به دليل وجود تنوع كار نگهداري از اين تجهيزات سخت است اما به رغم تمامي تنوع و سنگيني كار در حوزه تحول سلامت نقش خوبي را ايفا كرده ايم.
وي به محدوديت اعتبار و بودجه و قدرت هزينه كرد براي تامين تجهيزات اشاره كرد و گفت : اختصاص تجهيزات پزشكي به بيمارستان هاي سطح يك تا سه يكسان نيست و ما نمي توانيم به دلخواه به بيمارستان ها تجهيزات بدهيم و هزينه كنيم .
ديناروند با ياد آوري اينكه هيچ بيماري براي تهيه دارو و تجهيزات بيماران را نبايد به خارج از بيمارستان ارجاع دهد گفت: اين امر نيازمند مجهز ساختن بيمارستان بود كه به صورت كامل انجام نشده است اما تلاش بر ايجاد رضايتمندي و كنترل هزينه ها بود .
وي گفت : يكپارچه سازي در سازمان ها و دانشگاه ها ،بازنگري در ضوابط و مقررات پزشكي ، حمايت از توليد داخل ، ثبت تجهيزات پزشكي به صورت مناسب ، ساماندهي توزيع و عرضه و تفكيك قائل شدن بين كالاهاي قاچاق و غير قاچاق بايد مورد توجه قرار گيرد .
*ورود تجهيزات پزشكي قاچاق به بيمارستان هاي دولتي
معاون وزير بهداشت با ابراز تاسف از ورود برخي كالاهاي قاچاق به بيمارستان هاي دولتي افزود : در بحث قيمت گذاري در تجهيزات پزشكي نمونه هاي وجود دارد كه هنوز قيمت تمام شده ، توزيع و عمده آن و اينكه بيمار بايد چه هزينه اي پرداخت كند مشخص نيست.
وي اضافه كرد : ما در اين حوزه پخش مجاز نداريم و عمده فروشي كه داراي مجوز توزيع باشد نيست و هنوز جاي دور زدن عده اي در اين عرصه وجود دارد .نحوه قيمت گذاري و سيستم توزيع بايد ساماندهي شود.
وي با تاكيد بر حمايت از توليدات داخلي در اين عرصه گفت : به جهت وجود بازار مناسب و جمعيت حدود 80 ميليوني عرصه سرمايه گذاري امكان پذير است اما بايد سرمايه گذاران اطمينان داشته باشند كه بازار در اختيار رقباي آنها قرار نمي گيرد .
ديناروند بر لزوم محافظت از بازار تجهيزات داخلي تاكيد كرد و گفت : درشرايط كنوني تجهيزات پزشكي سطح پاييني وارد كشور مي شود كه نيازاست آنها را محدود كنيم.
وي تصريح كرد كه توليدات ما در اين حوزه بايد با برندهاي مهم رقابت كنند تا مردم احساس نكنند آنچه در بازار است بي كيفيت است ، توليد كنندگان داخلي هم بايد به اين نتيجه برسند كه بخشي از بازار در اختيار آنها است .
وي صادرات در اين حوزه را ناچيز دانست و گفت : طبق آمار 150 ميليون دلار صادرات در حوزه دارو و تنها 50 ميليون صادرات در حوزه تجهيزات پزشكي داريم .
ديناروند ياد آور شد : با اعتبار علمي و فناوري بايد صادرات چند برابر شود و وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشكي و سازمان غذا و دارو آماده فراهم ساختن شرايط براي اين جهش است .
* نبود نظارت كافي از دلايل پايين بودن كيفيت تجهيزات است
مدير نظارت و ارزيابي تجهيزات پزشكي كشور نيز در ادامه با تاكيد بر اينكه حوزه توليد تجهيزات نياز به برنامه هاي زيادي دارد افزود : عدم نظارت كافي يكي از دلايل پايين بودن كيفيت تجهيزات است .
سيد حسين صفوي ثبت تجهيزات وارداتي، درخواست از شركت هاي خارجي براي قبول تعهدات خدمات پس از فروش ، آموزش كار شناسان داخلي، نياز سنجي و تامين تجهيزات را از برنامه هاي در دستور كار سازمان غذا و دارو دانست .
وي در ادامه از دانشگاه ها و مراكز ذي ربط خواست تا در حوزه هاي نظارتي و خطوط توليد به صنعت تجهيزات پزشكي كشور كمك كنند.
مديركل نظارت و ارزيابي تجهيزات پزشكي با اشاره به شناسنامه دار كردن اصناف گفت : شناسنامه دار كردن اين صنف از مدتها قبل آغاز شده است كه با اين اقدام توزيع و عرضه تجهيزات شفاف خواهد شد .
وي با تاكيد برنياز سنجي تامين تجهيزات سرمايه اي گفت : همه بيمارستانها و مراكز درماني به تجهيزات پزشكي نياز دارند اما با تشخيص نيازها و اعلام نيازهاي منطقي هزينه ها تا به صورت قابل ملاحظه اي پايين خواهد آمد.
*47 مركز سلامت و پايگاه بهداشتي در حاشيه شهرهاي هرمزگان راه اندازي شد
47 مركز سلامت و پايگاه بهداشتي در حاشيه شهرهاي هرمزگان با حضور دكتر كلانتري قائم مقام معاونت بهداشتي وزارت بهداشت و رييس مركز مديريت شبكه هاي بهداشت كشور و جمعي ديگر از مسوولان به صورت نمادين در مركز سلامت جامعه تختي بندرعباس راه اندازي شد.
رييس دانشگاه علوم پزشكي هرمزگان در مراسم آغاز به كار اين مراكز اظهار داشت: اين 47 مركز، شامل 23 مركز سلامت و 24 پايگاه بهداشتي است كه در شهرهاي حاشيه اي و شهرهاي بين 20 تا 50 هزار نفر جمعيت راه اندازي شده است.
وي با بيان اينكه راه اندازي اين مراكز از جمله بسته هاي حمايتي طرح تحول نظام سلامت در بخش بهداشت مي باشد، افزود: اين طرح با هدف ارتقاء شاخص هاي بهداشتي در حاشيه شهرهاي بندرعباس و ميناب و شهرهاي بين 20 تا 50 هزار نفر جمعيت مانند قشم ، حاجي آباد ، بندرلنگه ، رودان و كيش راه اندازي شده است.
دكتر شكاري خاطرنشان كرد: در اين پايگاه ها و مراكز خدمات بهداشت محيط، بهداشت خانواده، سلامت روان، تغذيه و بيماري هاي واگيردار و غيرواگير به صورت رايگان ارايه خواهد شد.
وي بيان داشت:در مراكز سلامت كارشناسان و مراقبان سلامت و يك پزشك و در پايگاه هاي بهداشتي كارشناسان و مراقبان سلامت به شهروندان خدمات مورد نياز بهداشتي و درماني را ارايه خواهند كرد.
رييس دانشگاه علوم پزشكي هرمزگان تصريح كرد: از مهمترين مزيت هاي اين طرح زير پوشش قرار گرفتن بيماريهايي مانند ايدز و سل است كه براي نخستين بار در طرح تحول نظام سلامت ادغام شد.
هم اكنون بيش از چهارصد هزار نفر در حاشيه شهرها و در شهرهاي 20 تا 50 هزار نفري در هرمزگان زندگي مي كنند و143 مركز بهداشتي و درماني، 557 خانه بهداشت، 59 پايگاه بهداشتي و 32 مركز تسهيلات زايماني در هرمزگان فعال هستند.
*10 درصد اعتبار فدراسيون ها به ورزش همگاني اختصاص يافته است
وزير ورزش و جوانان كه ششم آذرماه 93به كيش سفركرده بود نيز گفت: از زمان تصدي اين پست 10 درصد اعتبا ر فدراسيون ها به ورزش همگاني اختصاص داده شده است و يكي از شاخص هاي ارزيابي روساي فدراسيون ها پرداختن به ورزش همگاني و افزايش تعداد ورزشكاران سازمان يافته همگاني در رشته خودشان است .
«محمود گودرزي »در حاشيه بازديد از اماكن ورزشي كيش در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوال خبرنگار ايرنا مبني بر اينكه يكسال از حضور شما در حوزه ورزش مي گذرد چه ميزان در اجراي برنامه ها به موفقيت رسيده ايد ؟ گفت : بخشي كه متعلق به خود وزارتخانه بوده و آنچه كه در برنامه هاي پيش بيني كرده بوديم انجام شده است .
وي افزود : آن بخش هايي كه خارج از چارچوب هاي مورد نظر و بيرون از حيطه توانمندي ها و تشكيلات بوده موانعي بودند كه سبب شده كند تر از آن بخش هايي كه در اختيار خود ما قرارداشته حركت كنيم .
گودرزي تصريح كرد كه در مجموع و با توجه به شعارهاي داده شده در شروع كار ، رويكرد و استراتژي اصلي اوليه به توفيقات نسبي دست پيدا كرده ايم.
*مردم هرمزگان از نسل سوم تلفن همراه بهره مند مي شوند
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در دوم شهريوماه 93درسفر به هرمزگان گفت: مردم هرمزگان در هفته دولت به خدمات نسل سوم تلفن همراه دسترسي پيدا مي كنند.
محمود واعظي در آييني به مناسبت هفته دولت كه به صورت ويدئو كنفرانس با حضور استاندار هرمزگان در بندرعباس برگزار شد، با اشاره به اينكه دسترسي به ارتباطات با كيفيت حق مردم است، افزود: تمام تلاش خود را براي ارائه خدماتي كه مردم هرمزگان لايق آن هستند بكار مي بريم.
وي ادامه داد: در زمينه افزايش پهناي باند كه از درخواست هاي استاندار هرمزگان است اين امكان وجود دارد كه بر اساس نيازها و تقاضاي استان، پهناي باند را ارائه كرده و مشكل هرمزگان را مرتفع كنيم.
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات بيان كرد: براي حل مشكل قطعي هاي فيبر نوري اينترنت هرمزگان، مسيرهاي جايگزين طراحي شده كه تا سه ماه آينده تكميل و آماده بهره برداري مي شوند.
واعظي اضافه كرد: ارتباط رساني به روستاها يكي از مهمترين اولويت هاي وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات است و تلاش داريم در سال جاري امكان دسترسي همه يا بيشتر روستاهاي بالاي 20 خانوار به يك مسير ارتباطي را فراهم كنيم.
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات ابراز اميدواري كرد: اين اقدام مقدمه اي براي افزايش خدمات و رضايت مردم از اين حوزه باشد.
* كشت محصول هاي جاليزي هرمزگان به گلخانه ها انتقال داده شود
وزير جهاد كشاورزي 21بهمن ماه 93در سفر به هرمزگان با اشاره به محدوديت آب در هرمزگان گفت: بايد با حذف روش هاي سنتي، كشت محصول هاي جاليزي خارج از فصل استان را بايد به داخل گلخانه ها انتقال داد.
محمود حجتي در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: در غير اين صورت دولت ناچار است محدوديت هايي را در ارتباط با كشت اين گونه محصول ها در فضاي باز اعمال كند.
وي كمبود آب را مشكل همه گير در كشور دانست و تاكيد كرد: كشاورزي ما در بخش سبزي و صيفي بايد به سمت استفاده از روش هاي نوين كشت متراكم (گلخانه اي و داربستي) هدايت شود.
حجتي اظهاركرد: وزارت جهاد كشاورزي نيز در اين راستا با پرداخت تسهيلات ارزان قيمت از محل اعتبارهاي ريالي صندوق توسعه ملي و وجوه اداره شده، بهره برداران را حمايت مي كند.
وزير جهاد كشاورزي پس از بازديد از مجتمع گلخانه اي سرخون بندرعباس از مديران جهاد كشاورزي هرمزگان خواست: در اولين قدم براي انتقال كشت گوجه فرنگي خارج از فصل اين شهرستان به داخل گلخانه ها با تهيه يك برنامه دو يا سه ساله، كار را از هم اكنون بطور جدي شروع كنند.
وي اضافه كرد: با توجه به موقعيت آب و هوايي هرمزگان و به خصوص بندرعباس، نياز به احداث گلخانه هاي گران قيمت نيست بلكه مي توان در بعضي مناطق آن، از روش داربستي براي كشت محصولات خارج از فصل همچون گوجه فرنگي استفاده كرد.
وزير جهاد كشاورزي وسعت مزارع گوجه فرنگي استان را افزون بر 12هزار هكتار با مصرف 180 ميليون مترمكعب آب عنوان كرد و گفت: با انتقال آنها به داخل گلخانه ها به مقدار پنج ميليون مترمكعب آب صرفه جويي مي شود.
مدير مجتمع گلخانه اي سرخون بندرعباس نيز با ارائه گزارشي ميزان توليد گوجه فرنگي در هر هكتار كشت گلخانه اي را 200 تن عنوان كرد كه حدود هفت برابر روش هاي سنتي بكار گرفته شده در اين استان است.
وي از اقليم مناسب بعنوان يكي از مهم ترين مزيت هاي بندرعباس براي كشت جاليز خارج از فصل نام برد و افزود: گرم نگه داشتن هر هكتار گلخانه در استان هاي سردسير از جمله اصفهان بين 200 تا 300 ميليون ريال هزينه (خريد گاز يا گازوئيل) در بردارد.
در حالي در بندرعباس با يك گلخانه بسيار ساده مي توان نسبت به توليد محصولات جاليزي خارج از فصل اقدام كرد كه بهره برداران ديگر استانها دغدغه گرم كردن گلخانه هايشان را دارند.
وسعت زمينهاي كشاورزي هرمزگان 152هزار هكتار با توليد سالانه دو ميليون و 400هزار تن محصول باغي و زراعي از جمله يك ميليون و 500 هزار تن محصول هاي جاليزي خارج از فصل اعلام شده است.
*هرمزگان بعنوان دروازه توسعه كشور مطرح است
معاون توسعه مديريت و منابع انساني وزير جهاد كشاورزي دوم مردادماه 93كه براي معرفي رييس جديد سازمان جهاد كشاورزي هرمزگان به بندرعباس سفر كرده بود نيز با اشاره به توانمنديهاي هاي بالاي اين استان گفت: اين استان بعنوان دروزاه توسعه كشور مطرح است.
محمدعلي جوادي از وجود مناطق آزاد و ويژه اقتصادي و تجاري، راههاي آبي، ريلي، هوايي و جاده اي، فولاد، شيلات ، كشاورزي و همچنين بزرگ ترين بنادر كانتينري و مسافري كشور بعنوان پتانسيل هاي اصلي اين استان نام برد.
وي در ادامه از كشاورزي بعنوان شاه بيت اقتصاد مقاومتي نام برد و يادآورشد: استفاده از قابليت هاي بخش كشاورزي و حمايت از توليد داخل و توسعه صادرات محصولات جز برنامه هاي اصلي اين وزارتخانه است.
معاون وزير جهاد كشاورزي ابراز داشت: اين وزارتخانه در راستاي سياست هاي دولت تدبير و اميد به خصوص شكوفايي اقتصادي و خارج كردن كشور از ركود اقتصادي برنامه هاي زيادي در دست اقدام دارد.
اين مقام مسوول در وزارت جهاد كشاورزي ازجمله اين برنامه ها اتكا به توليد ات داخلي ، مشاركت بخش خصوصي و برداشتن موانع ازمسير فعاليت اين بخش در زمينه تنظيم بازارمحصولات كشاورزي نام برد كه يكي پس از ديگري عملي خواهد شد.
معاون توسعه مديريت و منابع انساني وزارت جهاد كشاورزي از تنظيم بازار محصولات كشاورزي بعنوان يكي ديگر از برنامه ها نام برد وگفت: پيش بيني شده كه تا پايان فصل برداشت هفت ميليون و 500 هزارتن محصول گندم ازكشاورزان گندم كار داخل خريداري كنيم.
جوادي در ادامه از شيلات و توليدات خارج از فصل بعنوان مزيت هاي مهم بخش كشاورزي هرمزگان نام برد و از مديران اين استان خواست با استفاده از سرمايه گذاري هاي خارج از استان در زمينه رنق فعاليت هاي شيلاتي به خصوص توليد ماهي در قفس تلاش كنند.
وي از مشاركت بخش خصوصي و ارائه خدمات به آنها و همچنين حمايت از سرمايه گذاران بعنوان اولويت اول سياست هاي وزارت جهاد كشاورزي نام برد و يادآورشد: دولت مصمم به برداشتن موانع از سر راه بهره برداران و سرمايه گذاران است.
معاون وزير جهاد كشاورزي تغييرو تحولات صورت گرفته را طبيعي دانست و گفت: شجاعت در مديريت، قدرت ريسك، تحول خواهي و مديريت نوين در رديف كارهاي اصلي ما در اين دوره قرار دارد.
جوادي ابراز اميدواري كرد كه در راستاي عمل به شعار اصلي وزارت جهاد كشاورزي (جهاد سازندگي سابق) مبني بر همه با هم جهاد سازندگي بتوانيم با همدلي و همراهي فصل نويني در اين مجموعه ايجاد كنيم .
*سالانه 6500هكتار اززمين هاي كشاورزي كشور تغييركاربري داده مي شود
معاون وزير جهاد كشاورزي و رييس سازمان امور اراضي كشور گفت: سالانه افزون بر شش هزار و 500هكتار اززمين هاي كشاورزي كشور تغييركاربري داده مي شود كه با افزايش ميزان پوشش حفاظتي زمين هاي زراعي و باغي و برخي اقدامات حفاظتي سازمان امور اراضي كشور، ميزان اين تغييرات امسال افزون بر 30درصد كاهش يافته است.
قباد افشار 12ديماه در گردهمايي سراسري مديران امور اراضي كشور در سالن كنفرانس مركز بين المللي رشد قشم افزود: از كل اين تغييرات افزون بر 4500هكتار يعني 70درصد آنها به صورت غيرمجاز صورت گرفته و مابقي با مجوز كميسيون تبصره يك ماده يك قانون حفظ كاربري اراضي انجام مي شود.
وي با اشاره به اينكه با تكميل ميزان پوشش حفاظتي زمين هاي زراعي و باغي روند تغييركاربري اراضي كشاورزي در كشور كاهش خواهد يافت، تصريح كرد: با هدف تقويت پايش، حفاظت و توسعه اراضي كشاورزي و اجراي طرح كاداستر(نقشه برداري ثبتي) و سنددار كردن زمين هاي كشاورزان، بودجه سازمان امور اراضي كشور در لايحه بودجه سال 1394افزون بر 75درصد رشد يافته است.
رييس سازمان امور اراضي كشور در بخش ديگري از سخنان خود به تشريح اقدامات اين سازمان در جهت كاهش هرچه بيشتر تغيير كاربري اراضي كشاورزي پرداخت و گفت: راه اندازي گشت هاي حفظ كاربري اراضي كشاورزي و راه اندازي سامانه هاي دريافت گزارش هاي مردمي تغيير كاربري و نظارت و پايش ماهواره اي گشت ها از جمله اقدامات عملي اين سازمان در اين خصوص است.
به گفته وي رايزني براي اصلاح قانون حفظ كاربري و نهايي شدن اصلاح اين قانون در كميسيون مربوطه در مجلس شوراي اسلامي، تلاش و پيگيري براي اصلاح شيوه تعيين محدوده طرح هادي روستايي و گسترش فعاليت هاي ترويجي و آموزشي براي آشنايي مردم با قوانين و مقررات زمين نيز از ديگر اقدامات سازمان امور اراضي براي مبارزه با تغيير كاربري اراضي كشاورزي بوده است.
افشار توزيع مكاني تغيير كاربري هاي غيرمجاز را حريم و حاشيه كلانشهرها ومناطق و شهرستان هاي حوزه نفوذ اين شهرها دانست و گفت: تقريبا تمام مناطق استان هاي تهران، مازندران، گيلان، البرز، قزوين و گلستان و همچنين حاشيه شهرهاي بزرگ ديگر مانند اصفهان، مشهد، شيراز و تبريز در معرض بيشترين تغيير اين نوع كاربري ها بوده است.
*زمينه براي پرورش ماهي تيلاپيا درهرمزگان فراهم است
معاون وزير جهاد كشاورزي و رييس سازمان شيلات ايران 21خرداد 94در سفر به هرمزگان با بيان اينكه شاخص رشد شيلات در هرمزگان بالاتر از ميانگين كشوري است، گفت: با توجه به ظرفيت هاي موجود زمينه براي پرورش ماهي تيلاپيا در اين استان ساحلي فراهم است.
حسن صالحي در نشست ستاد توسعه هرمزگان در بندرعباس افزود: در حال حاضر ماهي تيلاپيا در اكثر كشورهاي حوزه خليج فارس ديده مي شود.
وي ادامه داد: اجرايي و عملياتي شدن توانمندي شناسايي شده شيلاتي هرمزگان دربخش آبزي پروري و صنايع وابسته به آن مي تواند اشتغال براي افزون بر 15 هزار نفر را تامين كند.
بنا به اظهار معاون وزير جهاد كشاورزي استان هرمزگان در سال 93 افزون بر شش هزار تن ميگوي پرورشي توليد كرده است كه از رشد 89 درصدي در زمينه پرورش ميگو برخوردار بوده و جلو تر از شاخص رشد كشوري است.
صالحي همچنين با اشاره به رشد روز افزون صنايع در سواحل گفت: توليد غذاي سالم نيازمند آب سالم است و صنايع و ديگر عواملي كه به هر طريقي با آب سر و كار دارند بايد دقت بيشتري در رعايت بهداشت آب دريا داشته باشند.
رييس سازمان شيلات ايران همچنين با اشاره به اينكه عملكرد شيلات هرمزگان در جذب سرمايه گذاران خوب بوده است گفت: روند اعطاي مجوز به سرمايه گذاران و داوطلبان ايجاد اشتغال در حوزه شيلات نبايد خسته كننده باشد.
صالحي تصريح كرد: در استان هرمزگان شاهد حمايت هاي لازم از سوي استاندار هرمزگان در انجام فعاليت هاي شيلاتي هستيم كه اين مهم بهترين فرصت در راستاي توسعه شيلات است.
تيلاپيا نوعي ماهي از جنس تيلاپيا از اعضاي خانواده سيكليد و از راسته سوف ماهيان است كه داراي بدني مستطيلي شكل با فلس هاي ريز هستند و باله پشتي بلندي با 23 تا 31 خار و شعاع دارند و بيني آنها داراي يك سوراخ در هر دو طرف است.ك/4
6048
حضور بيش از 60 مقام بلند پايه دولت يازدهم طي يكسال گذشته درهرمزگان
۱۵ شهریور ۱۳۹۴، ۱۲:۳۳
کد خبر:
81749382
بندرعباس - ايرنا- مقام هاي عالي كشور از شخص رييس جمهوري تا معاون اول ، وزرا، معاونان آنان و روساي سازمانهاي بزرگ درطول يكسال اخير بيش از 60 بار به هرمزگان سفر كرده ومسائل ومشكلات وموفقيت هاي استراتژيك اين استان را از نزديك لمس كرده و براي آن تدابير لازم را انديشيده اند.