۱۸ شهریور ۱۳۹۴، ۱۰:۱۵
کد خبر: 81753277
T T
۰ نفر

برقراري ارتباط مستقيم با مغز از طريق تزريق نانوذرات

۱۸ شهریور ۱۳۹۴، ۱۰:۱۵
کد خبر: 81753277
برقراري ارتباط مستقيم با مغز از طريق تزريق نانوذرات

تهران- ايرنا- محققان آمريكايي دانشگاه بين‌المللي فلوريدا با تزريق برخي نانوذرات خاص به مغز موش‌ها، موفق شد‌ند نوعي ارتباط مستقيم با نورون‌هاي شبكه عصبي به منظور انتقال دارو به مغز براي درمان بيماري ها برقرار كنند.

به گزارش گروه علمي ايرنا، اعمال يك ميدان مغناطيسي خارجي، سبب توليد يك ميدان الكتريكي موضعي از طريق اين نانوذرات مي‌شود كه قادر است به صورت مستقيم با ميدان الكتريكي مغز ارتباط برقرار كند.
بشر درحال حاضر قادر به برقراري ارتباط مستقيم با مغز خود نيست، زيرا زبان مشتركي بين آنها وجود ندارد، مغز انسان اطلاعات را با استفاده از تكانه‌ها و ميدان‌هاي الكتريكي پيچيده، در سطح اتمي انتقال مي‌دهد و انسان قادر است اين ميدان‌ها را با استفاده از ايمپلنت‌ها و سيم‌ها، ثبت و دستكاري‌ كند، اما اين روش براي اين كار چندان هوشمندانه و مناسب نيست.
اين تيم تحقيقاتي پزشكي روشي ديگر براي اين منظور يافته‌اند؛ اين محققان، با هدف ايجاد نوعي ارتباط مستقيم و بي‌سيم با نورون‌ها، 20 بيليون نانوذره را به مغز موش‌ها تزريق كردند.
اين نانوذرات الكتريكي مغناطيسي تزريق‌ شده، از چندين ويژگي خاص برخوردارند؛ ابعاد آنها به اندازه‌اي كوچك است كه قادرند به طور نامحسوس به شبكه عصبي نزديك شوند و اين نانوذرات را مي‌توان با اعمال يك ميدان مغناطيسي خارجي تحريك كرد، اين تحريك سبب مي‌شود كه نانوذرات در صورت مجاورت با نورون‌هاي خاص، يك ميدان الكتريكي توليد كنند.
به‌ گفته محققان، اين ميدان الكتريكي قادر است به صورت مستقيم با ميدان الكتريكي مغز ارتباط برقرار كند.
از اين نانوذرات مي‌توان براي انتقال دارو به قسمت‌هاي خاصي از مغز نيز استفاده كرد، در واقع، اين تيم تحقيقاتي ‌اكنون نشان داده‌اند كه داروهاي ضد ايدز و ضد سرطان را مي‌توان با اين روش منتقل كرد.
همچنين با وارونه كردن اين فرايند، مي‌توان رابطي ميان مغز و يك رايانه ايجاد كرد، نانوذرات در پاسخ به ميدان‌هاي الكتريكي مغز، برخي از ميدان‌هاي مغناطيسي قابل اندازه‌گيري توليد مي‌كنند كه با برقراري يك مدار بسته در اين سيستم، در واقع يك مكالمه با مغز برقرار مي‌شود.
علمي(1)**9340**1834
۰ نفر