۲۱ شهریور ۱۳۹۴، ۲۳:۴۳
کد خبر: 81757258
T T
۰ نفر

هنرمندان در جشن سينما و كتاب چه گفتند؟

۲۱ شهریور ۱۳۹۴، ۲۳:۴۳
کد خبر: 81757258
هنرمندان در جشن سينما و كتاب چه گفتند؟

تهران- ايرنا- هنرمندان، بازيگران و كارگرداناني كه در اولين جشن سينما و كتاب از آنها تجليل شد، هريك از ديدگاه خود چند كلامي درباره راه هاي افزايش سرانه مطالعه در كشور سخن گفتند.

به گزارش خبرنگار فرهنگي ايرنا، در نخستين جشن سينما و كتاب كه شامگاه شنبه با ابتكار خانه هنرمندان و خانه كتاب در خانه هنرمندان برگزار شد، از هنرمندان، بازيگران و كارگرداناني كه طي يك سال گذشته اقدام به تاليف يا ترجمه كتاب در هر موضوعي كرده بودند با اهداي لوح و يك جلد كتاب از آثار نفيس استاد محمود فرشچيان تقدير شد.
داريوش مهرجويي كارگردان فيلم هامون نخستين فردي بود كه از وي تجليل شد.
اين كارگردان سينما در اين مراسم حضور نداشت،اما در پيامي ويديويي كه پخش شد،اظهار كرد: سينما و كتاب به ويژه سينما و رمان در سراسر دنيا از يكديگر تغذيه مي كنند و اين موضوع در ايران نيز در حال روبراه شدن است.
در ادامه اين مراسم از مسعود رايگان بازيگر پيشكسوت سينما، تئاتر و تلويزيون، تقدير شد.
وي تلاش خانه هنرمندان و خانه كتاب براي ارتقاي سطح مطالعه در ايران را بي وقفه اما ناكافي دانست و يادآور شد: باعث تاسف است كه رسانه ملي به رغم ظرفيت بسيار بالايي كه براي ترويج فرهنگ كتاب خواني در كشور دارد اما از اين ظرفيت استفاده نمي كند؛ من طرحي براي ترويج كتاب خواني دارم و قول مي دهم كه بعد از اجراي آن هر ايراني دست كم در سال 5 كتاب مطالعه كند.
سيروس ابراهيم زاده بازيگر پيشكسوت سينما و تلويزيون نيز كه در اين مراسم لوح تقدير دريافت كرد با بيان اين كه نوشتن براي هنرمندان تفنن نيست بلكه يكي ديگر از ابعاد خلاقيت آنهاست، گفت: كتاب از قديمي ترين رسانه ها و سينما يكي از ستون هاي مدرنيته است و تلفيق اين دو با يكديگر بسيار مبارك است.
كاظم هژير آزاد كه چهارمين هنرمند نويسنده اي بود كه از وي تقدير شد، در سخناني كوتاه تصريح كرد كه نوشتن را از طريق نگارش بيوگرافي فراگرفته و براي نگارش بيوگرافي ناچار به مطالعه بسيار زياد كتاب شده است.
بهاره رهنما بازيگر و نويسنده سينما، تئاتر و تلويزيون نيز بعد از دريافت لوح تقدير خود از انتشاراتي هايي كه آثار وي را چاپ كرده اند، تشكر كرد.
نرگس آبيار كارگردان فيلم شيار 143 پس از دريافت لوح تقدير در اين مراسم ابراز اميدواري كرد اقتباس هاي بيشتري از آثار نويسندگان ايراني در سينما شود.
وي تاكيد كرد: نويسندگان سخت گيري هاي كمتري درباره اقتباس از آثارشان داشته باشند و كارگردانان نيز به جاي مولف بودن به سمت اقتباس از آثار نويسندگان بروند.
شمس لنگرودي شاعر و نويسنده كه به تازگي در يكي از فيلم هاي سينمايي بازي كرده است و لوح خود را از سيروس الوند كارگردان سينما در اين مراسم دريافت كرد نيز در اين مراسم، گفت: يكي از دوستان كارگردان چندي پيش با من تماس گرفت و گفت نمايشگاه نقاشي برگزار كرده است؛ سوال كردم چرا؟ گفت چون وضع سينما خراب است. گفتم پس ببين وضع شعر تا چه اندازه خراب است كه من وارد سينما شده ام.
سيروس الوند نيز در سخناني با مقايسه كتاب خواني در ايران و ژاپن اظهار كرد: در ژاپن دانستن و آگاهي يك ارزش است و اگر اين ارزش در كشور ما نيز حاكم شود، همه رسانه ها مي توانند به مقوله كتاب و كتاب خواني بپردازند.

**زنگ كتاب خواني در مدارس
در ادامه اين مراسم از مرجان شيرمحمدي نويسنده و فيلمنامه نويس تقدير شد.
بازيگر فيلم سينمايي آذر، شهدخت ، پروين و ديگران پس از دريافت لوح خود از پدرام اكبري مستندساز، پيشنهاد كرد كه آموزش و پرورش يك زنگ كتاب خواني براي بچه ها اختصاص دهد.
انديشه فولادوند بازيگر فيلم سنگ اول نيز در اين جشن اظهار كرد: شرايط كنوني اقتصادي در كشور به گونه اي نيست كه در سبد خريد افراد طبقه متوسط جايي براي خريد كتاب وجود داشته باشد و خواستار حمايت دولت از محصولات فرهنگي هستم.
ليلا اوتادي بازيگر تلويزيون كه طي يك سال گذشته اقدام به نوشتن كتاب كرده بود، بعد از دريافت لوح تقدير خود از رويا تيموريان بازيگر پيشكسوت سينما، تئاتر و تلويزيون از حاكم شدن ماديات در زندگي روزمره مردم انتقاد كرد.
اشكان خطيبي بازيگر سينما و تلويزيون كه بازي در آثاري همچون سريال بچه هاي بد و قاعده تصادف را در كارنامه خود دارد پس از دريافت لوح تقدير خود از امير حاج رضايي كارشناس فوتبال، از مسوولين خواست از ابزارهاي جديد مانند ابزارك هاي تلفن هاي هوشمند براي ترويج فرهنگ كتاب خواني در كشور استفاده كنند.
بهروز افخمي كارگردان سينما كه آثاري همچون شوكران و سن پترزبورگ را در كارنامه خود دارد آخرين فردي بود كه در نخستين جشن سينما و كتاب از وي تقدير شد.
در پايان اين مراسم تمامي هنرمنداني كه لوح تقدير و كتاب مجموعه آثار استاد محمود فرشچيان نقاش و مينياتوريست مطرح كشورمان را دريافت كرده بودند، عكسي به يادگار گرفتند.
همچنين با ابتكار خانه هنرمندان و خانه كتاب، بازيگران يك نسخه از كتاب هاي نوشته شده توسط خود را امضا كردند تا در آينده اي نزديك اين كتاب ها به حراج گذاشته شده و عوايد حاصل از فروش آن صرف امور خيريه شود.
فراهنگ**9129**1917
۰ نفر