۲۹ اسفند ۱۳۸۶، ۰:۰۱
کد خبر: 8175830
T T
۰ نفر
میانجیگران حل مناقشه قره باغ به دنبال سیاست دوگانه متهم شدند ..................................................
تهران ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 29/12/86 باکو ، جمعی از احزاب سیاسی جمهوری آذربایجان روز چهارشنبه طی همایشی درباکو میانجیگران حل مناقشه قره باغ را به دنبال سیاست دوگانه متهم کردند.
به گزارش ایرنا، احزاب سیاسی جمهوری آذربایجان در این همایش موضع گروه میانجی مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا در حل مناقشه قره باغ نسبت به قطعنامه اخیر سازمان ملل متحد درباره این مناقشه را محکوم کردند .
آمریکا، روسیه و فرانسه که ریاست مشترک در گروه میانجی مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا بر عهده دارند ،جمعه گذشته در جریان بررسی پیشنویس قطعنامه درباره مناقشه قره باغ ارایه شده توسط جمهوری آذربایجان در مجمع عمومی سازمان ملل متحد بر علیه تمامیت ارضی این کشور رای دادند.
علی احمداف دبیر اجرایی حزب حاکم آذربایجان نوین در این همایش مربوط به چشم انداز حل مناقشه قره باغ گفت : باوجود اینکه گروه مینسک 16 سال است میانجیگری برای حل مسالمت آمیز مناقشه قره باغ را بر عهده دارد ولی تا کنون هیچ نتیجه ای در این زمینه حاصل نشده است .
وی افزود: جای تاسف است که روسیه ، فرانسه و آمریکا بر علیه قطعنامه مذکور رای داده و علاوه بر آن کشورهای دیگر در سازمان ملل متحد را نیز به دنبال موضع مشابه تشویق کردند.
احمداف گفت : جمهوری آذربایجان این گونه موضع روسای گروه میانجی مینسک را محکوم می کند.
در این همایش از کشورهای میانجیگر خواسته شد به سیاست دوگانه در حل مناقشه قره باغ پایان داده و میانجیگری واقعی برای حل این مناقشه انجام دهند.
;160# موضع آمریکا، روسیه و فرانسه در مجمع عمومی سازمان ملل متحد موجب نارضایتی شدید در جامعه جمهوری آذربایجان شده و برخی محافل سیاسی و اجتماعی این کشور از دولت باکو خواستار پایان دادن به فعالیت میانجیگری آنها در حل مناقشه قره باغ شدند .
آمریکا ، فرانسه و روسیه پس از برقراری آتش بس میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان در منطقه مورد مناقشه قره باغ در ماه می سال 1994 میلادی ریاست مشترک گروه میانجی مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا برای حل مسالمت آمیز این مناقشه را بر عهده دارند.
تلاش های این کشورها برای حل مسالمت آمیز مناقشه قره باغ تا کنون نتیجه ای نداشته است .
برخی کارشناسان سیاسی آذری یکی از دلایل حل نشدن این مناقشه را بستگی به منافع خاص کشورهای مذکور در منطقه قفقاز می دانند.
خاورم ** 245 - 1514 شماره 089 ساعت 16:46 تمام
۰ نفر