به گزارش گروه علمي ايرنا از معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، دكتر سورنا ستاري روز سه شنبه در آيين آغاز به كار دومين نمايشگاه و همايش نقش آفريني زنان كارآفرين در توسعه پايدار اظهار كرد: افزايش ميزان مشاركت بانوان در عرصه اقتصاد دانش بنيان نيازمند پذيرش خطر است و بايد از طريق شكل گيري زيست بوم كارآفريني، ميزان نقش آفريني بانوان در عرصه اقتصاد دانش بنيان افزايش يابد.
وي با اشاره به جايگاه و نقش ويژه زنان در عرصههاي گوناگون كشور گفت: دشواري هاي جنگ تحميلي و تجربيات حاصل از آن، توسط زنان و مادران كشورمان در اين عرصه و خدماتي كه به ميهن خود عرضه داشتند، نشان دهنده نقش اثرگذار زنان، جايگاه ويژه و تاثيرگذاري بالاي آنان در عرصههاي گوناگون است.
ستاري با تاكيد بر ضرورت ايفاي نقش بيش از پيش زنان در عرصه اقتصاد دانش بنيان بيان كرد: اين اقتصاد مختص به زنان يا مردان نيست و نقش آفريني بيش از پيش زنان در اين عرصه را مي طلبد، نمونههاي موفق بانواني كه توانستهاند در عرصه اقتصاد دانش بنيان به موفقيتهاي بزرگ و چشمگير دست پيدا كنند، قابل ملاحظه است.
ستاري با اشاره به ضرورت اصلاح رويكرد فرهنگي كشور به سمت توجه و ارزشگذاري توانمندي و ظرفيت نيروي انساني، در ازاي دوري از منابع خام و زيرزميني، افزود: براي تبلور جايگاه زنان و به مفهوم عام، شناخت جايگاه و ارزش نيروي انساني، در اقتصادي كه هيچگاه به خلاقيت، نوآوري و تفكر نيروي انساني توجهي نداشته است، نيازمند اصلاح پايهاي و جدي فرهنگي هستيم و در اين ميان نقش ترويج و تثبيت فرهنگ اقتصاد دانش بنيان ضروري و مهم ارزيابي ميشود.
وي با اشاره به مشاركت 15 درصدي زنان در شركت هاي دانش بنيان عنوان كرد: اين عدد همچنان پايين است و بالا بردن اين ميزان مشاركت نيازمند پذيرش خطر حضور نيروي انساني خلاق و جوان و فرهنگسازي در عرصه كارآفريني است و اگر ميخواهيم شاهد حضور زنان باشيم، اين پذيرش خطر بايد به ميزان چند برابر بيشتر باشد.
رييس بنياد ملي نخبگان، اقتصاد دانش بنيان را عرصه جوان و بكر براي ظهور و بروز خلاقيت، نوآوري و نقش آفريني نيروي انساني كارآمد و خلاق به خصوص بانوان دانست و گفت: عرصه اقتصاد دانش بنيان، نيازمند داراييهاي فيزيكي نيست و با بهره گيري از بسترهاي عظيمي مانند فناوري اطلاعات و ارتباطات يا علوم انساني و فضاي مجازي ميتواند تحولي جدي در اقتصاد كشور ايجاد كند.
ستاري با تاكيد بر نقش دانشگاهها در شكل گيري نطفههاي شركتهاي دانش بنيان اظهار كرد: با توجه به حضور پررنگ زنان در فضاي دانشگاهي، علمي و پژوهشي، دانشگاهها بايد با ايجاد و پرورش شركتهاي دانش بنيان و واحدهاي فناور، به نقش برجسته زنان در تحقق اقتصاد دانش بنيان توجه كنند.
** توسعه اقتصاد دانش بنيان با بهره گيري از توان بانوان
معاون علمي و فناوري رييس جمهوري، تجاري سازي علوم انساني را يكي ديگر از بسترهاي توسعه اقتصاد دانشبنيان بر مبناي خلاقيت و نقش آفريني بانوان دانست و گفت: كاربردي سازي علوم انساني، كه زنان نيز در اين عرصه بسيار فعال هستند، يكي از حوزههايي است كه نقش بسزايي در تحقق اقتصاد دانش بنيان ايفا مي كند؛ صنايع دستي، ادبيات و هنر، بخشهايي از گستره وسيع علوم انساني هستند كه ميتواند با خلاقيت، ظرافت و نگاه ويژه بانوان تجاري سازي شود.
دومين نمايشگاه و همايش نقش آفريني زنان كارآفرين در توسعه پايدار از امروز 24 شهريور ماه تا جمعه 27 شهريورماه جاري در محل دايمي نمايشگاههاي بينالمللي تهران برپا است.
علمي(1)**9340**1834
ستاري:
مشاركت 15 درصدي بانوان در شركت هاي دانش بنيان بايد افزايش يابد
۲۴ شهریور ۱۳۹۴، ۱۶:۰۴
کد خبر:
81760819
تهران- ايرنا- معاون علمي و فناوري رياست جمهوري با تاكيد بر اثرگذار بودن نقش بانوان در كارآفريني بر مبناي اقتصاد دانش بنيان گفت: بايد مشاركت 15 درصدي بانوان در شركت هاي دانش بنيان افزايش يابد.