به گزارش ايرنا از دانشگاه صنعتي اميركبير، دبيرفني مسابقات هوش مصنوعي اميركبير (مهما) اين مسابقات را متشكل از مجموعهاي از رقابتهاي متنوع در زمينه هوش مصنوعي دانست و گفت: تيم هاي شركت كننده در اين مسابقات در زمينههاي مرتبط با هوش مصنوعي نظير پردازش متن، صوت و تصوير، يادگيري ماشين و دادهكاوي با يكديگر به رقابت مي پردازند.
احمد نيك آبادي زمان برگزاري سومين دوره مسابقات هوش مصنوعي در دانشگاه صنعتي اميركبير را 23 تا 28 آبان ماه ذكر كرد.
وي طرح مسائل كاربردي كشور در حوزه هوش مصنوعي به صورت رقابتي، ارائه دستاوردها و تواناييهاي دانشگاهها و دانشجويان كشور در حوزه هوش مصنوعي و ايجاد زمينههاي تحقيقاتي كاربردي براي دانشجويان را از اهداف اصلي مسابقات 'مهما' برشمرد.
نيك آبادي اضافه كرد: در اين مسابقات سعي شده است نيازهاي تمام دستاندركاران حوزه هوش مصنوعي در كشور شامل اساتيد و دانشجويان، شركتهاي توليد كننده محصولات هوشمند، سازمانها و نهادهاي استفاده كننده از اين محصولات مد نظر قرار گيرد و بستري براي تعامل هر چه بيشتر اين سه گروه فراهم شود.
وي درباره نحوه داوري در اين مسابقات نيز گفت: بعد از ثبت نام اوليه، هر يك از تيمهاي شركت كننده گزارش فني خود را براي كميته برگزاري مسابقات ارسال خواهند كرد و گزارشهاي فني ارسال شده توسط كميته فني مسابقات به داوري اوليه گذاشته مي شود و تيمهايي كه حداقلهاي لازم براي شركت در مسابقات را نداشته باشند در اين مرحله حذف خواهند شد.
دبير فني مسابقات هوش مصنوعي اميركبير با بيان اينكه در مرحله نهايي مسابقات، امتياز تيمهاي شركت كننده در دو بخش عملي و علمي محاسبه مي شود، اظهار داشت: در بخش عملي، مجموعه دادههاي آزمايشي در اختيار تيمها قرار داده ميشود و دقت برنامه تيمها بر روي اين دادههاي آزمايشي، تعيين كننده امتياز عملي آنها خواهد بود.
به گفته وي تيمهايي كه حد نصاب لازم امتياز عملي را كسب كنند به بخش ارائه شفاهي راه مييابند و در بخش ارائه شفاهي اساتيدي از دانشگاههاي معتبر كشور ارائههاي تيمهاي برگزيده را ارزيابي و متناسب با ارزش علمي كار هر يك از تيمها امتيازي براي آنها منظور خواهند كرد.
نيك آبادي خاطرنشان كرد: امتياز نهايي هر تيم از مجموع امتياز علمي و عملي آن تيم به دست ميآيد و در نهايت بر اساس امتيازات كسب شده رتبه هر يك از تيمهاي برگزيده مشخص ميشود.
وي از ثبت نام حدود 60 تيم در 10 رشته رقابتي اين مسابقات خبر داد و افزود: پيش ثبت نام مسابقات تا 31 شهريور ادامه خواهد داشت و تيمهاي شركت كننده لازم است تا 15 مهرماه نسبت به ثبت نام نهايي خود اقدام و گزارش فني اوليه خود را ارسال كنند و تيمهايي كه گزارش اوليه آنها مورد تاييد كميته فني قرار گيرد به دور نهايي مسابقات راه خواهند يافت.
رقابت هاي سومين دوره مسابقات هوش مصنوعي اميركبير در 10 رشته شامل تشخيص چهره در تصاوير، تشخيص و رد گيري خودرو در بزرگراهها، تشخيص وضعيت آب و هواي جادهها، شناسائي فرامين صوتي، تصحيح هوشمند قرائت نماز، تشخيص تقلب در اسناد علمي فارسي، دسته بندي اسناد متني فارسي، ترجمه ماشيني فارسي به انگليسي، مكان يابي و نقشه سازي همزمان ربات خانگي با تصاوير سقفي و تشخيص هواپيما در تصاوير ماهوارهاي صورت خواهد گرفت.
علمي**1055**1440
تهران-ايرنا-دانشگاه صنعتي اميركبير سومين دوره مسابقات هوش مصنوعي را در 10 ليگ در سطح دانشجويان و فارغ التحصيلان كارشناسي ارشد و دكتري در آبان ماه امسال برگزار مي كند.