۳۱ شهریور ۱۳۹۴، ۹:۱۷
کد خبر: 81768728
T T
۰ نفر
ترویج فرهنگ زكات موجب تحقق عدالت اقتصادی و اجتماعی می شود

سنندج- ایرنا- امام جمعه دزج گفت: ترویج فرهنگ زكات موجب تحقق عدالت اجتماعی و اقتصادی و رفع مشكل از جامعه اسلامی می شود.

به گزارش ایرنا حجت الاسلام حسین پناهی شامگاه دوشنبه در نشست شورای زكات شهرستان قروه با اشاره به اینكه در اهمیت زكات هیچ شك و شبهه ای وجود ندارد افزود: یكی از صفات خداوند مساله عدالت است و بارزترین نمونه عدالت، عدالت اقتصادی است كه با پرداخت زكات این امر محقق خواهد شد.
به گفته وی زكات و خمس كه از واجبات دین است در راستای تحقق عدالت اقتصادی و اجتماعی نقش بسزایی دارد.
حجت الاسلام حسین پناهی افزود: یكی از موارد مهم اسلام پرداخت به موقع زكات و خمس است كه اگر تحقق پیدا كند نه تنها هیچ مستمند و فقیری در جامعه باقی نمی ماند بلكه با آن می توان حكومت را نیز اداره كرد.
وی افزود: بدون شك اگر در جامعه كنونی زكات به درستی و در جایی كه باید مصرف شود، صرف شود بركات فردی، اجتماعی و عمومی به دنبال خواهد داشت.
امام جمعه دزج به نظریه های انقلاب از منظر امام راحل و شهید مطهری اشاره كرد و افزود: زمانی كه انقلاب درونی ایجاد شود انقلاب تحقق پیدا می كند و در انقلاب اسلامی ایران اول تحولات درونی منجر به این انقلاب عظیم شد كه در آن شهیدان مطهری، مفتح، بهشتی و سایر علما نقش عظیمی در آن داشتند.
حجت الاسلام حسین پناهی به تاثیر روحانیون در تشویق مردم به پرداخت زكات اشاره كرد و افزود: در ماه مبارك رمضان اكثر روستاها دارای روحانی بودند كه این امر باعث شد با تشویق مردم به بحث پرداخت زكات فطریه، توجه ویژه ای داشته باشند به طوری كه 80 درصد پرداخت زكات از محل زكات فطریه است.
به گفته وی باید اهمیت و پیامدهای مثبت پرداخت زكات در میان عموم مردم به خوبی تبیین شود و این آمادگی در آنها به وجود آید كه با نشاط خاصی این فریضه مهم را اجرا كنند.
حجت الاسلام حسین پناهی تاكید كرد: روحانیون بهترین افرادی هستند كه می‌توانند این سنت مهم دینی را در جامعه نهادینه كنند.
وی با بیان اینكه ترویج و گسترش فرهنك زكات در جامعه بستر تحقق عدالت اقتصادی را در جامعه فراهم می كند، افزود: رفع مشكلات اقتصادی در كشور در گرو نهادینه شدن فرهنگ پرداخت زكات در جامعه است و مردم به مساله زكات معتقد هستند اگر كار فرهنگی صورت بگیرد آمار شهرستان بیشتر از این مقدار خواهد بود.
حجت الاسلام حسین پناهی در پایان بر اهمیت زكات اشاره كرد و افزود: در بسیاری از آیات قران، نماز و زكات در كنار هم آمده است و این نشان از اهمیت این دو موضوع دارد و زكات همانا محقق كننده عدالت اقتصادی در جامعه است و در این میان زكات دهنده نه تنها مالش كم نمی شود بلكه پرداخت زكات مایه بركت در رزق و روزی می شود.
*** 60 درصد زكات جمع آوری شده در قروه به فقرا اختصاص می یابد
مدیر كمیته امداد امام خمینی(ره) قروه نیز در این نشست گفت: 60 درصد زكات جمع آوری شده در شهرستان قروه سهم فقرا و 40 درصد بقیه نیز سهم پروژه های عمرانی است.
علیرضا خوشبخت تعهد دبیرخانه شورای زكات این شهرستان در سال جاری را 14 میلیارد ریال اعلام كرد و گفت: از این میزان 26 درصد به مبلغ دو میلیارد و 138 میلیون ریال محقق شده است.
وی تعهد دبیرخانه شورای زكات قروه در زمینه زكات فطریه را هم سه میلیارد ریال اعلام كرد و افزود: از این مبلغ دو میلیارد و 348 میلیون ریال معادل 80 درصد آن محقق شده است.
خوشبخت افزود: هم اكنون هفت پروژه عام المنفعه، سه واحد مسكن مددجویان در سریش آباد و بخش چهار دولی، پنج مورد جهیزیه نوعروسان نیازمند، احداث و تكمیل غسالخانه در روستاهای میهم علیا، علی آباد و یالغوز آغاج، تعمیر چهار مسجد در روستای دیوزند، میهم علیا، وینسار و نبی آباد و تكمیل حسینیه روستای وینسار از محل درآمد زكات در شهرستان قروه در دست اجراست.
وی با بیان اینكه از 126 روستای شهرستان قروه 100 روستا مشمول پرداخت زكات هستند، تصریح كرد: سال گذشته در سطح 30 روستا، 9 میلیارد و 150 میلیون ریال زكات جمع آوری شد.
مدیر كمیته امداد امام خمینی (ره) شهرستان قروه تعهد سال گذشته را هم 11 میلیارد ریال اعلام و افزود: از این میزان 85 درصد به مبلغ 9 میلیارد و 150 میلیون ریال محقق شد.
به گفته وی اگر زكات در جامعه درست پیاده شود و به آن توجه شود، بسیاری از مشكلات نیازمندان جامعه و فقر و تنگدستی برطرف خواهد شد و هدف كمیته امداد كاهش فقر در جامعه و توانمندسازی خانواده های تحت حمایت و نیازمند است.
خوشبخت بر ضرورت فرهنگ‌سازی در راستای ترویج فرهنگ زكات در جامعه تاكید كرد و گفت: با توجه به ارزش‎گذاری زكات در دین اسلام، ضروری است همه تلاش‌ها در راستای تقویت این فریضه مهم معطوف شود.
این مسوول عدم حضور مبلغ و روحانی ثابت در روستاها را از مشكلات حاضر در شهرستان دانست و افزود: از 126 روستای شهرستان تنها 16 روستا دارای روحانی مستقر هستند.
وی افزود: در سال جاری 58 نفر از عاملین و مبلغین زكات به صورت افتخاری در شهرستان قروه كار می كنند.
به گفته خوشبخت در راستای تحرك بخشی بیشتر در مورد زكات مال التجاره ، به ستاد شورای زكات پیشنهاد تشكیل كارگروه زكات مال التجاره داده شده است.
وی در پایان افزود: تدوین راهكارهای تشویقی و اجرای این راهكارها می‌تواند تاثیر چشمگیری در نهادینه كردن فرهنگ پرداخت زكات در جامعه داشته باشد به طوری كه در فطریه و زكات هر مبلغی كه جمع آوری می شود 100 درصد در همان محل هزینه می شود.
در شهرستان قروه 12 هزار و 500 نفر از خدمات كمیته امداد بهره مند هستند كه از این تعداد سه هزار و 100 نفر زنان سرپرست خانوار هستند.
قروه در 90 كیلومتری شرق سنندج واقع شده است.ك/2
1904/7345