۳۱ شهریور ۱۳۹۴، ۹:۱۸
کد خبر: 81768729
T T
۰ نفر
تعداد مبتلایان به آلزایمر تا سال 2050 میلادی سه برابر می شود

تهران- ایرنا- مركز بین المللی آلزایمر اعلام كرد: مطالعات آمار ابتلا به آلزایمر نشان می دهد كه تعداد مبتلایان به این بیماری رو به افزایش است و تا سال 2050 میلادی سه برابر خواهد شد.

به گزارش گروه علمی ایرنا از ساینس، به رغم پیشرفت علم در زمینه پیشگیری و درمان زوال عقل، آمار مركز بین المللی آلزایمر نشان می دهد كه در حال حاضر 46.8 میلیون نفر در سراسر جهان به زوال عقل مبتلا هستند و این تعداد تا سال 2050 میلادی، به 131.5 میلیون نفر به ویژه در كشورهای در حال توسعه می رسد.
بر اساس گزارش این سازمان، در حال حاضر در آمریكا حدود 5.3 میلیون نفر به آلزایمر مبتلا هستند و پیش بینی می شود كه این آمار تا سال 2050 میلادی سه برابر شود و به 15.8 میلیون نفر برسد.
دفتر اقتصاد بهداشت انگلیس، آمار قابل تاملی را منتشر كرده است؛ این آمار نشان می دهد كه 32 درصد نوزادان، یعنی یكی از سه نفر كه در سال 2015 میلادی در انگلیس متولد شده اند، در طول عمر خود به زوال عقل مبتلا می شوند. این مطالعه نشان می دهد كه 27 درصد نوزادان پسر و 37 درصد نوزادان دختر، زوال عقل را تجربه خواهند كرد.
به گفته مدیر انجمن آلزایمر انگلیس، این ارقام واقعیت تلخی را گوشزد می كند كه نیازمند ارایه راهكارهای عملی برای پیشگیری و درمان این بیماری است.
وی، كمبود بودجه را مهمترین مانع برای تحقیقات آلزایمر عنوان كرده است.
افزایش سن، مهمترین عامل خطر آلزایمر محسوب می شود كه با توجه به افزایش جمعیت سالمندان، نیازمند تحقیقات گسترده ای برای پیشگیری است.
بیماری پیشرونده آلزایمر شایع ترین نوع زوال عقل است كه باعث اختلال در حافظه، تفكر و رفتار فرد می شود. این بیماری از دیدگاه علمی بر اثر كاهش ماده شیمیایی سروتونین در مغز بروز می كند و به این ترتیب انتقال پیام های عصبی مختل می شود. دلیل این بیماری همیشه كهولت سن نیست و عوامل ژنتیكی، سكته مغزی و شوك عاطفی نیز می توانند منجر به این بیماری شوند.
یك پزشك آلمانی به نام آلویس آلزایمر، این بیماری را در سال 1906 شناسایی كرد. در زمان طبابت این پزشك، زنی بر اثر یك بیماری روانی غیرعادی فوت كرد و قبل از مرگش نشانه هایی شامل از دست دادن حافظه، مشكلات تكلم و رفتار غیرقابل پیش بینی در او بارها دیده شده بود.
لویس آلزایمر پس از بررسی مغز این زن دریافت كه بافت مغز او طبیعی نبوده است و با مطالعه بیشتر، بیماری زوال عقل را شناسایی كرد. پس از مرگ این دانشمند، شایع ترین نوع بیماری زوال عقل، آلزایمر نام گرفت.
علمی(6) ** 9259**1834
۰ نفر