۱ مهر ۱۳۹۴، ۱۵:۰۶
کد خبر: 81771050
T T
۰ نفر
بورس كالاي ايران؛ پيش بسوي فراتر از مرزها

تهران- ايرنا- شركت بورس كالاي ايران، امروز چهارشنبه اول مهرماه وارد نهمين سال فعاليت خود شد. اين بورس كه فلسفه و ذات وجودش در همه اقتصادها ايجاد بازاري رقابتي و شفاف است، در طول اين سال ها به دليل ساختار دولتي و محدوديت هاي اقتصادي كشورمان با انوع و اقسام چالش ها روبه رو بوده؛ اما به زعم كارشناسان و اقتصاددان، با وجود همه موانع پيش روي توسعه بورس كالا كه خود نماد بازار آزاد و رقابتي است، اين بورس توانسته به رغم عمر پايين خود در مقايسه با ساير بورس هاي كالايي در جهان در مسيري درست حركت كند و امروز به يكي از اركان تاثيرگذار در اقتصاد ملي تبديل شود.

به گزارش روز چهارشنبه ايرنا از روابط عمومي بورس كالا، نائب رييس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي تهران، بورس كالاي ايران را مكاني مناسب براي مبادلات داخلي و خارجي دانست و گفت: با نگاهي به عملكرد سال هاي اخير بورس كالاي ايران و واقعي تر شدن قميت محصولات در تقابل عرضه و تقاضا، مشخص مي شود كه اين بازار طي اين سال ها در مسير درستي حركت كرده است.
علاءالدين ميرمحمد صادقي اظهار داشت: بورس كالا به طور مستقيم از عملكرد صنايع مختلف تاثير مي پذيرد و يكي از نهادهايي بوده كه با وجود مشكلات فراوان ناشي از محدوديت هاي بين المللي و ركود اقتصادي، عملكرد قابل قبولي داشته است. بازارها و ابزارهاي معاملاتي بورس كالا در دوران تحريم ها گسترش پيدا كرده كه به طور حتم با گشايش اقتصادي و لغو تحريم ها شاهد توسعه هرچه بيشتر بورس كالاي ايران خواهيم بود.

** هشي: افزايش درآمد و انگيزه توليد كنندگان
يك اقتصاددان نيز با اشاره به اينكه بورس كالاي ايران ثمرات زيادي براي اقتصاد كشور داشته است، گفت: كشف عادلانه قيمت ها، حذف واسطه هاي غير ضروري و در نهايت افزايش درآمد و انگيزه توليدكنندگان براي رشد توليد محصولات از اصلي ترين مزيت هاي بورس كالا براي اقتصاد ايران است.
عباس هشي افزود: با عرضه گسترده محصولات متنوع در بورس كالا و كشف عادلانه قيمت ها در تقابل عرضه و تقاضا، ديگر معامله گران محصولاتشان را با نرخ هاي ارزان به واسطه ها نمي فروشند و نقش واسطه هاي غير ضروري به خودي خود در بازار كمرنگ شده است.

** بغزيان: تقويت فعاليت هاي بين المللي
آلبرت بغزيان يكي از اساتيد دانشگاه تهران نيز مي گويد: با وجود اينكه بورس كالاي ايران بازارهاي خود را طي اين سال ها گسترش داده اما معتقدم اين بازار در ابتداي راه طولاني خود در اقتصاد ايران قرار دارد و زمان افزايش تنوع محصولات و بازارهاي بورس كالا فرارسيده است.
وي با اشاره به اينكه توسعه بورس كالاي ايران، سلامت اقتصاد را در پي دارد، افزود: گسترش بورس كالا طي سال هاي اخير و عرضه كالاهاي متنوع از طريق اين بازار نشان مي دهد كه بورس كالا مي خواهد به بازاري بزرگ تر و بين المللي تبديل شود.
اين استاد دانشگاه معتقد است: با لغو تحريم هاي بين المللي شاهدگسترش فعاليت هاي بورس كالا در فراتر از مرزهاي كشور خواهيم بود تا جايي كه مي توان ورود سرمايه گذاران خارجي و رونق معاملات بين المللي را براي اين بورس متصور بود.

** مير معيني: شفافيت و كاهش تخلفات در بازار كالا
اقتصاددان و كارشناس بازار سرمايه با بيان اينكه بورس كالاي ايران امروز در جايگاه مطلوبي در اقتصاد كشور قرار دارد، گفت: وقتي قيمت محصولات پايه و مهم در بازار شفاف بورس كالاي ايران و براساس عرضه و تعيين مي شود به معناي ارتقا شفافيت اقتصادي و كاهش تخلفات در بازار كالاي كشور است.
حميد ميرمعيني معتقد است، بورس كالا هيجان را در زمان نوسان متغيرهاي مختلف به حداقل مي رساند تا بازارها با براساس روند هاي كاذب حركت نكنند.
وي گفت: طي يكي دوسال گذشته شرايط ركود و كمبود نقدينگي حاكم بر اقتصاد كشور به طور طبيعي بر روند معاملات بورس كالاي هم تاثير گذاشته اما به طور حتم با بروز نشانه هاي رونق اقتصادي و لغو تحريم هاي بين المللي شاهد توسعه فعاليت هاي داخلي و خارجي بورس كالا در عرضه هاي مختلف خواهيم بود.

** ليلاز: 2 دستاورد بورس كالا
سعيد ليلاز تحليلگر اقتصادي در خصوص عملكرد و فعاليت بورس كالاي ايران در اقتصاد كشورمان مي گويد: طي سال هاي اخير دو فعاليت مثبت موجب پيشبرد اهداف بورس كالاي ايران در اقتصاد كشور شده كه شفافيت قيمتي در معاملات كالاها و ايجاد تعادل در بازارها كه كاهش فشار دلالان بر روند معاملات را به دنبال داشته است، دو دستاورد بورس كالا در اين زمينه به شمار مي رود.
ليلاز افزود: آثار و پيامدهاي مثبت فعاليت بورس كالا طي اين سال ها از توسعه بازارهاي اين بورس مشخص مي شود كه توانسته بسياري از چالش هاي بازار كالايي را براي معامله گران كاهش دهد.
اين تحليلگر اقتصادي عنوان كرد: براي فهم بيشتر بورس كالا در ميان صنايع مختلف، نياز به فرهنگ سازي بيشتري است به طوري كه هرچه به بخش خصوصي بها داده و اين حوزه را گسترش دهيم به اقتصاد كشور در مسير رونق كمك كرده ايم.
اقتصام(1) 9141**1558
۰ نفر