به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی پایگاه میراث جهانی تخت جمشید، مسعود رضایی منفرد افزود: این دوره از كاوش از روز چهاشنبه در این محوطه آغاز شده و به مدت 60روز در منطقه تاریخی تل آجری واقع در شمال غربی تخت گاه تخت جمشید به طول می انجامد.
وی ادامه داد: در این كاوش، كارشناسان پژوهشكده باستان شناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی، اداره كل میراث فرهنگی فارس و پایگاه میراث جهانی تخت جمشید، متخصصانی از دانشگاه شیراز و دانشگاه بولونیا ایتالیا حضور دارند.
رضایی منفرد بیان كرد: باستان شناسان قصد دارند با ادامه كاوش در بخش هایی از دروازه مكشوفه در شهر پارسه، بتوانند ضمن پاسخگویی به پرسش های مرتبط با باستان شناسی، به بافت ابتدایی شهر پارسه تخت جمشید دست یابند، و با تكمیل نقشه بنای دروازه مكشوفه كه در كاوش های پیشین، بخش هایی از آن را یافته اند، نقشه اصلی شهر پارسه و معماری آن، مشهود شود.
او اظهارداشت: كاوش در این منطقه بسیار حائز اهمیت است زیرا این بنا منقوش به تصاویری از حیوانات اسطوره ای و مزین به آجرهای لعابدار است و به استناد مدارك باستان شناسی، كهن ترین بناهای شهر پارسه در این منطقه مستقر است.
مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید اضافه كرد: سال 93 نیز بخش هایی از پی دروازه، آجرهای لعابدار و منقوشی كه از این بنا به دست آمد، به گنجینه موزه تخت جمشید منتقل شد.
او گفت: در فصل های گذشته عملیات باستان شناسی در منطقه تل آجری، چندین اثر و بناهای تاریخی، دارای آجرهای لعاب دار با تصاویری از اسطوره های ایران كه قابل مقایسه با بین النهرین و شوش است، كشف شد.
بر اساس این گزارش، یادداشت تفاهم مربوط به عملیات باستان شناسی شهر پارسه را چند روز پیش سیدمحمد بهشتی، رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و رییس گروه میراث فرهنگی دانشگاه بولونیا امضا كردند.
دومین فصل از دور دوم، كاوش شهر پارسه در منطقه تل آجری به سرپرستی مشترك دكتر علیرضا عسگری چاوردی و دكتر پی یر فرانجسكو كالیری انجام می شود.
یادمان تاریخی تخت جمشید كه متعلق به دوره هخامنشیان است یكی از چهار اثر ثبت شده استان فارس در فهرست آثار جهانی است كه در سال 1979 میلادی با شماره 114 در سازمان جهانی علمی ، فرهنگی و تربیتی ملل متحد (یونسكو) ثبت شد.
مجموعه جهانی تخت جمشید در شهرستان مرودشت و در فاصله 60 كیلومتری شمال شیراز واقع شده است.
سلسله هخامنشیان از سال 330 تا 550 پیش از میلاد در ایران حكومت كردند.
3002 /6118
شیراز- ایرنا- مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید گفت:در ادامه بررسی و پژوهش های علمی این پایگاه، با هدف شناسایی بناهای شهر پارسه، دومین فصل از كاوش مطالعاتی و باستان شناسی این شهر در منطقه تل آجری شهرستان مرودشت آغاز شد.