۵ مهر ۱۳۹۴، ۱۴:۱۱
کد خبر: 81775157
T T
۰ نفر
خالق تابلوهای هنری با معادلات ریاضی

تهران- ایرنا- 'حمید نادری یگانه' دانشجوی اهل قم از سه سال پیش با استفاده از معادلات آسان و پیچیده ریاضیات، صدها تصویر بدیع هنری در قالب های مختلف خلق كرده است.

به گزارش ایرنا، نادری یگانه دانشجوی نابغه مقطع كارشناسی رشته ریاضیات و كاربردها در دانشگاه قم ، علاوه بر خلاقیت های هنری-ریاضی، در مسابقات دانشجویی نیز چندین افتخار به دست آورده است كه از جمله آن می توان به كسب مدال طلای سی و هشتمین مسابقات ریاضی دانشجویی كشور و مدال نقره سی و نهمین دوره این مسابقات اشاره كرد كه در سال گذشته و امسال توسط انجمن ریاضی ایران برگزار شد.

نادری یگانه همچنین در بیستمین المپیاد علمی دانشجویی كه در مرداد ماه امسال از سوی سازمان سنجش آموزش كشور برگزار شد، رتبه نهم این رقابت ها در رشته ریاضیات را از آن خود كرد.

او كه اخیرا نامش به عنوان جانشین داوینچی در محافل علم ریاضی دنیا بر سر زبان ها افتاده است، با حضور در خبرگزاری جمهوری اسلامی، ضمن معرفی آخرین كارهای هنری اش، توضیحاتی درباره این آثار خلاقانه ارائه كرد.

نادری یگانه با تایید اینكه خلق تصاویر هنری با استفاده از فرمول های ریاضی پیش از این نیز سابقه داشته و حتی در یونان باستان به كمك نظریاتی همچون نسبیت، تناسب و تناظر اقدام به كشیدن پیكر انسان می كردند، گفت: یكی از ویژگی های منحصر به فرد كارهای من این است كه با استفاده از معادلات ریاضی، تصاویری شبیه به اشیا و جانداران واقعی را خلق می كنم و این تصاویر فقط به آثار انتزاعی محدود نمی شود.

وی افزود: در ابتدای كارم با مجموعه ای از پاره خط ها یا دایره ها، تصاویری متقارن رسم می كردم كه خارج از ریاضیات، از چیزی الهام نگرفته بودم و حاصل آن تصاویر زیبای متقارن بود و به تدریج به سمت خلق تصاویری از اشیا و جانداران رفتم كه طراحی آنها به طور كامل با فرمول های ریاضی، قابل توضیح است.
نكته جالب توجه این است كه نادری یگانه هنگامی كه شروع به كنار هم گذاشتن مجموعه ای از معادلات ریاضی می كند، خود نمی داند كه حاصل آنها چه تصویری خواهد بود و با تغییر مداوم این معادلات، به شكل و تصویر اشیا یا جانداران واقعی نزدیك می شود.

این دانشجوی مبتكر می گوید: برای رسم تصاویر از یك برنامه كامپیوتری استفاده می كنم و مرتبا معادلات ریاضی را تغییر می دهم مثلا برای رسیدن به تصویر یك ماهی با استفاده از معادلات ریاضی، بیش از دو هزار پاره خط رسم كردم و دهها هزار تصویر را مورد آزمایش قرار دادم، درحالی كه نمی توانستم پیش بینی كنم كه نهایتا چه تصویری به دست می آید.

نادری یگانه درباره جدیدترین آثار هنری ریاضی خود كه طی یكسال اخیر دست به خلق آنها زده است ، توضیح داد: این آثار شامل فراكتال و موزاییك كاری (Tessellation ) است. در موزاییك كاری، چند شكل چندضلعی به گونه ای كنار هم قرار می گیرند كه فضای خالی بین آنها وجود نداشته باشد و علاوه بر زیبایی و معنادار بودن تصویر كلی، هر یك از قطعات هم معنای خاصی را تداعی كند.

وی كه با استفاده از اشكال چند ضلعی، فراكتال قاره آفریقا را با استفاده از مباحث ریاضیات رسم كرده است، درباره این آثار گفت: در ترسیم فراكتال، محوریت را روی قاره آفریقا قرار داده ام و برای رسم آن از هشت ضلعی استفاده كرده ام به طوری كه وقتی تعداد قاره های آفریقا را كه كنار هم قرار گرفته اند، بشماریم با دنباله اعداد 'فیبوناچی' برابر می شود.

در علم ریاضیات، اعداد فیبوناچی به دنباله‌ای از اعداد گفته می‌شود كه غیر از دو عدد اول، اعداد بعدی از جمع دو عدد قبلی خود به دست می‌آید.
اولین اعداد این سری عبارت‌اند از :
۶۷۶۵٬ ، ۴۱۸۱، ۲۵۸۴٬ ٬ ۱۵۹۷، ۹۸۷، 610، 377، 233، 144، 89، 55، 34، 21، 13، 8، 5، 3، 2، 1، 1، 0
این اعداد به نام لئوناردو فیبوناچی ریاضیدان ایتالیایی (قرن 13 میلادی) نامگذاری شده ‌است.

نادری یگانه درباره یكی از موزاییك كاری هایی نیز كه از قاره آمریكای جنوبی و آفریقا ترسیم كرده است، توضیح داد: این تصاویر، نشانگر دوره ای است كه در دهها میلیون سال قبل، دو قاره آمریكای جنوبی و آفریقا به هم چسبیده بودند.

وی درباره چرایی ترسیم نكردن قاره آسیا در مجموعه فراكتال های خود نیز گفت: پیدا كردن یك چندضلعی كه با شكل قاره ها تناسب داشته باشد كار چندان ساده ای نیست و هنوز برای آسیا چندضلعی مناسبی پیدا نكرده ام كه بتواند درعین سادگی، تداعی كننده تصویر آسیا در ذهن مشاهده گر باشد.

این دانشجوی خلاق كه انجمن ریاضی آمریكا در یكی دو سال اخیر، برخی از آثارش را به نمایش گذاشته است، به وجود مشتریان بین المللی برای خرید آثارش اشاره كرد و گفت: به دلیل تحریم های اقتصادی علیه ایران در سال های گذشته و محدودیت های زیادی كه در تبادل ارز و مبادلات بانكی بین المللی وجود داشت، موفق به عرضه آثار خود در عرصه بین المللی نشدم.

وی ابراز امیدواری كرد با رفع تحریم های بین المللی بتواند ضمن فروش آثار هنری ریاضی خود، زمینه معرفی بیشتر آنها در محافل علمی و هنری جهان فراهم شود. حمید نادری یگانه تعدادی از آثار خود را كه هنوز منتشر نكرده است، برای انتشار در اختیار ایرنا قرار داد.
علمی**1055**2017
۰ نفر