دكتر عليرضا آقايي روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا افزود: دستگاه ترشوندگي ايستا توسط يك تيم تحقيقاتي در گروه الكتروسراميك پژوهشگاه مواد و انرژي به عنوان يك دستاورد تحقيقاتي در اين پژوهشگاه طراحي و ساخته شده است.
وي ادامه داد: اين دستگاه در زمان حاضر امكان اندازه گيري زاويه تماس ترشوندگي مايعات متفاوت با سطوح را در حالت ايستا دارد و برخلاف دستگاه هاي تجاري موجود در اين آناليز، از هر نوع سيال مورد نظر كاربر مي توان استفاده كرد.
آقايي خاطر نشان كرد: موارد استفاده نتايج اين آناليز در تمام شاخه هاي مهندسي سطح، مواد، بيومواد و نانو مواد مي باشد و قابليت بررسي تاثير زبري سطوح، نانو ذرات موجود در سطح، عمليات شيميايي و فيزيكي اعمالي بر سطوح مواد(بيو و غيربيو) را از طريق تحليل چگونگي ترشوندگي سطوح با سيال مورد نظر را دارد.
رئيس پژوهشكده سراميك همچنين از آغاز به كار آزمايشگاه الكتروشيمي با دو دستگاه فعال پتانسيواستات و دستگاه تست پيل سوختي در اين پژوهشگاه خبر داد.
وي افزود: كاربرد دستگاه پتانسيواستات، بررسي الكتروشيمي نمونه هايي است كه از فعاليت الكتروشيميايي در ادوات الكتريكي از جمله خازن، باتري، پيل سوختي و ... كاربرد داشته باشد.
آقايي گفت: دستگاه تست پيل سوختي نيز جهت منوسل طراحي شده كه مي تواند منوسل هاي سوختهاي متانولي و هيدروژني را تست كند.
وي تصريح كرد: در زمان حاضر با امكانات در دسترس، تنها يك سايز از منوسل، قابليت تست دارد، همچنين تا توان خروجي 125 وات را پشتيباني و تست مي كند.
متقاضيان مي توانند با ثبت نام در سامانه پذيرش آناليز پژوهشگاه، ضمن كسب اطلاعات كامل خدمات قابل ارايه نسبت به ثبت درخواست و انجام آزمون اقدام كنند.
پژوهشگاه مواد وانرژي در مشكين دشت شهرستان فر ديس مستقر است.ك/3
7413/ 6155
كرج-ايرنا-رئيس پژوهشكده سراميك پژوهشگاه مواد و انرژي كشور مستقر در البرزاز فعال سازي دستگاه آناليز تست ترشوندگي ايستا در آزمايشگاه سيالات اين پژوهشگاه خبر داد.