۸ مهر ۱۳۹۴، ۸:۴۸
کد خبر: 81779110
T T
۰ نفر
سلامت روده در گرو مصرف میوه، سبزی، ماهی و روغن زیتون

تهران-ایرنا- نتایج یك مطالعه جدید نشان می دهد كه رژیم غذایی سرشار از میوه، سبزی، ماهی و روغن زیتون (رژیم غذایی مدیترانه ای) به دلیل تولید اسیدهای چرب كوتاه زنجیر در روده، بهترین رژیم غذایی برای سلامت این اندام است.

به گزارش گروه علمی ایرنا از پایگاه اینترنتی مدیكال نیوز تودی، این مطالعه جدید كه موید حجم قابل توجهی از مطالعات قبلی مبنی بر فواید رژیم غذایی سرشار از فیبر برای سلامتی است، نشان می دهد كه ارتباط مستقیمی میان مقدار مصرف خوراكی های فیبردار و تولید اسیدهای چرب كوتاه زنجیر (SCFAs) در روده وجود دارد.
اسیدهای چرب كوتاه زنجیر كه حاصل تخمیر فیبر مواد گیاهی رژیم غذایی هستند، فوایدی در زمینه حفظ سلامتی دارند كه شامل كاهش خطر ابتلا به بیماری های التهابی، دیابت و بیماری قلبی است.
اسیدهای چرب كوتاه زنجیر شامل استات، پروپیونات و بوتیرات هستند. بوتیرات منبع انرژی اولیه برای سلول های روده بوده و برای سلامتی این اندام حیاتی است. بوتیرات همچنین خواص ضد سرطانی و ضد التهابی دارد.
رژیم غذایی مدیترانه ای برخلاف الگوهای غذایی مبتنی بر گوشت، مقدار زیادی میوه های مملو از فیبر، سبزی و حبوبات را در بر دارد.
محققان در پژوهش های خود با بررسی 153 بزرگسال در ایتالیا متوجه شدند افرادی كه مقدار زیادی میوه، سبزی، حبوبات و مواد فیبردار مصرف می كنند، اسیدهای چرب كوتاه زنجیری بیشتری در روده آنها تولید می شود.
مطالعه دیگری نیز كه اوایل ماه جاری میلادی در پایگاه مدیكال نیوز تودی منتشر شد، نشان داد كه رژیم غذایی مدیترانه ای به همراه روغن زیتون خطر ابتلا به سرطان سینه را كاهش می دهد.
نتایج این مطالعه در نشریه Gut منتشر شده است.
علمی**2038**2017
۰ نفر