دكتر سهراب عاقبتي روز چهارشنبه در آستانه چهاردهم مهر ماه روز دامپزشكي در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت : علاوه بر اين ميزان واكسيناسيون گفته شده ، 165 هزار نوبت سر واكسيناسيون دام و 567 هزار و 200 نوبت سر واكسن عليه بيماري هاي مشترك انسان و دام نيز در اين مدت انجام شده است.
وي با اشاره به بازرسي از هفت كشتارگاه صنعتي استان گيلان افزود : ميزان گوشت توليد شده در اين مدت در كشتار گاههاي طيور استان 46 هزارتن بوده كه 30 درصد آن به خارج از استان ارسال شده است.
وي تصريح كرد : 300 تن گوشت معدومي غير قابل استفاده نيز در اين مدت از چرخه مصرف خارج شده است .
مديركل دامپزشكي گيلان خاطرنشان كرد : در نيمه نخست امسال 49 هزار و 300 راس دام سنگين و 89 هزار و 500 راس دام سبك نيز در استان كشتار شده كه گوشت استحصالي از آن ها 11 هزار و 200 تن بوده است.
عاقبتي تصريح كرد : در مدت ياد شده ، 21 هزار و 500 مورد بازديد توسط كارشناسان دامپزشكي انجام شده كه در نتيجه اين بازديدها 28 تن فرآورده هاي غيرقابل مصرف ضبط شده است كه 135 پرونده در اين رابطه تشكيل و به مراجع قضايي ارسال و مورد رسيدگي قرار گرفته است.
وي يادآورشد : آزمايشگاههاي دامپزشكي استان هم در مدت ياد شده يك هزار و 94 نمونه را پذيرش و حدود 41 هزار و 500 آزمايش را انجام داده اند.
عاقبتي گفت : گيلان اولين استاني است كه كشتارگاههاي سنتي در آن تعطيل شده و كشتار دام در كشتارگاههاي صنعتي انجام مي گيرد.
وي بيماري هاي عفوني دامي كشف شده اين مدت را يك هزار و 709 و بيماري هاي مشترك بين انسان و دام را 832 مورد ذكر كرد.
به گفته وي بيماري هاي سل ، تب مالت ، پي پي آر ، شاربن ، تب برفكي ، قانقاريا ، انتروتوكسيمي از بيماريهاي واگير دامي در گيلان است. ك/3
6029/6070
رشت - ايرنا - مديركل دامپزشكي گيلان گفت : در نيمه نخست امسال به منظور ايمن سازي فرآورده هاي دامي 268 ميليون دز واكسن حيواني در استان استفاده شده است.