۱۰ مهر ۱۳۹۴، ۷:۳۴
کد خبر: 81781706
T T
۰ نفر

صلح مایكروسافت وگوگل

۱۰ مهر ۱۳۹۴، ۷:۳۴
کد خبر: 81781706
صلح مایكروسافت وگوگل

تهران - ایرنا - دو غول بزرگ صنعت فناوری اطلاعات بعد از پنج سال كشمكش بالاخره تصمیم گرفتند به جنگ بر سر مالكیت فكری اختراعات ثبت شده خود، پایان دهند.

به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از رویترز، در مدت پنج سال گذشته، این دو شركت 18 دعوای قانونی را در زمینه كاربرد فناوری های مختلف در گوشی های تلفن هوشمند، وای فای و سایر زمینه های فنی، علیه یكدیگر طرح كرده بودند.
جزئیات مصالحه دو شركت هنوز مشخص نیست، اما آن ها طی یك بیانیه مشترك اعلام كردند كه قرار است درباره جوانب مختلف برخی از اختراعات ثبت شده، با یكدیگر همكاری كنند.
این آخرین اقدام شركت های فناوری برای خارج كردن دعاوی مربوط به اختراعات ثبت شده از دادگاه ها است.
در سال های اخیر با تغییر رویكرد شركت ها در راستای تجاری سازی اختراعات ثبت شده، میزان دعاوی حقوقی، به ویژه در حوزه نرم افزارها، افزایش یافته است. اما اخیرا رویه شركت ها تغییر كرده است و از طرح دعاوی حقوقی به صدور مجوز لیسانس، روی آورده اند.
دو شركت گوگل و مایكروسافت به عنوان بخشی از توافق خود متعهد شدند تمامی دعاوی مطروحه درباره سوء استفاده از حقوق مالكیت فكری اختراعات را خاتمه دهند و توافق كردند كه در زمینه تجاری سازی تعداد مشخصی از اختراعات ثبت شده، با یكدیگر همكاری كنند. همچنین دو شركت انتظار دارند به منظور ارتقاء كیفی خدمات و محصولات ارائه شده به مشتریان، در آینده در زمینه های دیگری نیز با یكدیگر همكاری كنند.
شركت گوگل در سال 2011 با خرید هولدینگ موتورولا موبیلیتی به قیمت 12.5 میلیارد دلار، مجموعه بزرگی از اختراعات ثبت شده این شركت را در حوزه گوشی های موبایل و فناوری های شبكه تصاحب كرد. در سال 2014 شركت گوگل امتیاز هولدینگ موتورولا موبیلیتی را به قیمت 2.91 میلیارد دلار به شركت لنوو واگذار كرد و امتیاز بخش عمده اختراعات ثبت شده آن را برای خود حفظ كرد. تعداد زیادی از دعاوی طرح شده بین مایكروسافت و گوگل مربوط به همین امتیازات بوده است.
شركت مایكروسافت نیز گوگل را به دلیل استفاده از امتیاز یك اختراع درباره ارسال پیغام های متنی طولانی تحت تعقیب قانونی قرار داد. این اختراع، در زمان ارسال پیغام متنی طولانی امكان تبدیل آن را به پیغام های كوچكتر فراهم می كند و پس از ارسال پیغام های كوتاه و دریافت آن ها توسط شخص مخاطب، تمام این پیغام ها مجددا به هم وصل شده و در نهایت پیغام اصلی در گوشی وی نمایش داده می شود.
یكی دیگر از دعاوی كه آتش جنگ دو شركت را دامن زد، به سیستم بازی Xbox مربوط می شد. مایكروسافت مدعی بود شركت موتورولا نتوانسته است به تعهد خود مبنی بر صدور منصفانه مجوزهای بهره برداری از فناوری های فشرده سازی فایل های ویدیویی و شبكه های بی سیم، عمل كند. دادگاه این ادعا را وارد دانست.
سخنگوی مایكروسافت گفت، با وجود مصالحه دو شركت هیچ تضمینی وجود ندارد كه در آینده این دوشركت مجددا اقدام به طرح دعوا علیه یكدیگر نكنند.
در سال میلادی گذشته نیز دو شركت سامسونگ و اپل، دعاوی خود را در زمینه اختراعات ثبت شده با مصالحه خاتمه دادند.
علمی (6) ** 9259**1440
۰ نفر