بختیار رحمانی پور روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: همچنین در این مدت تعداد 10 هزار و 676 مورد خروج موقت در مرز باشماق مریوان ثبت شده است.
وی گفت: سال گذشته 507 هزار و 99 مسافر ورودی و 511 هزار و 955 مسافر خروجی از طریق مرز رسمی باشماق مریوان تردد كرده اند.
به گفته وی در شش ماهه نخست سال گذشته نیز تردد 25 هزار و 535 وسیله نقلیه شخصی در این مرز ثبت شده است.
وی با اشاره به افتتاح سالن مسافربری پایانه مرزی باشماق مریوان در سال 92 گفت: مرز رسمی باشماق یكی از مسیرهای جاده ای پر تردد مسافران به كشور عراق محسوب می شود و ایجاد و بهبود زیر ساخت های مناسب در این حوزه بسیار مهم است.
وی اظهاركرد: از سال 85 تاكنون 35 میلیون دلار به منظور استاندارد سازی جاده سنندج - مریوان - باشماق از سوی سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای كشور اختصاص یافته است.
مدیركل گمركات كردستان اقدامات گمركات استان در حوزه گردشگردی را مهم ارزیابی كرد و گفت: اشتراكات مذهبی، سیاسی، قومی و فرهنگی، قرار گرفتن در مسیر ترانزیتی، تعاونیهای مرزنشینان، وجود گمركات و بازارچه رسمی، شبكه بازارهای محلی و فرا منطقهای دارای پتانسیلهای بالقوه جهت ترغیب سرمایه گذاران در امر مشاركت در اقتصاد كشور و تامین مالی با جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی از ظرفیت های گردشگری مرز باشماق است.
به گفته وی بازار عراق یكی از بازارهای تجاری برتر جهان محسوب می شود و دولت باید از ظرفیت های تجاری كالا، ترانزیت و خدمات فنی و مهندسی موجود در راستای شكوفایی اقتصاد پایدار و توسعه اقتصاد ملی بهره گیرد.
استان كردستان 230 كیلومتر مرز مشترك با كردستان عراق دارد، مرز رسمی باشماق در 15 كیلومتری شهر مریوان و در مرز عراق واقع شده است و در سال 86 به مرز رسمی و بین المللی تبدیل شد.
گمرك باشماق چهارمین گمرك ترانزیتی كشور است سالانه حدود چهار تا شش میلیارد دلار ترانزیت كالا از این مرز انجام می شود.
میزان صادرات كردستان در چهار ماه نخست سال جاری 53 درصد افزایش یافته است.ك/3
7352/1904
سنندج- ایرنا- مدیركل گمركات كردستان گفت: در شش ماهه نخست سال جاری 213 هزار و 922 مسافر از طریق مرز باشماق مریوان وارد كشور شده اند و 224 هزار و 137 مسافر نیز از كشور خارج شده اند.