به گزارش ايرنا،عبادالله كامكار روز شنبه در بازديد از مجموعه پرورش حصار كرج افزود: اين مجموعه و شهرستان كرج داراي موقعيت ويژه اي همچون نزديكي به پايتخت و دسترسي به راكز علمي آموزشي است.
وي به موقعيت بسيار خوب و منحصر به فرد مزرعه پرورشي ماهي سرا اشاره كرد و افزود: بحث دانش بنيان كردن توليد محصولات شيلات و آبزي پروري با توجه به وجود مركز كشاورزي انرژي اتمي در استان البرز بايستي مدنظر قرار گيرد.
وي پيش بيني ظرفيت توليد 127 تن براي مجموعه پرورش ماهي حصار كرج ناچيز دانست و اظهار اميدواري كرد كه به عدد 400 تن در سال با وجود ظرفيت بالقوه اي كه در اين مركز وجود دارد برسيم.
كامكار به حضور بخش خصوصي در بخش توليد اشاره كرد و گفت: بخش خصوصي اميد آينده نگهداري مجموعه هاي توليدي كشور است و كارگروه هاي مفيدي در دولت تدبير و اميد بعد از گذر هشت ساله راه اندازي شده است.
وي به راه اندازي كارگروه هاي رفع موانع سرمايه گذاري و تسهيل در توليد اشاره كرد و افزود: اميدواريم با وجود اين كارگروه ها شاهد شكوفايي اين گونه مجموعه ها باشيم.
مزرعه پرورشي ماهي از سال 1342 در منطقه حصار كرج در فضايي به مساحت چهار هزار هكتار راه اندازي شده است.
اين مزرعه كه با ظرفيت حدود 130 تن شروع به كار كرده بود اما در سال هاي اخير به دليل مديريت نامناسب به توليد سالانه 70 تا 80 تن رسيده بود كه از ابتداي سال جاري مسووليت آن به يك گروه مديريتي جديد واگذار شده است.
اين گروه مديريتي قرار است تا از تجارت شركت هاي كانادايي و دانماركي براي دانش بنيان كردن توليدات استفاده كنند.
يكي از مجريان طرح احياي مزرعه ماهي سرا در اين بازديد گفت: طرح جامعي براي توسعه ماهي سرا آماده شده كه بحث ارزيابي در شرايط توسعه در دستور كار قرار گرفته است.
حميدرضا دكمه چين افزود: هم اكنون مزرعه در حال بازنگري است و چشم اندازهايي براي آن متصور است و اين مزرعه داراي زيرساخت هاي مهمي همچون منابع آبي ( آب چاه و رودخانه)، استخرهاي پرورشي، زيرساخت هاي برق و نيروي انساني است كه مدتهاست مورد استفاده قرار مي گيرد.
وي اظهار داشت: هم اكنون در اين مزرعه حدود 40 ليتر در ثانيه برداشت آب از چندين حلقه چاه و همچنين 250 ليتر در ثانيه ورودي آب از رودخانه كرج داريم.
وي يكي از ظرفيت هاي موجود در اين مزرعه را توليد بچه ماهي دانست و گفت: ظرفيت توليد 35 ميليون قطعه بچه ماهي در سال تا وزن دو گرم وجود دارد كه اگر آب مناسب و بيشتري براي اين مزرعه فراهم شود مي توان اين عدد را به دو برابر رساند.
دكمه چين با اشاره به اينكه شرايط مولد سازي و اصلاح نژاد با توجه به شرايط موجود نيز مي تواند ايجاد شود، بيان داشت: با اصلاحات انجام شده مي توانيم به حدود توليد 400 تن در سال براي ماهيان پرورشي نيز برسيم.
وي به اصلاحات و هزينه كردهاي مورد نياز در اين مزرعه نيز اشاره كرد و گفت: براي انجام اصلاحات مورد نظر به حدود 60 ميليارد ريال نيازداريم تا در بخش هاي نگهداري پمپ مولدين بچه ماهي و پرواري، تقويت زيرساخت و خريد انشعاب برق، شرايط نگهداري مولدين و توليد تخم هاي سالم و همچنين آموزش و تقويت ستاد نيروي انساني هزينه شود.
مجري اين طرح افزود: در صورت تامين اين اعتبار تا 54 ميليارد ريال سوددهي در سال خواهيم رسيد.ك/3
6156/ 6155
كرج- ايرنا- سرپرست معاونت هماهنگي امور اقتصادي و توسعه بين الملل استانداري البرز گفت: با توجه به سوابق تاريخي كرج در پرورش ماهي ، انتظار مي رود اين شهرستان پايلوت مزرعه پرورش ماهي در كشور شود.