به گزارش گروه علمی ایرنا از بی بی سی، بقایای این موجود بزرگ كه شبیه به جوندگان است، سرنخ هایی از چگونگی ظهور پستانداران پس از نابودی دایناسورها، در اختیار محققان قرار می دهد.
این حیوان كه كیمبتوپسالیس سیمونسا نامگذاری شده، یك جانور گیاهخوار و شبیه سگ آبی بوده است.
دكتر استفان بروسات سرپرست تیم تحقیقاتی دانشگاه ادینبورو در اسكاتلند در این مورد توضیح داد: فسیل این حیوان را دانشجویی به نام كاریسا ریموند در خلال جستجوهایی در ایالت نیومكزیكو در آمریكا كشف كرد.
وی افزود: پس از بررسی ها مشخص شد كه این جانور، نوعی جدید از پستانداران است كه تاكنون دیده نشده است.
فسیل این حیوان در ناحیه ای موسوم به كیمبتو واش در بدبوم های (مناطق خشك كه با آب باران فرسایش یافته اند) نیومكزیكو پیدا شد و بر همین اساس نام كیمبتوپسالیس برای این آن تعیین شده است.
بروسات توضیح داد: بخش دیگر این نام 'پسالیس' به معنای تراشنده، به دندان های تیغه مانند این حیوان اشاره دارد.
** پس از شهاب سنگ
این گروه از پستانداران كه اكنون منقرض شده اند، همزمان با دایناسورها در عصر ژوراسیك پدیدار شدند و برای بیش از 100 میلیون سال رشد و نمو كردند تا اینكه جوندگان جای آنها را گرفتند.
به گفته دكتر بروسات این حیوانات در عصر ژوراسیك بسیار كوچك بودند تا آنكه شهاب سنگ به زمین خورد و دایناسورها را محو و نابود كرد و ناگهان در مقیاس های زمین شناسی این گروه از حیوانات شروع به رشد و نمو كردند و بزرگتر شدند.
دانشمندان می گویند كه این كشف و سایر كشف ها از آن دوران، تصویری از چگونگی جان به در بردن پستانداران از آن انقراض عظیم را نشان می دهد.
** فاجعه كیهانی
66 میلیون سال قبل، یك سیارك به قطر 10 كیلومتر به زمین برخورد كرد. تاثیر آن مانند انفجار یك میلیارد بمب اتمی از نوعی بود كه در هیروشیما انداخته شد؛ چنان عظیم كه غباری تیره تمام اتمسفر را فراگرفت و زمین را در تاریكی فرو برد.
تقریبا نیمی از كل موجودات زمین نابود شدند. احتمال دارد كه بدون آن حادثه، پستانداران كوچك هرگز رشد و نمو نمی كردند.
بروسات می گوید: بسیاری از پستانداران نابود شدند، اما این گروه خیلی خوب جان به در برد و جهان یك روزه تغییر كرد.
آن سیارك به زمین خورد و دایناسورها ناگهان ناپدید شدند. انگار پستانداران منتظر نوبت بودند و همین كه دایناسورها ناپدید شدند، دوران عافیت آنها از راه رسید.
علمی(1) **1354**1834
تهران- ایرنا- دانشمندان فسیلی از یك گونه گیاهخوار كهن را كشف كردند كه گفته می شود از رویدادی كه سبب نابودی دایناسورها شده بود، جان سالم به در برده است.