به گزارش گروه علمي ايرنا از واحد علوم و تحقيقات، شهره خاتمي دانشجوي كارشناسي ارشد فيزيك اين واحد دانشگاهي در رابطه با اين طرح تحقيقاتي گفت: برس پلاسمايي در واقع گونه اي پلاسما جت است با اين تفاوت كه طول و عرض پلاسماي توليدشده در اين دستگاه به مراتب بيشتر از پلاسما جت تك آرايه است.
وي با بيان اينكه مزيت اين سيستم نسبت به استفاده از پلاسما جت چند آرايه اي، توليد يك سطح پلاسماي كاملا متقارن بدون هيچگونه فاصله اي در بين خطوط پلاسما است، افزود: دستگاه برس پلاسمايي ساخته شده در مركز فيزيك پلاسماي واحد علوم و تحقيقات، توانايي توليد پلاسمايي كاملا متقارن در ابعاد 2 در 7 سانتي متر را دارا است.
به گفته خاتمي، از اين سيستم براي باكتري زدايي انواع باكتري هاي بيمارستاني ازجمله باكتري استافيلوكوس اورئوس، سودوموناس، كلپسيلا و اشرشياكلي استفاده شده است.
وي خاطرنشان كرد: همچنين اين سيستم براي فرآيند استرليزه كردن گوشت ماهي از باكتري سالمونلا كه يكي از مهمترين عوامل در مسموميت غذايي به شمار مي رود، مورد استفاده قرار گرفته و نتايج مطلوبي به همراه داشته است.
اين محقق جوان يادآور شد: از دستگاه برس پلاسمايي براي استرليزه كردن پارچه نيز استفاده شده كه نتايج مطلوبي را به همراه داشته است و از آن مي توان براي آلودگي زدايي از آب نيز استفاده كرد.
وي بيان كرد: توليد سطح گسترده اي از پلاسما در اين سيستم امكان استفاده از آن را براي استرليزه كردن سطوح به همراه دارد.
خاتمي با بيان اينكه پلاسما را مي توان به سه قسمت پلاسماي داغ، گرم و سرد تقسيم بندي كرد كه هر كدامشان كاربردهاي گسترده اي در صنعت و توليد انرژي دارند، توضيح داد: استفاده از پلاسماي سرد اتمسفري يكي از بهترين روش ها در فرآيند استرليزاسيون است و كاربرد هاي گسترده اي در زمينه هاي مختلف همچون استرليزه كردن سطوح و موادغذايي، انعقاد خون و ترميم بافت ها دارد.
علمي(1)**1055**1834
تهران- ايرنا- طراحي و ساخت دستگاه برس پلاسمايي به منظور از بين بردن باكتري هاي بيمارستاني توسط دانشجوي واحد علوم و تحقيقات دانشگاه آزاد اسلامي در مركز تحقيقات فيزيك پلاسماي اين واحد دانشگاهي صورت گرفت.