به گزارش خبرنگار علمي ايرنا، رييس سومين كنفرانس بين المللي رباتيك و مكاترونيك روز چهارشنبه در افتتاحيه اين كنفرانس اظهار كرد: با توجه به نقش موثر رباتيك در دنياي امروز و آينده بشر و رشد روزافزون فناوري در جوامع بين الملل، نياز به پيشرفت در حوزه رباتيك و مكاترونيك براي همگام شدن با كشورهاي درحال رشد ضروري است.
دكتر حسن ظهور افزود: با توجه به همين ضرورت، برگزاري كنفرانس رباتيك و مكاترونيك از ابتدا مورد تاكيد و حمايت فرهنگستان علوم جمهوري اسلامي واقع شد و با اينكه بنا بود كنفرانس به صورت دوسالانه برگزار شود، برگزاري آن به صورت سالانه در دستوركار قرار گرفت.
رييس مركز مطالعات علم و فناوري فرهنگستان علوم يادآور شد: اولين و دومين دوره اين كنفرانس به ميزباني دانشگاه هاي صنعتي شريف و صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي برگزار شد كه ثمرات خوبي براي مجامع علمي رباتيك ما به همراه داشت.
وي با بيان اينكه پذيرش مقالات علمي در اولين دوره كنفرانس رباتيك و مكاترونيك به دو زبان انگليسي و فارسي صورت گرفت، ادامه داد: در اولين دوره برگزاري كنفرانس (سال 2013)، شاهد ارسال 314 مقاله به دبيرخانه بوديم كه حدود 64 درصد آنها براي ارايه در كنفرانس پذيرفته شدند و در نهايت 56 درصد مقالات پذيرفته شده به صورت پوستر و 44 درصد به صورت شفاهي ارايه شدند.
استاد دانشگاه صنعتي شريف خاطرنشان كرد: از دوره دوم كنفرانس به بعد تصميم بر اين شد كه فقط مقالات انگليسي زبان پذيرفته شود كه شايد بخشي از كاهش تعداد مقالات در اين دوره به همين موضوع مربوط باشد.
وي شمار مقالات ارسالي به سومين كنفرانس بين المللي رباتيك و مكاترونيك ايران را 231 مقاله عنوان كرد و گفت: اين مقالات از طرف پژوهشگران 15 كشور مختلف به دبيرخانه كنفرانس ارسال شده است.
ظهور افزود: هيات داوران، 63 درصد از مقالات ارسالي را براي ارايه در كنفرانس پذيرفته است كه 52 درصد آنها به صورت سخنراني شفاهي و 48 درصد در قالب پوستر ارايه خواهند شد.
سومين كنفرانس بين المللي رباتيك و مكاترونيك تا 17 مهرماه ادامه خواهد داشت و علاوه بر ارايه مقالات علمي، آخرين دستاوردهاي حوزه رباتيك و مكاترونيك طي نمايشگاه جانبي ارايه شده است.
از محورهاي اصلي اين كنفرانس مي توان به ربات هاي پرنده و زيرآبي، ربات هاي بيولوژيكي، رباتيك شناختي، ربات هاي همكار، ربات هاي موازي، ربات هاي كابلي، سيستم هاي كنترل، ربات هاي انسان نما، سيستم هاي هوشمند و رباتيك، پايداري ربات ها، سيستم هاي مكاترونيكي، شناسايي و مدل سازي، طراحي حركت و يادگيري، مكاترونيك نوري، ربات هاي احتمالاتي، ربات هاي تغير شكل پذير، رباتيك در توانبخشي، كنترل در رباتيك، ربات هاي خدمات رسان، رباتيك از دور، رباتيك در پزشكي، بينايي و رباتيك، ربات هاي سيار، ربات هاي ميكرو و نانو و زمينه هاي پيشرفته در رباتيك و مكاترونيك هوشمند اشاره كرد.
علمي(3)**1055**1834
تهران- ايرنا- سومين كنفرانس بين المللي رباتيك و مكاترونيك به همت انجمن رباتيك ايران و انجمن مكاترونيك ايران در دانشگاه تربيت مدرس آغاز به كار كرد.