۱۵ مهر ۱۳۹۴، ۱۸:۴۱
کد خبر: 81789898
T T
۰ نفر
مديركل دفتر مراتع سازمان جنگل‌ها: 66 درصد مراتع ايران كم ‌تراكم است

نوشهر ـ ايرنا ـ مديركل دفتر امور مراتع سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخيزداري گفت: از 8/84 ميليون هكتار مرتع موجود در ايران، 56 ميليون هكتار يعني 66 درصد آن، كم‌ تراكم است.

سيدعلي خليل‌پور روز چهارشنبه در گفت ‌وگو با خبرنگار ايرنا در نوشهر افزود: مقصود از مرتع كم‌ تراكم، مرتعي است كه پوشش گياهي آن كمتر از 25 درصد سطح زمين را بپوشاند.
وي ادامه داد: 21 ميليون هكتار از مراتع كشور، نيمه ‌متراكم است و پوشش آن 25 تا 50 درصد است و فقط هشت ميليون هكتار از مراتع كشور داراي پوشش بالاي 50 درصد است و متراكم محسوب مي‌شود.
مديركل دفتر امور مراتع سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخيزداري با اشاره به وجود 75 ميليون دام در كشور اظهار داشت: اين تعداد با توجه به عوامل مختلف از جمله خشك‌سالي و اوضاع اقتصادي، در سال‌هاي مختلف، متغير است.
خليل‌پور تاكيد كرد: بيشتر مراتع ما گرايش مثبت ندارند و حتي مراتع خوب و مرغوب ما تحت تاثير عوامل مخرب از جمله چراي مازاد دام هستند.
وي بيان كرد: ما زماني مي‌توانيم بگوييم تعداد دام متعادل شده است كه مراتع كشور گرايش مثبت پيدا كند يعني از نظر پوشش گياهي و نوع گياهان و همچنين فرسايش خاك، مراتع وضعيتي رو به رشد و بهبود داشته باشند.
مديركل دفتر امور مراتع سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخيزداري يادآور شد: البته در مناطقي كه زمينه‌هاي اشتغال براي مردم محلي ايجاد شده، نظير اطراف قطب‌هاي صنعتي و مناطقي كه كشاورزي توسعه بيشتري پيدا كرده است مي‌توانيم بگوييم ميزان دام كاهش پيدا كرده است و مراتع وضع بهتري دارند.
خليل‌پور اعتبار امسال را 38 ميليارد ريال از محل درآمدهاي عمومي و 90 ميليارد ريال از محل رديف‌هاي متفرقه درآمدهاي سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخيزداري كشور ذكر كرد و گفت: مجموع اين اعتبارات حتي در صورت تخصيص كامل، رقمي ناچيز است.
وي درباره مهم‌ترين برنامه‌هاي در دست اجرا بيان كرد: يكي از اهدافي كه به‌ جد تعقيب مي‌كنيم، مديريت چرا و نظارت بر بهره‌برداري دامداران، مطابق با ظرفيت مرتع در سامانه‌هاي عرفي و جلوگيري از ورود دام غيرمجاز است كه يگان حفاظت منابع طبيعي، مجري آن است و با متخلفان برخورد مي‌كند.
مديركل دفتر امور مراتع سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخيزداري همچنين از مشاركت سازمان نظام مهندسي كشاورزي و منابع طبيعي در اين كار خبر داد و افزود: استفاده از دانش‌آموختگان رشته‌هاي مرتع و آبخيز و همچنين بهره‌گيري از نهادها و تشكل‌هاي غير دولتي و انجمن‌هاي مرتع‌داري و تعاوني‌ها، از ديگر اقدامات در دست اجرا است.
مرتع، زميني است با پوشش گياهان طبيعي خودرو كه گياهان آن اغلب شامل گونه‌هاي علفي چندساله بوته‌اي، گاه درختچه اي و به‌ ندرت داراي درختان پراكنده است و در فصل چرا به صورت عرفي دام در آن تعليف مي‌كند و همچنين داراي كاركردهاي متعددي از قبيل حفظ آب و خاك، ارزشهاي زيست محيطي و در صورت فراهم بودن شرايط، يكي از منابع تأمين غذاي دام اهلي و وحوش است.
/7517/ 1602/1899/1772
۰ نفر