به گزارش روابط عمومي اداره كل ميراث فرهنگي استان يزد كه روز شنبه در اختيار ايرنا قرار گرفت ، معاون دفتر ثبت جهاني در اين جلسه ضمن ابراز خرسندي از پيشرفت و تكميل فصل توصيف پرونده، ثبت آنرا منوط به توصيف دقيق و كارآمد از ويژگي هاي شاخص و منحصر بافت تاريخي يزد دانست.
فيروزه سالاري اصالت، يكپارچگي و پويايي بافت تاريخي يزد را از ويژگي بارز اين پرونده در جريان ثبت جهاني آن برشمرد و خاطرنشان كرد: فصول بعدي پرونده كه در حال جمع بندي است، بايد در راستاي نيل به چنين هدفي گام برداشته شود.
حفظ گنجينه ارزشمند شهر يزد، همسويي تلاشها براي حفاظتها و بهرهبرداري از بافت، دستيابي به يك مديريت واحد در حفاظت از بافت با حفظ وظايف و اختيارات در دستگاه هاي مختلف و به اشتراك گذاشتن تفكرات و برنامهها از جمله اهداف كارگروه ثبت جهاني اعلام شده است.
در ادامه اين جلسه مسئول دفتر پايگاه ميراث فرهنگي شهر تاريخي يزد ساختار فصل توصيف اين پرونده را با محوريت معرفي كل شهر يزد، جغرافياي طبيعي شهر يزد، شاهكار تمدن كاريزي، راه، دسترسي و عبور از يزد، ساختار دفاعي شهر يزد، نظام عملكردي در بافت تاريخي يزد (كاركرد حيات اجتماعي و اقتصادي شهر ) و نظام كالبدي و سازماندهي فضايي (محلات، ابنيه و معماري ) ذكر كرد.
هر سال يك اثر تاريخي از كشور براي ثبت جهاني به سازمان يونسكو معرفي ميشود كه با رايزنيهاي به عمل آمده، شهر يزد براي سال 2016 ميلادي انتخاب شده است.
استان يزد يكهزار و 600 اثر تاريخي ثبت شده غير منقول و 600 بناي تاريخي ثبت شده ملي دارد كه ميزبان گردشگران داخلي و خارجي است.
استان يزد 2270 هكتار بافت تاريخي دارد كه شهر يزد به عنوان نخستين شهر خشت خام و دومين شهر تاريخي جهان داراي بافت تاريخي به مساحت عرصه 743 هكتار و مساحت حريم پنج هزار هكتار در فهرست آثار ملي كشور به ثبت رسيده است.
يزد گنجينه اي از هنر، فرهنگ و تمدني ايراني را در خود دارد كه از آن جمله مي توان به بناهاي مذهبي، بقعه، مساجد، حسينيه ها، زيارتگاههاي زرتشتيان، خانه هاي تاريخي، آب انبارها، باغ هاي تاريخي ، بادگيرها و بازارچه ها اشاره كرد.ك/1
1968/ 6197
يزد- ايرنا- در جلسه اي با حضور اعضاي پايگاه پژوهشي شهر تاريخي يزد با كارشناسان دفتر ثبت جهاني در سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري كشور ميزان پيشرفت كار و ساختار بخش توصيف پرونده مورد بازبيني و بررسي شد.