۱۹ مهر ۱۳۹۴، ۱۶:۲۶
کد خبر: 81794722
T T
۰ نفر

با این سبزی ها به جنگ انحطاط ماكولا بروید

۱۹ مهر ۱۳۹۴، ۱۶:۲۶
کد خبر: 81794722
با این سبزی ها به جنگ انحطاط ماكولا بروید

تهران-ایرنا-مطالعه محققان نشان می دهد كه رنگدانه های كاروتنوئیدها كه رنگ سبزیجاتی مانند هویج ، فلفل و اسفناج از آن ناشی می شود، روند پیشرفت بیماری انحطاط ماكولا كه مرتبط با افزایش سن است را كند می كند.

به گزارش گروه علمی ایرنا ازنشریه JAMA Opthalmology، انحطاط ماكولا یكی از رایج ترین دلایل كاهش بینایی درافراد مسن و بیماری شایع شبكیه چشم است كه مبتلایان به تدریج مركز بینایی خود را كه برای دیدن واضح اشیاء و برای كارهای معمول روزانه مانند خواندن و رانندگی لازم است را از دست می دهند.
نرخ ابتلا به این بیماری در حال افزایش است ومطالعه ای كه به تازگی در نشریه لانست (Lancet Global Health) منتشر شده، نشان می دهد كه 196 میلیون نفر تا سال 2020 و 288 میلیون نفر تا سال 2040 به این بیماری مبتلا خواهند شد.
محققان دانشگاه هاروارد آمریكا در این مطالعه، اطلاعات بدست آمده از بررسی جمعیتی بیش از 100 هزار فرد بالای 50 سال را در یك دوره زمانی 25 ساله مورد بررسی قرار دادند و متوجه شدند كه خطر ابتلا به شكل پیشرفته این بیماری در افرادی كه بیشترین سطوح كاروتنوئیدهای لوتئین و زاگزانتین را مصرف می كردند 40 درصد كمتر از افرادی بود كه حداقل سطوح این كاروتنوئیدها را مصرف می كردند.
براساس این مطالعه ، مشخص شده است كه لوتئین و زاگزانتین در غلظت های بالا در ماكولا (شبكیه) چشم وجود دارد به طوریكه این آنتی اكسیدان ها به عنوان رنگدانه ماكولار شناخته می شوند.
رنگدانه ماكولار با واكنش با رادیكال های آزاد برای محافظت از آسیب سلولی و ممانعت از ورود نور آبی تخریب كننده، از ماكولا (شبكیه چشم) محافظت می كند.منابع خوب لوتئین و زاگزانتین در سبزیجات برگ سبز و تخم مرغ وجود دارد.
این مطالعه همچنین نشان داد، افرادی كه بیشترین سطح برخی دیگر از انواع كاروتنوئیدها را مانند آلفاكاروتن، بتاكاروتن و بتا كریپتوگزانتین مصرف می كنند، خطر ابتلا به انحطاط ماكولا در آنها 25 درصد كمتر است.
هویج و سیب زمینی شیرین منابع آلفا و بتاكاروتن هستند در حالی كه بتاكریپتوگزانتین در میوه هایی مانند پرتقال و هلو یافت می شود.
علمی**2038**1440
۰ نفر