دبيرعلمي كارگاه بين المللي نسل جديد تكنولوژي هاي توالي يابي روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمي ايرنا اظهار داشت: پژوهشگاه مهندسي ژنتيك و زيست فناوري پيش از اين، چندين كارگاه آموزشي در رابطه با تكنولوژي هاي جديد توالي يابي و كاربردهاي آن در زمينه هاي مختلف از جمله بررسي بيان ژن ها برگزار كرده بود و گروه تخصصي اميكس (OMICS) متشكل از اعضاي هيات علمي مراكز پژوهشي نيز كارگاه هاي متعددي در اين زمينه داشتند كه قرار شد در قالب يك كار مشترك اقدام به برگزاري كارگاهي در سطح بين المللي نمايند.
دكتر وحيد شريعتي افزود: اولين كارگاه نسل جديد تكنولوژي هاي توالي يابي در سطح بين المللي با حضور 12 مدرس ايراني و خارجي از روز سه شنبه 21 مهرماه آغاز به كار كرده و بيش از 70 شركت كننده كه 90 درصد آنها عضو هيات علمي مراكز دانشگاهي و پژوهشگاهي كشور هستند به مدت چهار روز در دوره هاي آموزشي آن شركت خواهند كرد.
مسوول مركز ژنوم پژوهشگاه ملي مهندسي ژنتيك و زيست فناوري خاطرنشان كرد: دو نفر از دانشمندان شركت BGI كشور چين كه از بزرگترين و معتبرترين شركت هاي دنيا در زمينه ژنوميكس هستند به عنوان سخنران و مدرس در اين كارگاه بين المللي شركت كرده اند كه جديدترين مباحث پيرامون نسل جديد توالي يابي ترانسكريپتوم و توالي يابي اگزوم، توالي يابي مناطق ژني و كاربردهاي آن در گونه هايي مانند انسان در اين كارگاه مورد بحث و بررسي قرار خواهد گرفت.
وي تبادل تجربيات محققان حوزه ژنتيك و ژنوميكس در سطوح ملي و بين المللي، ارتقاي سطح دانش و ايجاد هم افزايي
ميان متخصصان اين حوزه، افزايش همكاري ها و تعريف پروژه هاي مشترك ملي و بين المللي را از مهم ترين اهداف برگزاري اين كارگاه تخصصي برشمرد.
عضو هيات علمي پژوهشگاه مهندسي ژنتيك و زيست فناوري با بيان اينكه درحال حاضر تعداد بسيار اندكي از متخصصان كشور در زمينه تحقيق و تشخيص، كاربرد و آناليز داده هاي نسل ژنوميكسي فعاليت دارند، آناليز داده هاي ژنتيكي در خارج كشور به منظور تحقيق و تشخيص را از ضعف هاي اين حوزه برشمرد.
شريعتي تصريح كرد: متاسفانه الان بسياري از شركت ها، پزشكان و محققان كشور، خدمات مربوط به آناليز ژنوميكسي و تشخيص هاي مربوطه را از خارج كشور دريافت مي كنند و يكي از اهداف برگزاري اين كارگاه آموزشي اين است كه محققان ما بتوانند فرآيندهاي آناليز و تشخيص داده هاي ژنوميكسي را آموزش ببينند و اجرا كنند.
به گفته وي، انجام آناليز و تشخيص هاي ژنوميكسي در داخل كشور حدود 40 تا 50 درصد هزينه هاي اين فرآيند را كاهش مي دهد و مانع خروج مقادير زيادي ارز از كشور خواهد شد.
ژنوميكس (آناليز در سطح ژنوم و در مقياس بزرگ توالي هاي DNA) يكي از شاخه هاي علمي شناخته شده در حوزه زيست شناسي - ژنتيك است كه به مطالعه همه ژن هاي موجود در يك ارگانيسم (ژنوم) و نيز تعامل اين ژن ها با يكديگر و با محيط اطراف او مي پردازد و به عبارتي توالي، ساختار و عملكرد ژنوم را مطالعه مي كند.
علمي**1055**1440
كارگاه بين المللي نسل جديد تكنولوژي هاي توالي يابي ژنتيك گشايش يافت
۲۲ مهر ۱۳۹۴، ۸:۲۰
کد خبر:
81798384
تهران - ايرنا - اولين كارگاه بين المللي نسل جديد تكنولوژي هاي توالي يابي با تاكيد بر بررسي بيان ژن و توالي يابي ترانسكريپتوم و توالي يابي اگزوم به ميزباني پژوهشگاه ملي مهندسي ژنتيك و زيست فناوري آغاز به كار كرد.