به گزارش گروه علمي ايرنا از ستاد ويژه توسعه فناوري نانو، دكتر روشنك رضايي كلانتري از محققان اين طرح پژوهشي گفت: اين نانوجاذب داراي خاصيت مغناطيسي است و به راحتي از محلول جداسازي ميشود و قابليت استفاده مجدد دارد.
وي با بيان اينكه وجود مقادير بالاي فلوريد در منابع آبي به خصوص آب آشاميدني، خطرات بهداشتي زيادي را به دنبال دارد، افزود: يكي از روشهاي مؤثر و كم هزينه براي حذف غلظت هاي بالاي اين ماده از آب، جذب سطحي است كه همواره مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته است.
رضايي كلانتري، با اشاره به اينكه كيتوسان به عنوان يك ماده جاذب ارزان قيمت و بي ضرر براي انسان، از ظرفيت جذب عالي براي حذف آلايندهها برخوردار است، افزود: در اين مطالعه از كيتوسان به عنوان ماده جاذب براي حذف فلوريد از محيط هاي آبي استفاده شده، اما از آنجايي كه جداسازي اين جاذب از محلول مشكل و هزينه بر است، به منظور رفع اين مشكل، از طريق نانوذرات اكسيد آهن، خاصيت مغناطيسي به بافت آن القا شده است و با كمك اين روش كامپوزيت مغناطيسي سنتز شده در زمان بسيار كوتاهي در حضور يك ميدان مغناطيسي، از فاز محلول جداسازي ميشود.
وي يادآورشد: نتايج نشان داده كه كامپوزيت سنتز شده به دليل جداسازي ساده و سريع، كارايي بالا و عدم توليد آلودگي ثانويه در محلول، ميتواند به عنوان يك جاذب مؤثر براي تصفيه آبهاي آلوده به فلوريد مورد توجه قرار گيرد، اين كامپوزيت حتي بعد از پنج بار استفاده، قابليت كاربرد مجدد را دارد و به راحتي و تنها توسط يك محلول اسيدي احيا ميشود؛ كيتوسان مورد استفاده در ساخت اين جاذب از زائدههاي پوست ميگو استخراج شده است.
رضايي كلانتري افزود: به طور كلي ميتوان گفت كه كاهش آلودگي آبهاي سطحي يا آبهاي آشاميدني، كاهش هزينههاي ناشي از خريد مواد اوليه و افزايش سرعت جداسازي جاذبها و آلايندههاي جذب شده از فاز مايع، از مهمترين دستاوردهاي اين طرح هستند.
به گفته اين محقق، كامپوزيت سنتز شده، علاوه بر استفاده به عنوان جاذب، به دليل حضور نانوذرات مغناطيسي در ساختار خود، ميتواند به عنوان يك كاتاليست هتروژن در فرايندهاي اكسيداسيون پيشرفته براي تصفيه آبهاي آلوده، فاضلابهاي صنعتي يا تجزيه تركيبات آلي پيچيده مورد استفاده قرار گيرد.
نتايج اين تحقيقات در نشريه RSC Advances به چاپ رسيده است.
علمي (1) ** 9340**1834
محققان ايراني موفق به حذف فلوريد از آب به كمك نانوجاذب مغناطيسي شدند
۲۲ مهر ۱۳۹۴، ۱۵:۲۲
کد خبر:
81799273
تهران- ايرنا- محققان دانشگاه علوم پزشكي تهران موفق به ساخت آزمايشگاهي نانوجاذب مغناطيسي شدند كه بازده بالايي در حذف فلوريد از آبهاي آلوده به اين ماده را دارد.