جهانگیری: همكاری مجالس ایران و ارمنستان نقش موثری در توسعه‌ روابط دو كشور دارد

تهران-ایرنا-معاون اول رییس جمهوری با تاكید بر لزوم رفع موانع پیش روی توسعه همكاری های اقتصادی ایران و ارمنستان گفت: مجالس دو كشور می توانند نقش بسیار موثری در توسعه ارتباطات تجاری و بازرگانی فی مابین داشته باشند.

به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی معاون اول رییس جمهوری، اسحاق جهانگیری امروز (پنج شنبه) در جریان سفر به كشور ارمنستان با گالوست ساهاكیان رییس مجلس ملی ارمنستان دیدار و گفت و گو كرد.
معاون اول رییس جمهوری اظهار داشت: به دلایل مختلف از جمله مشتركات فرهنگی و تاریخی میان دو كشور، روابط فی مابین همواره از سطح بسیار خوبی به ویژه در بخش سیاسی برخوردار بوده است.
جهانگیری ضمن ابلاغ سلام رییس مجلس شورای اسلامی به آقای ساهاكیان و دعوت از وی برای سفر به جمهوری اسلامی ایران، خاطرنشان كرد: جنابعالی در سال هایی كه رییس گروه دوستی پارلمانی دو كشور را بر عهده داشتید نقش موثری در گسترش روابط دوستانه میان دوكشور ایفا كردید و اطمینان دارم در دوره ریاست شما در مجلس ملی ارمنستان شاهد گسترش هرچه بیشتر روابط میان دو كشور خواهیم بود.
معاون اول رییس جمهوری با تاكید بر این كه باید برای توسعه روابط برنامه دقیقی تهیه و از ظرفیت های مختلف در این جهت استفاده كنیم، تصریح كرد: ایران از موقعیت ویژه ای در خاورمیانه و خلیج فارس برخوردار است و ذخایر و منابع بی نظیر انرژی و جمعیت بزرگ این كشور نیز فرصت منحصر به فردی است كه می تواند زمینه گسترش همكاری های اقتصادی و تجاری میان دو كشور ایجاد كند.
جهانگیری همچنین به ظرفیت های مختلف توسعه ی همكاری كه در كشور ارمنستان وجود دارد، اشاره كرد و گفت: مهم ترین ظرفیت در مقطع فعلی عضویت ارمنستان در اتحادیه اقتصادی اوراسیا است و ارمنستان تنها كشور عضو اوراسیا است كه با ایران مرز خاكی دارد و این موضوع از اهمیت ویژه ای برای ایران برخوردار است چرا كه می تواند زمینه دسترسی ایران به كشورهای عضو اوراسیا را فراهم كند.
وی با یادآوری همایش اقتصادی و تجاری میان ایران و ارمنستان كه صبح امروز در ایروان برگزار شد، اظهار امیدواری كرد: برگزاری این همایش بتواند ظرفیت های همكاری میان دو كشور را بیش از گذشته فعال كند.
معاون اول رییس جمهوری با بیان این كه همكاری میان استان های مرزی دو كشور می تواند نقش پراهمیتی در توسعه روابط اقتصادی فی مابین ایفا كند بر لزوم شناسایی و رفع مشكلات پیش روی مناسبات اقتصادی تاكید كرد.
جهانگیری ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران به ارامنه ساكن ایران به عنوان اقلیت نگاه نمی كند بلكه آنها را هموطنان خوب خود می دانیم كه در تمام سطوح تصمیم گیری حضور و نقش دارند.
وی تصریح كرد:‌ ما در منطقه ای هستیم كه متاسفانه ناآرامی های زیادی دارد و اتفاقاتی كه در سوریه، یمن و عراق توسط گروه های تروریستی رخ می دهد و باعث كشتار مردم می شود، اتفاقاتی بسیار نگران كننده ودردناك است.
معاون اول رییس جمهوری افزود: كشورهای منطقه باید با همكاری یكدیگر در جهت حل مسائل منطقه از طریق گفتگو تلاش كنند تا از خونریزی و افراطی گری در منطقه جلوگیری شود.
جهانگیری تصریح كرد: ایران و ارمنستان باید از طریق مجامع بین المللی صدای مظلومیت مردم منطقه را به گوش جهانیان برسانند و از كشورهای دیگر برای حل مساله سوریه و یمن دعوت كنند.
وی با قدردانی از مواضع ارمنستان در مجامع بین المللی در قبال جمهوری اسلامی ایران، خاطر نشان كرد: ایران از مواضع ارمنستان به ویژه در خصوص حقوق بشر رضایت دارد.
معاون اول رییس جمهوری با تاكید بر اینكه حل مسایل پیچیده بین المللی از طریق گفتگو امكان پذیر است، افزود: مهم این است كه اراده ی سیاسی در این خصوص ایجاد شود و همه برای حل مسایل و مشكلات جهان به راهكار مسالمت آمیز و گفتگو رو آورند.
جهانگیری با یادآوری فشارهای كشورهای غربی كه سالها به بهانه ی پرونده ی هسته ای علیه ملت ایران اعمال شده بود، گفت: دولت جدید ایران با روش گفتگو برای حل این مشكل پیچیده وارد عمل شد و با 6 كشور قدرتمند جهان در مدت 18 ماه مذاكرات پیچیده و دشواری را انجام داد و در نهایت به توافق خوبی در این زمینه دست یافت.
وی اضافه كرد: با وجود آن كه برخی كشورها راهكارهای دیگری را برای حل این مسئله دنبال می كردند اما ایران مسیر گفتگو را ادامه داد و امیدوارم به زودی تحریم های ظالمانه علیه كشورمان برطرف شود.
معاون اول رییس جمهوری خاطرنشان كرد: روش گفتگو كه ایران در این مذاكرات انتخاب كرد، می تواند به عنوان الگویی مطرح شود و مشكلات سایر كشورهای منطقه از جمله یمن و سوریه نیز از همین طریق قابل حل است و می تواند از خونریزی ها و كشتارها جلوگیری كند.

** تهران و ایروان همواره در تحولات منطقه ای همسو و هم عقیده هستند
رییس مجلس ملی ارمنستان نیز در این دیدار با اشاره به روابط دوستانه و صمیمانه دو جانبه میان ایران و ارمنستان گفت: این روابط خوب و رو به رشد از اعتماد دو جانبه میان دو كشور سرچشمه می گیرد.
گالوست ساهاكیان با تاكید بر لزوم ارتقاء سطح روابط اقتصادی درچارچوب روابط دو جانبه ی تهران ـ ایروان، تصریح كرد: استفاده مطلوب از امكانات و ظرفیت های موجود اقتصادی در دو كشور می تواند روابط اقتصادی و تجاری را به سطح بالاتری ارتقاء دهند.
وی، یكی از راه های مهم توسعه روابط اقتصادی را همكاری استان های هم مرز دو كشور عنوان كرد و اظهارداشت: با توسعه همكاری میان استان های هم مرز شاهد ارتقای سطح مناسبات اقتصادی میان دو كشور خواهیم بود.
رییس مجلس ملی ارمنستان با یادآوری این كه روابط فرهنگی میان دو كشور بصورت فعالانه و در تمامی زمینه ها جریان دارد، گفت: توجه ایران نسبت به آثار تاریخی و فرهنگی ارمنستان اهمیت ویژه ای برای ما دارد. توجه ویژه ایران به آثار تاریخی و فرهنگی ارمنستان یك نمونه و الگو از رفتار مطلوب فرهنگی است كه می تواند زمینه توسعه همكاری های فرهنگی میان دو كشور را فراهم كند.
گالوست ساهاكیان با قدردانی از رفتار دلسوزانه مقامات و ملت جمهوری اسلامی ایران نسبت به جامعه ارامنه ساكن ایران، گفت: این رفتار و احترامی كه ایران برای جامعه ارامنه قائل است متاسفانه در دیگر كشورها وجود ندارد و ما همواره بر این موضوع در تمامی مجامع بین المللی تاكید می كنیم.
وی با تاكید بر اهمیت همكاری پارلمان های دو كشور، تصریح كرد: گروه های دوستی پارلمانی یكی از زمینه های توسعه ی همكاری در زمینه های مختلف میان دو كشور هستند و همكاری های پارلمانی از جایگاه ویژه ای در چارچوب روابط سیاسی برخوردار است.
رییس مجلس ملی ارمنستان همچنین با تاكید بر این كه تهران و ایروان همواره در تحولات منطقه ای همسو و هم عقیده هستند، افزود: دو كشور در شرایط بحران و تحولات منطقه ای همواره دارای رفتاری متوازن و شایسته هستند.
وی با اشاره به تحولات و بحران های منطقه كه منجر به كشتار و نسل كشی می شود، گفت: دولت ارمنستان همواره در مجامع بین المللی بر جلوگیری از این مسائل و حل بحران های منطقه تاكید دارد.
وی افزود: متاسفانه در شرایط اخیر منطقه همه چیز و حتی ارزش های والای فرهنگی در حال نابودی است و این درگیری ها و خونریزی ها به هیچ یك از ادیان الهی ارتباطی ندارد چرا كه تمام ادیان و مذاهب برای نیكی و خدمت به بشریت ایجاد شده اند.
وی با تاكید بر اینكه اگر مسایل و بحران های منطقه حل و فصل نشود، منطقه همواره در حالت ناآرام خواهد بود، اظهار داشت: كشورهای جهان باید تمام تلاش خود را برای حل این مسئله متمركز كنند تا از كشتارها و نسل كشی ها جلوگیری شود.
وی سفر مقامات و تبادل هیات ها میان دو كشور را گامی مثبت در جهت پیشرفت روابط فی مابین توصیف كرد و افزود: امیدوارم به زودی سفری به جمهوری اسلامی ایران داشته باشم و با همتای خود در خصوص موضوعات مختلف گفتگو كنم.
معاون اول رییس جمهوری روز گذشته به همراه یك هیات برای دیدار با مقامات ارمنستان وارد ایروان شد.
سیام**1058** 1336
۰ نفر