خبر فوری: رفع فیلترینگ

۲۴ مهر ۱۳۹۴، ۱۴:۳۴
کد خبر: 81801300
T T
۰ نفر
روشندلان نیازمند توجه بیشتر

خرم آباد-ایرنا- موفقیت و توانایی روشندلان همیشه در گمنامی مانده و چشم هایی كه بیننده روشندلان و مشكلاتشان باشد كمتر دیده می شود.

طبق آمارهای موجود نزدیك به 13 هزار فرد كم بینا و نابینا در استان لرستان وجود دارد كه طبق تقسیم بندی سیكل نسبت ورزشكار و جامعه آماری 5 هزار نفر آنها می توانند در قالب هیئت های ورزشی به انجام فعالیت های ورزشی بپردازند.
ورزش عرصه ای بسیار غرور آفرین است به ‌طوری كه با هر پیروزی در این حوزه، مردم بدون هیچ سازماندهی قبلی به شادی می‌پردازند و این پیروزی احساس غرور و شادمانی را در جامعه بوجود می‌آورد.
روشندلان با بهره گیری از دیگر توانایی های جسمی خود ، در بسیاری از فعالیت ها ، تحصیل و حتی ورزش از افراد بینا پیشی گرفته و بسیاری از افراد روشندل به مدارج بالای علمی رسیده اند.
روشندلانی كه در حوزه ورزش به فعالیت می پردازند دارای اراده ای فوق العاده هستند وزیرا به رغم وجود محدودیت از پای ننشسته و توان خود را به عرصه ظهور می رسانند،متاسفانه به علت مشكلات فراوانی كه در بحث نابینایان و كم بینایان وجود دارد، در لرستان تنها 95 نفر روشندل روی به فعالیت های ورزشی آورده اند.
احیاء ورزش نابینایان و كم بینایان در لرستان نیازمند فراهم نمودن بستر های مناسب ،كالبد شكافی عمیق و تغییر نگرش جامعه و مسوولان نسبت به ورزشكاران نابینا و كم بینا است.

*** موانع و مشكلات ورزشكاران نابینا در لرستان در دو حوزه زیر ساختی و مالی تقسیم بندی می‌شوند.
دبیر هیئت ورزش نابینایان و كم بینایان لرستان در گفت و گو اختصاصی با خبرنگار ایرنا گفت: عمده ترین مشكل ورزشكاران نابینا وكم بینا در لرستان صرف هزینه های ورزشی از جیب است.
اسماعیل مریدی زاده افزود:90 درصد ورزشكاران این هیئت مددجوی بهزیستی هستندولی حتی هزینه های ایاب و ذهاب مسابقات را از جیب خود می دهند.
وی با اشاره به اینكه این هئیت لرستان یكی از برترین هیئت های كشور از لحاظ كسب مدال است،تصریح كرد:در سال گذشته طبق شاخص های فدراسیون این هیئت با 9 پله صعود در جایگاه 12 كشور قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینكه ورزشكاران ما 4 مدال پارالمپیكی دارند، افزود:برنامه ریزی های بلند مدتی در مسیر كسب مدال در مسابقات پاراالمپیك انجام داده ایم.
وی با بیان اینكه هیئت نابینایان لرستان در 8 رشته ورزشی ویژه آقایان و4 رشته ورزشی ویژه بانوان در حال فعالیت است، تصریح كرد: هم اكنون ورزشكاران ما در رشته های گلبال، فوتبال كم بینایان، شطرنج، جودو، شنا و دوومیدانی،دو چرخه سواری و ورزش های همگانی در حال فعالیت هستند.
مریدی زاده اظهار داشت: تا پایان امسال نفرات آماده در قالب تیم لرستان به مسابقات قهرمانی كشور اعزام خواهند شد.
دبیر هیئت ورزش نابینایان و كم بینایان لرستان افزود: امیدواریم مسئولان استان، در راستای حمایت از ورزشكاران نابینا و كم بینا، حداقل خواسته های ما را محقق كنند تا بتوانیم بیش از گذشته در خدمت این قشر از ورزشكاران استان باشیم.
مریدی زاده اظهار داشت: هیات نابینایان لرستان در شرایط كنونی نه خانه تخصصی دارد، نه منابع در آمدی و نه هزینه های خود را از اداره ورزش و جوانان لرستان دریافت كرده است.
وی افزود: ورزشكاران نابینا به دلیل مشكلات مالی نیازمند كمك برای ورزش كردن هستند و بهره مندی از سرویس‌های ایاب و ذهاب، تجهیزات ورزشی مناسب، سالن تخصصی و اعزام به مسابقات ورزشی مهم ترین مطالبه آنان به شمار می‌آید.
حمزه ندری ورزشكاری كه موفق به كسب سهمیه پارالمپیكی ورزش جودو شده است در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود:مدال گرفتن در المپیك شرایطی می خواهد كه می بایست برای ورزشكار مهیا شود.
این جودو كار باسابقه كه نایب قهرمانی جهان و قهرمانی بازیهای پارآسیایی در دوره گذشته را در كارنامه خود دارد ، با بیان اینكه هدفم مدال طلای سنگین وزن جودوی پارالمپیك است،اظهار داشت:تاكنون هیچگونه شرایطی برای ما مهیا نشده است و حتی یك زمان یك ساعته برای ورزش كردن در اختیار ما قرار نگرفته است.
دارنده مدال طلای بازیهای آسیایی چین با بیان اینكه برای جذب و سوق دادن افراد نابینا و كم‌بینا تاكنون هیچ زیرساخت‌ مناسبی در محیط‌های ورزشی ایجاد نشده است ،تصریح كرد:می خواهیم برای مملكت افتخار بیافرینیم و تنها انتظار ما از مسئولین این است كه ما را مورد حمایت قرار دهند.
جودوكار وزن 100+ كیلوگرم تیم نابینایان و كم بینایان كشور افزود :كم توجهی موجب پایین آمدن انگیزه ورزشكاران معلول شده است.
همچنین مناسب‌سازی شهر برای معلولان و نابینایان در حوزه ورزش، محیط شهری ،پاركها،كتابخانه، بانك‌ها، عابر بانك‌ها، قراردادن تابلوهای ویژه در مسیرها و نصب چراغ‌های گویا برای رعایت حقوق آنان و قرار دادن خط بریل برای رفاه آنان ضروری است، چراكه معلولان و نابینایان همچون سایر شهروندان از حقوق یكسانی برخوردار بوده و نیازی به ترحم ندارند.
در كلیه رشته و سطوح، ورزش‌های پارالمپیك نسبت به ورزش‌های عادی كمتر به تصویر كشیده می‌شود و در نتیجه، اسپانسرهای مالی نیز رغبت كمتری به حمایت از این تیم‌ها دارند.
عدم حمایت مالی بخش خصوصی از ورزش معلولین، مسئولیت دولت در حمایت از این تیم‌ها را سنگین‌تر می‌كند و دولت باید علاوه بر حمایت این تیم‌ها، فضای اقتصادی بیشتری برای رشته‌های ورزشی معلولین ایجاد كند.
گزارش : سجاد آزیانپور
7267/6001