۲۵ مهر ۱۳۹۴، ۸:۳۹
کد خبر: 81801853
T T
۰ نفر
مبارزه غير شيميايي با آفات در كرمان توسعه مي يابد

كرمان - ايرنا - مدير حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزي استان كرمان گفت: يكي از برنامه هاي حفظ نباتات استان توسعه و ترويج مبارزه بيولوژيك و غير شيميايي با آفات است.

ناصر طاهري روز شنبه در گفت گو با خبرنگار ايرنا افزود: به دنبال اين هستيم كه مصرف سموم را به حداقل برسانيم و عمليات مبارزه و كنترل آفات را در قالب يك برنامه مديريت تلفيقي ( APM ) انجام مي دهيم.
وي گفت: به كشاورزان و باغداران توصيه و ترويج مي كنيم در مبارزه و كنترل آفات از روش هاي مبارزه بيولوژيك، غيرشيميايي، زراعي و مكانيكي استفاده كنند و مبارزه شيميايي را به عنوان آخرين راه حل مبارزه با آفات در نظر بگيرند.
وي بيان كرد: در راستاي مبارزه بيولوژيك يكسري طرح هاي الگويي در مبارزه با آفات پسته، كرم خراط، كرم گلوگاه انار و آفات سيب انجام شده است.
مدير حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزي استان كرمان افزود: فرمون هايي بصورت الگويي خريداري شده و رايگان در اختيار كشاورزان قرار گرفته است تا با نحوه مبارزه و كنترل كردن آفات با اين فرمون ها آشنا شوند.
وي گفت: اين طرح در چند هكتار از مزارع و باغات استان اجرا شده است و چند ماه پيش در منطقه شهداد و اندهجرد شپشك استراليايي باغات مركبات اين منطقه را آلوده كرده بود كه با پيگيري بسيار در سطح كشور عامل بيولوژيك اين آفت كفشدوزگ استراليايي شناسايي شد.
طاهري ادامه داد: كفشدوزگ استراليايي از مناطق شمال كشور جمع آوري و به استان منتقل شد و با پرورش و تكثير در باغات شهداد رها سازي شد.
وي تصريح كرد: چون تغذيه كفشدوزگ استرالياي از آفت شپشك بود بدون استفاده از سموم اين آفت كنترل شد.
مدير حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزي استان كرمان گفت: هر كجا كشاورزان توصيه هاي فني و علمي حفظ نباتات را بكار بستند ميزان خسارت كمتر ديده شده است.
وي بيان كرد: خيلي از مناطق كوهستاني استان سمپاشي صورت نمي گيرد و در مناطقي كه سم پاشي انجام مي شود مقدار سم استفاده شده مناسب است.
طاهري با بيان اينكه مصرف سموم شيميايي در كشاورزي در چند سال گذشته در استان بشدت پايين آمده است گفت: توصيه و ترويج روش هاي غير شيميايي، آموزش كشاورزان و خدمات فني و علمي در كاهش مصرف سموم موثر بوده است.
وي افزود: همچنين به علت اين كه سموم و نهاده هاي با كيفيت و استاندارد در دو سال گذشته وارد كشور شده مصرف سموم كشاورزي بشدت كم شده است.
وي گفت: كشاورزاني در سطح استان داريم كه در توليد محصولات پسته، خرما و محصولات سر درختي هيچگونه ماده شيمايي استفاده نمي كنند.
مدير حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزي استان كرمان با بيان اينكه ايجاد بازار محصولات ارگانيك يك نياز است افزود: اگر بازار محصولات ارگانيك از طريق شهرداري ها و تعاوني هاي روستايي ايجاد شود و شركت هايي اين محصولات را تاييد كنند كشاورزان بيشتري از توليد محصولات ارگانيك استقبال مي كنند.
امروزه دنيا به دنبال محصول ارگانيك است و استفاده بي رويه از سموم و كودهاي شيميايي باعث مي شود محصول توليدي ارزش اقتصادي و غذايي نداشته باشد.
سمپاشي هاي بي رويه باعث افزايش مقاومت آفات به سموم شيميايي، باقيمانده غير مجاز سم بر روي محصول، آلودگي محيط زيست ( آب، خاك و هوا ) مي شوند بنابراين چنانچه براي كنترل آفت از روش مديريت تلفيقي مبارزه با آفت بهره برداري لازم صورت گيرد مي توان سمپاشي را به حداقل رساند.
8060/3028