به گزارش گروه علمي ايرنا از ستاد ويژه توسعه فناوري نانو، اين شركت برزيلي براي افزايش زمان ماندگاري شير، از ميكروذرات نقره به همراه تركيبات آنتيباكتريال و همچنين از مواد استريل كننده روي سطح بطريهاي پلاستيكي استفاده كرده است.
لوئيس پاگوتو مديرعامل اين شركت گفت: در حال حاضر از روش تركيبات آنتيباكتريال روي پلاستيكهاي انعطافپذير استفاده كرده ايم. اما به طور كلي اين روش ميتواند موجب بهبود كيفيت بسته بندي موادغذايي شود و زمان ماندگاري آنها را نيز افزايش دهد.
وي با بيان اينكه استفاده از پلياتيلن را روي بطريهاي شير در برزيل مورد آزمايش قرار داده ايم، افزود: نتايج نشان داد كه زمان ماندگاري شير با استفاده از اين پليمر دو برابر شده و اين كار تنها با استفاده از پليمر و بدون افزودن هيچ مادهاي به شير انجام شده است.
پاگوتو ادامه داد: ميكروذرات به صورت پودر در توليد بطري استفاده ميشوند؛ اين ميكروذرات خنثي هستند بنابراين هيچ خطري در استفاده از اين ماده و رهايش احتمالي آن از بطري وجود ندارد، آزمايشهاي انجام شده نشان داده است كه زمان ماندگاري اين شيرها با استفاده از اين فناوري به يك سال نيز ميرسد.
به گفته وي، پس از تاييد نتايج حاصله توسط يك آزمايشگاه بيطرف، اين شيرها در بازار توزيع شدند.
علمي(1)**9340**1834
تهران- ايرنا- يك شركت فعال در حوزه توليد و توزيع شير، موفق شد با استفاده از فناوري نانو زمان ماندگاري شير را تا 15 روز افزايش دهد.