۲۶ مهر ۱۳۹۴، ۱۰:۴۵
کد خبر: 81803524
T T
۰ نفر
ايجاد 700 كارگاه اقتصاد مقاومتي در دستور كار بسيج خراسان جنوبي قرار دارد

بيرجند - ايرنا - مسئول بسيج سازندگي خراسان جنوبي گفت: ايجاد 700 كارگاه اقتصاد مقاومتي امسال در دستور كار بسيج سازندگي استان قرار دارد كه تاكنون 320 كارگاه ايجاد شده است.

محمد زهرايي روز يكشنبه در جمع اعضاي ستاد پشتيباني اردوهاي جهادي بسيج سازندگي افزود: طي شش ماهه سال جاري براي اجراي 148 طرح اقتصادي كوچك و زودبازده موافقت‌نامه مبادله شده است.
وي با بيان اينكه از اين تعداد تاكنون 44 طرح به اتمام رسيده است، گفت: ارزش ريالي 148 طرح به ميزان 3 ميليارد و 300 ميليون تومان برآورد شده است.
مسئول بسيج سازندگي خراسان جنوبي با اشاره به اينكه از ابتداي سال جاري تاكنون در راستاي اردوهاي جهادي محلات 47 گروه در قالب 440 نفر به مناطق محروم اعزام شده‌اند، يادآور شد: همچنين در اين مدت 61 گروه جهادي دانشجويي در قالب 860 نفر به اردوهاي 12 روزه دانشجويي اعزام شده‌اند.
زهرايي با بيان اينكه شركت‌كنندگان در حلقه‌هاي صالحين نيز به صورت يك روزه به مناطق محروم در بخش گروه‌هاي جهادي صالحين اعزام مي‌شوند، افزود: در سال جاري 14 هزار نفر به مناطق محروم استان اعزام شده‌اند.
وي با اشاره به اينكه گروه‌هاي جهادي دانش‌آموزي با عنوان طرح هجرت براي كمك به بازسازي و مرمت مدارس با بسيج سازندگي همكاري مي‌كنند، اضافه كرد: طي اين مدت 2 هزار و 930 دانش‌آموز در اين طرح شركت كرده و به بازسازي و مرمت 196 مدرسه پرداخته‌اند.
مسئول بسيج سازندگي خراسان جنوبي از حضور هشت گروه جهادي ميهمان از دانشگاه‌هاي امير كبير، صنعتي شريف و امام صادق(ع) در استان در شش ماهه امسال خبر داد و افزود: اين گروه‌ها در قالب 470 نفر بوده‌اند كه خدمات ارزنده‌اي به مناطق محروم استان ارائه كرده‌اند.
زهرايي با بيان اينكه بخش عظيمي از اقدامات براي اعزام گروه‌هاي دانشجويي به اتمام رسيده است، يادآور شد: 20 درصد اعزام اين گروه‌ها در ميان ترم تحصيلي دانشجويان صورت مي‌گيرد و از دانشگاه‌ها تقاضا مي‌شود همكاري لازم را در اين راستا با بسيج سازندگي داشته باشند.
وي ادامه داد: همچنين از فرمانداري‌هاي شهرستان‌هاي استان خواسته شده تا ستاد پشتيباني شهرستان‌ها را تشكيل و از گروه‌هاي جهادي حمايت كنند.
مسئول بسيج سازندگي خراسان جنوبي به همايش تجليل از جهادگران نمونه استان اشاره كرد و گفت: براي حضور در اين همايش بيش‌ از 500 جهادگر دعوت مي‌شوند.
زهرايي افزود: لازم است كميته فرهنگي و اطلا‌ع‌رساني براي برگزاري همايش اختتاميه گروه‌هاي جهادي ايجاد شوند و دستگاه‌هايي كه توان كمك دارند براي هدايا و هزينه‌ها با بسيج سازندگي همكاري كنند.
وي با بيان اينكه در بحث اقتصاد مقاومتي در سال 92 كه به صورت آزمايشي ايجاد كارگاه‌هاي اقتصاد مقاومتي را در استان آغاز كرديم 280 كارگاه ايجاد شد، گفت: با بررسي‌هاي صورت گرفته از اين تعداد 80 كارگاه نيمه تعطيل و تعطيل شده‌اند.
مسئول بسيج سازندگي خراسان جنوبي افزود: در سال جاري براي ايجاد كارگاه‌هاي اقتصاد مقاومتي 11 ميليارد تومان تسهيلات براي پرداخت به متقاضيان و ايجاد بيش‌ از 700 كارگاه پيش‌بيني شده است.
زهرايي با بيان اينكه عمده كارگاه‌هاي اقتصاد مقاومي كارگاه‌هاي كوچك بوده كه توسط روستاييان و براي كمك به معيشت آنها با توجه به خشكسالي ايجاد مي‌شود، اضافه كرد: از دستگاه‌ها تقاضا مي‌شود در اين راستا براي صدور مجوزها همكاري كنند.
وي با اشاره به اينكه يكي از دغدغه‌هاي ما جلوگيري از تعطيلي كارگاه‌ها و كمك به چرخه توليد آنها است، تصريح كرد: در اين راستا تفاهم‌نامه‌اي با كميته امداد منعقد شده و همچنين با سازمان جهاد كشاورزي نيز براي هم‎سو كردن فعاليت‌ها همكاري مي‌كنيم.
مسئول بسيج سازندگي خراسان جنوبي با اشاره به اينكه در راستاي جلوگيري از تعطيلي كارگاه‌هاي اقتصاد مقاومتي كه خود مي‌تواند از مهاجرت روستاييان جلوگيري كند دستگاه‌هاي اجرايي در زمينه جمع‌آوري و خريد تضميني محصولات با فعالان اين عرصه همكاري كنند، افزود: امسال اميد است كه ريزش كارگاه‌ها را به حداقل برسانيم.
زهرايي با بيان اينكه دوره‌هاي توجيهي براي ايجاد كارگاه‌هاي اقتصاد مقاومتي در سال جاري براي يك‌هزار و 650 نفر در روستاها برگزار شده است، يادآور شد: همچنين در شش ماهه امسال 650 نفر در كارگاه‎هاي آموزشي تخصصي كه در اين ارتباط برگزار شده شركت كرده‌اند.
وي به طرح هسته‌هاي فلاحين اشاره كرد و گفت: در اين طرح كشاورزاني كه يك نوع كشاورزي را انجام مي‌دهند با كشاورز نمونه آن بخش آشنا و يك هسته را تشكيل مي‌دهند كه اين طرح با هدف ارتقاء كمي و كيفي محصولات كشاورزي توسط بسيج سازندگي اجرا مي‌شود.
مسئول بسيج سازندگي خراسان جنوبي ادامه داد: تاكنون 123 هسته فلاحين در استان تشكيل شده و امسال 20 هسته به عنوان الگو و نمونه بررسي شده كه نشان مي‌دهد اجراي اين طرح كمك خوبي به توليد بوده است.
زهرايي با بيان اينكه در امر محروميت‌زدايي 56 پروژه را در استان تعريف كرده‌ايم، گفت: تاكنون اعتباري در اين راستا تزريق نشده و اميد است با اختصاص اعتبار بتوانيم اين پروژه‌ها را به سرانجام برسانيم.
وي با اشاره به اينكه قرارگاه خاتم‌ براي ايجاد مجتمع‌هاي آبرساني به روستاها اعلام آمادگي كرده است، افزود: توان اين قرارگاه براي رفع محروميت بسيار زياد است.ك1
6054