۲۷ مهر ۱۳۹۴، ۸:۱۶
کد خبر: 81804673
T T
۰ نفر

پرداخت یارانه مطبوعاتی و احیای نشریات محلی

۲۷ مهر ۱۳۹۴، ۸:۱۶
کد خبر: 81804673
پرداخت یارانه مطبوعاتی و احیای نشریات محلی

سنندج- ایرنا- دولت تدبیر و امید در راستای حمایت از مطبوعات و رسانه ها و اعتقاد به چرخش آزاد اطلاعات در جامعه، یارانه مطبوعاتی شش ماه نخست سال 94 را به حساب سرپرستان نشریات واریز كرد كه به اعتقاد فعالان رسانه ای این اقدام علاوه بر اینكه عامل احیای نشریات محلی است انگیزه فعالیت را در میان رسانه ها نیز دو چندان كرده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از زمان آغاز فعالیت دولت یازدهم، حمایت از نشریات را جزو برنامه های خود اعلام كرد و با اطلاع رسانی مستمر در این حوزه اعلام كرد از نشریات فعال حمایت می كند كه این حمایت از حالت شعاری خارج و رنگ واقعیت به خود گرفت.
یارانه شش ماه اول سال 94 اواخر مهر امسال به حساب سرپرستان نشریات در سراسر كشور واریز شد و این اقدام خون تازه ای در رگ نشریاتی كه سال سختی را از لحاظ وضعیت درآمدی آغاز كرده بودند، تزریق كرد.
بسیاری از نشریات بخصوص محلی ها به دلیل مشكلات مالی توان انتشار نشریه خود را ندارند كه با واریز یارانه ها، معاونت مطبوعاتی ثابت كرد از نشریات فعال حمایت می كند و از این رو این گونه نشریات نیز می توانند به انتشار ادامه دهند.
براساس اعلام معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی 198 میلیارد ریال یارانه شش ماهه اول مطبوعات متعلق به هزار و 362 رسانه شامل روزنامه و نشریه برای شش ماه اول سال 94 به حساب سرپرستان این رسانه ها واریز شده است كه سهم نشریات كردستان از این یارانه در مجموع بیش از 350 میلیون ریال است.
در پرداخت این دوره از یارانه، مطابق سیاست دولت یازدهم در حمایت از نشریات بخش خصوصی و عدالت رسانه ای، یارانه به نشریات دولتی یا متعلق به بخش عمومی تعلق نگرفته است.
همچنین با وجود آن كه قبلاً اعلام شده بود به نشریات فاقد فهرست بیمه، یارانه تعلق نمی گیرد امّا این سیاست به دلیل رعایت حال برخی نشریات، در این مرحله از یارانه مطبوعات اِعمال نشده است و از مرحله بعد اجرا خواهد شد.
كارشناس مطبوعات اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان كردستان نیز با قدردانی از توجه ویژه معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نسبت به نشریات گفت: 9 نشریه استان كردستان نیز در لیست دریافت یارانه این معاونت وجود دارد.
ماجد رموزی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ئاگرین روژ، ئامانج، روژان، دیاركهن، كورده واری، ژیوار، سوران، زریوار، به هیز در این لیست مشمول دریافت یارانه نیمه اول سال 94 شدند.
او معیار در پرداخت یارانه را استانی بودن، ضریب كیفی، حمایت موضوعی، تعداد اعلام وصول و میانگین صفحات دانست و افزود: این یارانه به صورت مستمر و براساس قوانین و مقرات اعلامی از سوی معاونت مطبوعاتی پرداخت می شود.
او از سرپرستان نشریات در استان كردستان خواست به بخشنامه های معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توجه داشته باشند و براساس این بخشنامه ها اقدام به بروز رسانی اطلاعات نشریه خود كنند تا مشمول حمایت های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شوند.
او گفت: تمام بخشنامه های صادره توسط واحد مطبوعات اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان كردستان در اختیار نشریات قرار می گیرد و انتظار می رود تمام اطلاعات مورد نیاز توسط سرپرستان نشریات به روز شود.
او در ادامه سخنان خود فعالیت مستمر را یكی از تاكیدات معاونت مطبوعاتی دانست و گفت: بر اساس اعلام این معاونت كه در دو سال گذشته به صورت مكرر تكرار شده است هر نشریه ای كه فعالیت نداشته باشد لغو مجوز می شود كه متاسفانه تعدادی از نشریات استان كردستان نیز مشمول این قاعده شدند.
كارشناس مطبوعات اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان كردستان اظهار كرد: تعداد نشریات دارای مجوز استان كردستان در دو سال قبل 78 مورد بود كه به دلیل عدم انتشار به 47 مورد كاهش یافت.
رموزی به صدور سه مجوز جدید نشریات از سوی معاونت مطبوعاتی برای استان كردستان در سال جاری خبر داد و گفت: اكنون 50 نشریه شامل هفته نامه، دو هفته نامه، ماهنامه، فصلنامه، دو فصلنامه، پایگاه خبری و خبرگزاری در استان كردستان دارای مجوز است.
به گفته او خبرگزاری بین المللی كُردپرس از استان كردستان مجوز گرفته و تنها خبرگزاری استان محسوب می شود و همچنین نمایندگی حدود 10خبرگزاری نیز در استان مشغول به فعالیت هستند كه دفتر مركزی آنها در تهران است.
رموزی با بیان اینكه از 50 مجوز صادره اكنون 32نشریه و پایگاه خبری در استان كردستان فعال هستند گفت: بیشتر نشریات غیرفعال مربوط به نشریات دانشجویی است كه در سال 94هیچ شماره ای منتشر نكرده اند.
وی به نگاه ویژه دولت به مناطق كمتر برخوردار كشور اشاره كرد و گفت: این نگاه در پرداخت یارانه به نشریات از سوی معاونت مطبوعاتی نیز لحاظ شده و یارانه نشریات استان كردستان به عنوان استان كمتربرخوردار امسال سه برابر شده است.
او اظهار كرد: نشریات استان كردستان به تناسب استمرار فعالیت، محتوا، تیراژ، تكمیل فرم های الكترونیكی و همچنین اعلام وصول الكترونیكی یارانه دریافت كرده اند.
رموزی تمام تلاش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را حمایت از نشریات دانست و افزود: در استان كردستان نیز با همكاری خانه مطبوعات در راستای تقویت نشریات برگزاری دوره های آموزشی و جشنواره استانی مطبوعات جزو برنامه و اولویت است.
براساس آمار خانه مطبوعات استان كردستان اكنون حدود 120نفر در حوزه نشریات سراسری، محلی و خبرگزاری ها و پایگاه های خبری در استان فعالیت دارند كه از این تعداد حدود 70نفر عضو اصلی و مابقی عضو افتخاری خانه مطبوعات هستند.ك/4
3033/1904
۰ نفر