محمد علي طهماسبي پنجشنبه پس از بازديد دو روزه از باغهاي ليموترش شرق هرمزگان و همچنين باغهاي نارنگي مبتلا به عارضه زوال مركبات در گفت وگو با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: تحقيقات صورت گرفته از سوي سازمانهاي تحقيقاتي نشان ميدهد كه تنها راه مبارزه با آفت جاروك ليموترش، استفاده از گونههاي جايگزين مقاوم به اين آفت است.
وي اضافه كرد: در اولين گام به منظور احياء باغهاي ليموترش 30 هزار اصله نهال اصلاح شده و مقاوم ليموترش به نام پرشين لايم به اين استان اختصاص يافته كه 10هزار اصله آن به زودي تحويل باغداران مي شود.
معاون باغباني وزارت جهاد كشاورزي ابراز اميدواري كرد كه با گسترش نهالستانها در آينده بتوانيم پاسخگوي نياز باغداران خسارت ديده كشور و هرمزگان براي كشت جايگزين باغهاي ليموترش امحاء شده با استفاده از رقم پرشين لايم باشيم.
طهماسبي تصريح كرد: رقم پرشين لايم يكي از ارقام مقاوم ليموترش به بيماري جاروك در جهان است كه به دليل دارا بودن ارزش اقتصادي بالا و بازار پسندي مي تواند جايگزين مناسبي براي باغهاي ليموترش در استان هرمزگان باشد.
بيماري ويروسي جاروك كه ناقل آن حشره اي به نام زنجرك است كه با تغذيه از شيره درخت موجب كاهش كميت و كيفيت ميوه و در نهايت مرگ تدريجي درختان آلوده ليموترش در سه تا پنج سال مي شود.
بر اساس آمارهاي سازمان جهاد كشاورزي هرمزگان سطح باغهاي ليموترش اين استان به دليل ابتلا به بيماري جاروك از 20 هزار هكتار در دهه 70 هجري خورشيدي هم اكنون به كمتر از هفت هزار هكتار كاهش يافته است.
وسعت زمينهاي كشاورزي هرمزگان 154هزار هكتار با توليد سالانه دو ميليون و 400هزار تن محصول باغي و زراعي عنوان شده است.
معاون باغباني سازمان جهاد كشاورزي در سفري دو روزه به هرمزگان ضمن بازديد از فعاليت هاي كشاورزي با بهره برداران و نمايندگان آنان نيز در شهرستانهاي بندرعباس(دهستان سياهو)، ميناب و رودان ديدار و گفت و گو كرد.ك/3
6149 /6048/1772
بندرعباس- ايرنا- معاون باغباني وزارت جهاد كشاورزي گفت: با مشاركت باغداران و استفاده از ارقام مقاوم، باغهاي ليموترش امحاء شده اين استان را دوباره احياء خواهيم كرد.