۳ آبان ۱۳۹۴، ۱۴:۲۳
کد خبر: 81811629
T T
۰ نفر

نقص جهت‌یابی احتمالا اولین علامت آلزایمر است

۳ آبان ۱۳۹۴، ۱۴:۲۳
کد خبر: 81811629
نقص جهت‌یابی احتمالا اولین علامت آلزایمر است

تهران-ایرنا- پژوهشگران آلمانی می‌گویند احتمال دارد بیماری آلزایمر ده‌ها سال پیش از بروز، با ضعف در جهت‌یابی خود را نشان دهد.

به گزارش گروه علمی ایرنا از پایگاه اینترنتی بی.بی.سی، تحقیقی كه این پژوهشگران در دانشگاه بن انجام داده و آن را در نشریه ساینس منتشر كردند، این احتمال را مطرح می‌كند كه با استفاده از واقعیت مجازی شاید بتوان آلزایمر را سال‌ها پیش از بروز بیماری پیش‌بینی كرد.
آنها به این نتیجه رسیده‌اند كه احتمال دارد اولین علامت در آلزایمر نه ضعف حافظه بلكه ضعف جهت یابی باشد.
این محققان معتقدند یكی از دلایلی كه هنوز درمانی برای آلزایمر وجود ندارد، می‌تواند این باشد كه بیماری در سن بالا و دیر هنگام تشخیص داده می‌شود.
تشخیص زودهنگام بیماری به محققان كمك می‌كند تا سیر بیماری را بررسی و درمان‌های بالقوه را امتحان كنند، به بیماران هم كمك می‌كند تا خود را برای مسیر دشواری كه در پیش دارند آماده كنند.
اما تا به حال تنها آزمایشی كه در سطح وسیع استفاده می شود، برای تشخیص مشكل حافظه است كه می تواند حاكی از شروع آلزایمر باشد.
برای این تحقیق، تعدادی دانشجو كه حدود 20 سال داشتند، انتخاب شدند و وجود ژنی به نام APOE E4 در آنها بررسی شد. تصور می‌شود این ژن احتمال بروز آلزایمر را بسیار زیاد می‌كند.
به این ترتیب شركت كنندگان در تحقیق به دو گروه تقسیم شدند، گروهی كه ژن APOE E4 را داشتند و گروهی كه فاقد آن بودند.
سپس محققان با استفاده از كامپیوتر یك منطقه كوهستانی را طراحی كردند و از شركت‌كنندگان خواسته شد در این فضای مجازی به جستجوی اشیاء مختلفی بروند و پس از یافتن آنها دوباره به نقطه شروع بازگردند.
در حین این كار، از مغز شركت كنندگان با ام.آر.آی تصویر برداری شد.
بررسی عملكرد شركت‌كنندگان نشان داد كسانی كه ژن APOE E4 را داشتند برای جستجو در مناطق حاشیه‌ای نسبت به نقاط مركزی وقت بیشتری صرف می كردند.
ام.آر.آی هم نشان داد كه این افراد كمتر از گروه دیگر حركات خود را با سیستم جهت‌یابی مغز خود هماهنگ می‌كردند.
هنوز برای اینكه این تحقیق به ابداع یك تست تشخیصی بالینی برای آلزایمر بدل شود بسیار زود است؛ علاوه بر اینكه این تحقیق، ارتباط ژن APOE E4 را با جهت یابی نشان داده نه با آلزایمر.
اما این تحقیق ممكن است راهگشای درك تازه‌ای از این بیماری ناتوان كننده باشد و می‌تواند توضیحی ارائه كند كه چرا جهت‌یابی برای مبتلایان به دمانس(زوال عقل) چنین دشوار می‌شود.
دكتر لورا فیلیپس از مركز تحقیقات آلزایمر می‌گوید: با اینكه نمی‌دانیم آیا دانشجویان جوانی كه تحقیق روی آنها انجام شده در آینده به دلیل ژنتیك خود به بیماری مبتلا می‌شوند یا نه اما نشان دادن ارتباط تغییرات زودرس در مغز با ژنتیك از این نظر اهمیت دارد كه به پژوهشگران كمك می‌كند دریابند چرا بعضی افراد بیشتر مستعد ابتلا به این بیماری هستند.
وی افزود: عوامل زمینه ساز آلزایمر بسیار متنوعند، از جمله سن، ژنتیك، و سبك زندگی و برای اینكه بفهمیم هر یك از عوامل چطور خطر ابتلا به این بیماری را بالا می برند، چنین تحقیقاتی اهمیتی حیاتی دارند.
علمی**2038**2017
۰ نفر