۴ آبان ۱۳۹۴، ۱۵:۰۷
کد خبر: 81812945
T T
۰ نفر
اهتمام ويژه دشمنان به جنگ نرم/رسانه ها مهمترين مولفه جنگ نرم

تهران- ايرنا- سخنگوي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي به اهميت ويژه تهديدات سايبري در فضاي كنوني و اجتناب ناپذيربودن تهديدات نرم اشاره كرد و گفت: امروز جنگ نرم در حوزه فرهنگ مورد توجه دشمنان است.

به گزارش خبرنگار فرهنگي ايرنا، حسين نوش آبادي روز دوشنبه در جمع خبرنگاران از برگزاري هفته پدافند غيرعامل از 5 تا 10 آبان در سراسر كشور خبر داد و گفت: اين هفته با شعار مصون سازي كشور با همدلي و همزباني دولت وملت برگزار مي شود كه در اين راستا مسئوليت بخش هاي فرهنگي هفته پدافند غير عامل به عهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي گذاشته شده است.
سخنگوي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي خاطرنشان كرد كه پيشرفت علم و فناوري و دانش در زمينه توليد انواع سلاح موجب گرديده تا بحث پدافند به ويژه دفاع غيرعامل مورد توجه ملت‌ها قرار گيرد.
معاون وزير ارشاد يادآور شد: منظور از پدافند غيرعامل اقدامات دفاعي بدون سلاح است كه موجب افزايش زيرساخت‌هاي كشور در مقابل حمله دشمن مي‌شود.
نوش آبادي تصريح كرد كه امروز دشمن براي ضربه زدن از تاكتيك‌هاي جديد استفاده مي‌كند و فرهنگ را اسباب اين كار قرار داده و فرهنگ جزء ابزارهاي اصلي حمله دشمن است.
به گفته وي امروز سطح تهديد با گسترش فضاي سايبري تغيير كرده و اگر بخواهيم دفاع غيرعامل داشته باشيم بايد بتوانيم نسبت به شناخت تهديدهاي جديد اقدام كرده و براي مقابله با آن امكانات و ابزار فراهم كنيم چراكه امروز موضوع تهديدات سايبري از اهميت ويژه‌اي برخوردار است.
سخنگوي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي همچنين به سازه‌هاي نرم‌افزاري هم اشاره كرد و گفت: سازه‌هاي نرم‌افزاري در هر كشور مبتني بر فرهنگ، تاريخ و مشتركات قومي است كه بر آحاد ملت شكل گرفته و باعث ايجاد يك هويت ملي در جامعه مي‌شود.
نوش آبادي اظهار داشت: دستگاه‌هاي فرهنگي، رسانه‌ها و مطبوعات، نخبگان، فرهنگيان، مديران، متخصصين، هنرمندان، دانش‌آموزان و اقشار مختلف مردم سازمان‌ها و انجمن‌هاي غيردولتي هريك بايد در فرهنگسازي دفاع سايبري در حوزه دفاع غيرعامل مشاركت كنند.
معاون پارلماني، حقوقي و امور استانهاي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي همچنين در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به وجود و بروز ظهور شبكه‌هاي اجتماعي گفت: شبكه‌هايي مانند فيس‌بوك، توتئيتر، واتس اپ، ‌تلگرام، وايبر و ... نسل جديدي از پايگاه داده هستند كه در كانون توجه شبكه‌هاي جهاني اينترنت قرار گرفته‌اند.
به گفته نوش آبادي اين پايگاه‌ها هر كدام دسته‌اي از كاربران را گردهم مي‌آورند و همچنين امكان دستيابي به شكل جديدي از ارتباطات را فراهم مي‌كنند.
وي ادامه داد: بايد توجه داشت شبكه‌هاي اجتماعي موجود با تمام آسيب‌ها و ضعف‌هاي فراواني كه دارد باز فرصتي عظيم بوده تا نظام اسلامي در ابعاد جهاني و داخلي برنامه‌هاي خود را عملي كند. در صورت اجراي يك برنامه هوشمند مي‌توان نهايت استفاده را از اين شبكه‌ها برد.
معاون وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي همچنين با بيان اينكه جنگ رواني تلاشي از سوي دشمن در جهت تخريب ملت‌ها است، اظهار داشت: مقابله با جنگ رواني هوشياري ذهني و مديريت هنرمندانه مي‌خواهد لذا بي‌شك رسانه‌ها در جنگ نرم در خط مقدم قرار دارند و مي‌توانند جريان‌هاي مهم را حمايت و هدايت كنند و حتي خود جريان‌سازي كنند.
نوش آبادي به تاثير گذاري و اهميت بازي‌هاي رايانه‌اي هم اشاره كرد و افزود: نبايد تصور كرد كه اين بازي‌ها تنها ابزاري براي بازي و سرگرمي كودكان است چرا كه توليدكنندگان بازي‌هاي رايانه‌اي مي‌خواهند به اين وسيله اهداف خود را در كشورهاي ديگر منتشر كنند.
وي گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي به عنوان دستگاه فعال در پدافند غيرعامل با برنامه‌ريزي سياست و برنامه‌هاي خود را براي موضوع اساسي پدافند غيرعامل اعلام كرده است.
به گفته سخنگوي وزارت ارشاد، اين وزارتخانه براساس منويات و فرامين رهبر معظم انقلاب از همه ظرفيت‌هاي خود و ابزارهاي در اختيار مانند مطبوعات و رسانه‌ها، كتاب، فيلم‌، نمايش، سينما، تئاتر، خانه‌‌هاي ديجيتال و... در جهت افزايش سطح دانش و تقويت فرهنگ عمومي و بالا بردن بينش جامعه استفاده و سهم و نقش خود را ايفا خواهد كرد.
فراهنگ**1355**1569