۵ آبان ۱۳۹۴، ۱۰:۴۵
کد خبر: 81813736
T T
۰ نفر
موفقیت محققان ایرانی در ساخت سیمان طبیعی با استخوان گاو

تهران - ایرنا - پژوهشگران دانشگاه علم و صنعت ایران موفق شدند با به كارگیری فناوری نانو از استخوان گاو، سیمان استخوانی اكریلیكی تولید كنند كه نقش موثری در اعمال ارتوپدی و بهبود بیمارانی كه دچار صدمات استخوانی شده اند ایفا می كند.

سرپرست پروژه ساخت سیمان استخوانی جدید اكریلیكی در دانشگاه علم و صنعت ایران درخصوص روند تولید این ماده جدید به خبرنگار علمی ایرنا گفت:پزشكان معمولا برای ثابت نگاه داشتن پروتز‌ها و مواد كاشتنی در بدن بیمارانی كه دچار صدمات استخوانی شده‌اند از ماده‌ای به نام سیمان استخوانی استفاده می‌كنند كه سیمان استخوان اكریلیكی یكی از مرسوم‌ترین انواع آنهاست كه به منظور اطمینان از تثبیت عضو مصنوعی در محل مورد نظر مورد استفاده قرار می‌گیرد.
دكتر مجید رضا آیت اللهی درباره تفاوت های سیمان استخوانی تولید شده در دانشگاه علم و صنعت با نمونه های قبلی آن گفت: مهم ترین تفاوت این سیمان به منشا تولید آن برمی گردد كه با منشا كاملا طبیعی و با استفاده از استخوان گاو تهیه شده و به زیست سازگاری آن با بدن انسان كمك زیادی می كند درصورتیكه نمونه های قبلی با فرآیندهای شیمیایی به دست می آمدند.
استاد دانشكده مهندسی مكانیك دانشگاه علم و صنعت ایران افزود: دیگر ویژگی این ماده جدید مربوط به اندازه ذرات تشكیل دهنده و خواص آن است به طوریكه قبلا در دنیا، تجربه تولید سیمان استخوانی با كمك پودر استخوان و در ابعاد میكرو صورت گرفته بود اما تبدیل ذرات استخوان به اندازه نانو، یك كار كاملا جدید است.
آیت اللهی خاطرنشان كرد: استفاده از فناوری نانو به ما كمك كرد كه خواص مكانیكی ذرات استخوان بهبود پیدا كند و استحكام آن به میزان زیادی افزایش یابد درحالیكه نمونه های قبلی به مرور زمان به دلیل زوال در فصل مشترك سیمان- ایمپلنت یا سیمان- استخوان، دچار شكست مكانیكی و در نتیجه واماندگی سیستم پروتز می شدند.
استاد نمونه كشوری در سال 93 یادآور شد: اخیرا مطلع شدیم كه كار مشابه پروژه ما برای اولین بار در یكی از دانشگاه های دنیا درحال انجام است و به ثبت رسیده كه این موضوع، نشانگر به روز بودن موضوع تحقیق است.
این پروژه تحقیقاتی حاصل تلاش مشترك دكتر آیت اللهی و هادی اصغرزاده شیرازی فارغ التحصیل كارشناسی ارشد مهندسی مكانیك دانشگاه علم و صنعت ایران است كه در قالب پایان نامه تحصیلی تعریف شده است.
'هادی اصغرزاده شیرازی' پژوهشگر همكار پروژه نیز توضیح داد: ما با انجام آزمایش های دندانه گذاری و خراش نانو متوجه شدیم افزودن درصد معینی از نانو هیدروكسی آپاتیت به عنوان درصد بهینه باعث بهبود خواص مكانیكی و سایشی نظیر سختی، چقرمگی شكست، مقاومت در برابر سایش و سختی خراش نمونه‌های نانو كامپوزیتی سیمان استخوانی- هیدروكسی آپاتیت می‌شود.
وی افزود: هیدروكسی آپاتیت نانو ساختار با افزایش نسبت سطح به حجم، خواص مكانیكی بالاتر و زیست سازگاری مطلوب­تری نسبت به نمونه‌های میكرومتری دارد و این نكته عامل اصلی بهبود خواص مكانیكی و زیست سازگاری در سیمان استخوانی ساخته شده در دانشگاه علم و صنعت ایران است.
پژوهشگران دانشگاه علم و صنعت ایران، هم ‌اكنون آزمایش ‌های تعیین خواص مكانیكی سیمان استخوانی را با موفقیت پشت سر گذاشته‌ و در حال انجام آزمایش‌ های زیست سازگاری هستند كه با اتمام آزمایش‌ها امكان تجاری‌سازی این ماده برای استفاده گسترده در حوزه پزشكی فراهم می‌ شود.
علمی**1055**1440
۰ نفر