به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، فاطمه هاشمی روز سه شنبه در نشست خبری افزود: گرچه برخی آمارها از ابتلا یك درصد نوزادان متولد شده در ایران به اوتیسم حكایت دارد، اما همچنان آمار دقیقی از افراد اوتیسمی در كشور موجود نیست.
وی ادامه داد: در دنیا تلاش هایی صورت گرفته كه بیماران مبتلا به اوتیسم به موقع شناسایی شده تا با اقدامات درمانی موثر، وارد مدارس عادی شوند اما این اقدام هنوز در ایران به اجرا نرسیده است.
هاشمی با بیان اینكه برگزاری همایش سراسری اوتیسم در تهران در روزهای 11 و 12 آبان ماه شاید یكی از دلایل اصلی برای بررسی بیشتر موضوع بیماران اوتیسم در كشور باشد، ادامه داد: این افراد استعدادهای ناشناخته ای دارند و در صورتیكه به موقع شناسایی شده و درمان شوند، می توانند در یك زمینه خاص به فردی نخبه در جامعه تبدیل شوند.
هاشمی افزود: اقدامات جدی از سوی بنیاد امور بیماری های خاص در كشور انجام شده تا بتوانیم بیماران اوتیسم را جز بیماران خاص لحاظ كنیم اما تاكنون به نتیجه نرسیده، زیرا برخی آمارها حاكی از آن است كه یك درصد تولدهای زنده در كشور طی سال، بیمار اوتیسمی می شوند و برخی آمارها نیز شش درصد تولدهای زنده را مبتلایان به اوتیسم می دانند.
وی ادامه داد: اما متاسفانه به دلیل نداشتن آمار دقیق از مبتلایان به اوتیسم، خدمات به همه مبتلایان به این بیماری ارائه نمی شود و آمارها نشان می دهد كه فقط چهار هزار نفر از خدمات مختلف بهره مند می شوند كه بسیار ناچیز است.
رییس بنیاد امور بیماری های خاص گفت: یكی از مشكلات جدی در این زمینه، ارائه آموزش به بیماران مبتلا به اوتیسم از سوی افراد آموزش ندیده است كه باید این موضوع نیز اصلاح شود.
رئیس بنیاد امور بیماری های خاص گفت: در ایران نیز دو اقدام شامل تامین مكانی به عنوان مدرسه سلامت اوتیسم برای خانواده های دارای فرد مبتلا به این بیماری و اجرای برنامه های موثر برای هماهنگی بیشتر میان دستگاه های مختلف جهت ارائه خدمت مطلوب به این بیماران در دست اقدام است.
وی تصریح كرد: قرار است در آینده ای نزدیك یك مركز ویژه بیماران مبتلا به اوتیسم در منطقه یك تهران راه اندازی شود تا این بیماران در این مركز خدمات مناسبی را دریافت كنند.
هاشمی گفت: از آنجا كه فعالیت های پراكنده ای برای بیماران مبتلا به اختلال اوتیسم در كشور انجام شده، به همین دلیل باید اقداماتی صورت گیرد تا این خدمات سازمان یافته و هماهنگ شده باشند كه برگزاری این همایش به عنوان شروع كاری برای انجام فعالیت ها و هماهنگی سازمان ها برای موضوع بیماران اوتیسم به شمار می رود.
** وزارت بهداشت در مورد بیمه افراد اوتیسم اقدامی انجام نداده است
وی ادامه داد: باید بیماران مبتلا به اوتیسم از خدمات روانشناسی و روانكاوی بهره مند شوند اما وزارت بهداشت درمورد بحث بیمه آنها اقدامی انجام نداده، بطوریكه اكنون دو مركز بیماری های خاص در دو شهر كشور آماده راه اندازی است اما وزارت بهداشت پس از یكسال هنوز مجوز راه اندازی آنها را نداده است.
رئیس بنیاد امور بیماری های خاص با بیان اینكه در قانون اساسی از 35 سال گذشته آمده كه باید خدمات درمانی به مردم رایگان باشد، افزود: نباید برای خدماتی كه از سوی دولت به مردم ارائه می شود تبلیغی صورت گیرد زیرا این اقدامات فقط یك وظیفه است.
اجتمام(3) ** 7268 ** 1071
رییس بنیاد امور بیماری های خاص:
آمار دقیقی از مبتلایان به اوتیسم در كشور وجود ندارد/ارائه خدمت فقط به چهار هزار اوتیسمی
۵ آبان ۱۳۹۴، ۱۳:۴۵
کد خبر:
81814134
تهران - ایرنا - رییس بنیاد امور بیماری های خاص با بیان اینكه آمار دقیقی از تعداد بیماران مبتلا به اوتیسم در كشور وجود ندارد، تصریح كرد، فقط چهار هزار اوتیسمی از خدمت ارائه شده استفاده می كنند.