به گزارش ايرنا از پايگاه اينترنتي بي.بي.سي، اطلاعات اوليه حاصل از آزمايش هاي داروي موسوم به ايورمكتين (ivermectin) در بوركينافاسو نشان مي دهد كه اين دارو مي تواند موارد ابتلاي كودكان به مالاريا را به ميزان قابل توجهي كاهش دهد.
به گفته دانشمندان در كنفرانس انجمن طب گرمسيري و بهداشت آمريكا، اين دارو براي پشه هايي كه خون مي مكند، سمي است.
ايورمكتين براي كشتن كرم هاي انگلي استفاده مي شود؛ كرم هايي كه يك سوم از جمعيت جهان را گرفتار كرده اند و باعث ابتلا به بيماري هايي از جمله نابينايي رودخانه و فيلاريازيس لنفاوي مي شوند.
اين كشف امسال جايزه نوبل فيزيولوژي و يا پزشكي را به خود اختصاص داد.
پشه هايي كه انگل مالاريا را گسترش مي دهد، در صورتي كه خون فردي را بمكند كه به تازگي داروي ايورمكتين دريافت كرده است، ضعيف مي شوند و يا مي ميرند.
محققان دانشگاه ايالتي كلرادو در آمريكا و 'انستيتو تحقيقات علوم دو لا سانته' در بوركينافاسو در تلاش هستند تا دريابند آيا اين دارو مي تواند براي نجات جان انسان ها مورد استفاده قرار گيرد.
آنها در مطالعه اي كه همچنان ادامه دارد، ساكنان هشت روستا را مورد بررسي قرار داده اند، به طوري كه اين روستاها را به دو دسته تقسيم كردند و به ساكنان نيمي از آنها هر سه هفته داروي ايورمكتين مي دهند.
اين مطالعه در ماه ژوييه (تير- مرداد) آغاز شد و هفته آينده به پايان مي رسد، اما تجزيه و تحليل هاي اوليه آن به انجمن طب گرمسيري و بهداشت آمريكا ارائه شده است.
دكتر 'بريان فوي' از دانشگاه ايالتي كلرادو گفت: كودكاني كه در گروه درماني اين مطالعه قرار دارند، كمتر به مالاريا مبتلا مي شوند.
وي افزود: ما از نتايج اين مطالعه بسيار حيرت زده شده ايم و به نظر نمي رسد كه مصرف اين دارو عوارض جانبي به دنبال داشته باشد.
در روستاهايي كه تحت درمان قرار نگرفته اند، 16 درصد كودكان در اين فصل باراني به مالاريا مبتلا نشدند، اما در روستاهايي كه تحت درمان قرار دارند، اين آمار 25 درصد است.
به گفته محققان، به نظر مي رسد كه اين دارو كرم هاي انگلي و پشه ها را به يك شيوه مشابه يعني حمله به سيستم هاي عصبي آنها از بين مي برد.
مالاريا مهمترين بيماري انگلي و يكي از مشكلات بهداشتي تعدادي از كشورها به خصوص در نواحي گرمسيري است. اين بيماري به صورت عفونت حاد در بيشتر موارد وخيم و گاهي طولاني و با ويژگي هاي تب متناوب و لرز، كم خوني و بزرگي طحال و گاه با ويژگي هاي ساده يا كشنده ديگر خودنمايي ميكند.
اهميت اين بيماري به خاطر شيوع زياد و مرگومير حاصل از آن است. انگل مالاريا توسط يك تيره از پشه به نام آنوفل به انسان منتقل ميشود.
علمي**2038**2017
تهران-ايرنا- محققان مي گويند داروي از بين برنده كرم هاي انگلي كه جايزه نوبل 2015 را براي كاشف آن به ارمغان آورد، مي تواند باعث كاهش ابتلا به مالاريا شود.