۶ آبان ۱۳۹۴، ۱۳:۰۷
کد خبر: 81815566
T T
۰ نفر
انجام سنتزالكتروليت جامد برپايه تركيب ناسيكن در البرز

كرج-ايرنا-عضو هيات علمي پژوهشكده سراميك پژوهشگاه مواد و انرژي ايران گفت:سنتز الكتروليت جامد برپايه تركيب ناسيكن به منظور كاربرد در باتري هاي جامد در پژوهشگاه مواد و انرژي انجام شد.

زهرا خاكپور روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا افزود: استفاده كارآمد و افزايش زمينه تجاري سازي انرژي هاي جايگزين (انرژي باد، خورشيد و زمين گرمايي) نيازمند افزايش بهره وري در زمينه ذخيره سازي انرژي و تبديل انرژي بوده كه اهميت بيشتر گزينه باتري هاي قابل شارژ را نشان مي دهد.
مجري اين طرح گفت: در زمان حاضر بيشتر از الكتروليت هاي پليمري در كاربردهاي تجاري استفاده مي شود اما، نشت الكتروليت آلي، انجماد در دماهاي كمتر محيط هاي كاربردي و سوختن در دماهاي بالاتر از عمده مشكلات و محدوديت هاي اين نوع الكتروليت ها مي باشد.
خاكپور ادامه داد: از طرفي مواد سراميكي به دليل قابليت كاركرد در دماهاي بالاتر، امكان افزايش ذخيره سازي با استفاده از مواد پيشرفته و جديد و همين طور امكان حمل و نقل راحت تر گزينه خوبي در اين زمينه به حساب مي آيند.
وي اظهار داشت: در اين بين باتري هاي سديمي به دليل هزينه كمتر آن كه از فراواني و گستردگي توزيع سديم در طبيعت ناشي مي شود جذابيت زيادي را در نسل جديد باتري ها دارند.
اين پژوهشگر درخصوص پژوهش گفت: در اين پژوهش در مرحله اول ماده ناسيكن با تركيب شيميايي Na3Zr2 Si2PO12 و با جانشيني عناصر كمياب سريم، گادلنيم و ايتربيم با واكنش حالت جامد مواد اوليه سنتز شد براي بررسي خواص الكتريكي نمونه هاي آزمايشي ساخته شدند و بررسي هاي الكتريكي صورت گرفت.
وي گفت: نتايج بدست آمده نشان داد كه افزودن سريم و گادلنيم در تركيب باعث بهبود خواص الكتريكي اين الكتروليت ها مي شود اميد است در مراحل بعدي اين پروژه تحقيقاتي با تهيه الكترودها و اجزاي ديگر باتري خواص باتري اندازه گيري و مورد بررسي قرارگيرد.
پژوهشگاه مواد وانرژي در مشكين دشت شهرستان فرديس مستقر است.ك/3
7413/ 6155