به گزارش ايرنا ، دكتر فرهاد پورفرضي روز پنجشنبه در جلسه كارگروه سلامت و امنيت غذايي استان اردبيل گفت: با توجه به اينكه مسافرت هاي ماه هاي محرم و صفر به ويژه راهپيمايي اربعين حسيني در پيش است آموزش هاي لازم بايد به زائران ارائه شود و در مقصد نيز مراقبت ها صورت گيرد تا اين بيماري به داخل كشور منتقل نشود.
وي افزود: مقابله با اين بيماري در صورت همه گير شدن مشكل است و هم اكنون برخي استان هاي مرز نشين آلوده هستند و اين امر مي تواند مشكل ساز شود چرا كه در فصل انتقال اين بيماري قرار داريم.
او گفت: اين بيماري در ايران بومي است و به رغم مشاهده آن در استان هاي همجوار با اعمال برخي محدوديت ها مانند عرضه سالاد خوشبختانه چند سال است در استان اردبيل مشاهده نشده و از اين رو تلاش داريم همچنان اقدام هاي موفق گذشته را ادامه دهيم.
او اظهاراميدواري كرد با هماهنگي علوم پزشكي و سازمان حج و زيارت پيش از اعزام گروه هاي زيارتي به عراق دوره هاي آموزشي در اين زمينه برگزار كرده و پايانه ها نيز امكان پخش كليپ هاي آموزشي نحوه پيشگيري از التور را در اتوبوس ها فراهم كند.
دكتر پورفرضي افزود: راه انتقال اين بيماري آب و مواد غذايي است و براي انتقال آب آشاميدني زائران به عراق هماهنگي هايي شده اما آمادگي هاي لازم در زمينه ارائه خدمات درماني و دارويي نيز در اين مجموعه وجود دارد.
وي گفت: بر اساس آخرين آمارها در كشور تاكنون 38 مورد مثبت ثبت شده كه 14 نفر از آنها در عراق به اين بيماري دچار شدند و با توجه به اينكه تردد افراد مي تواند به سرايت بيشتر اين آلودگي منجر شود بايد اقدامات پيشگيرانه مد نظر باشد.
بيماري التور (شبه وبا) در كشور عراق شايع است ، تاكنون بيش از 500 نفر به آن مبتلا شده و تعدادي از بيماران جان خود را از دست داده اند.
***
ويروس كرونا در استان اردبيل مشاهده نشد
به گزارش ايرنا، رييس دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي و درماني اردبيل در ادامه گفت: با توجه به شيوع ويروس كرونا در برخي كشورهاي عربي از جمله عربستان سعودي و سفر 631 زائر از اين استان براي حج تمتع اقدامات لازم براي غربالگري انجام شد.
او با بيان اينكه همه زائران به صورت روزانه تحت نظر گرفته شدند، اضافه كرد: زمان انتقال اين ويروس 14 روز است و 11 نفري كه مشكوك به ابتلا بودند، بستري شدند و در نهايت آزمايش ها منفي بود.
دكتر پورفرضي گفت: با توجه به نگراني ها مبني بر انتقال ويروس از كشته هاي حادثه منا ، اجساد عفوني در نظر گرفته شد و اقدامات بهداشتي مورد نياز در جابجايي آنها صورت گرفت.
وي همچنين تشريح كرد: آنفلولانزاي فصلي در برخي استان ها شايع شده و حتي به مرگ مبتلايان انجاميده كه خوشبختانه در استان با توجه به آمادگي ها مورد همه گيري مشاهده نشده است.
رييس دانشگاه علوم پز شكي و خدامات بهداشتي و درماني اردبيل بيان كرد: اتاق هاي ايزوله با فشار منفي در بيمارستان هاي امام خميني (ره) و بوعلي اردبيل و چهار بيمارستان در شهرستان ها آماده است كه در صورت مشاهده مورد مشكوكي آماده ارائه خدمات هستند.
8123/6018
رييس دانشگاه علوم پزشكي اردبيل
زائران عتبات عاليات نكات بهداشتي را رعايت كنند
۷ آبان ۱۳۹۴، ۱۵:۳۸
کد خبر:
81817218
اردبيل - ايرنا - رييس دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي ، درماني اردبيل با اشاره به شيوع بيماري شبه وبا در عتبات عاليات از زائران خواست نسبت به رعايت نكات بهداشتي اهتمام بيشتري داشته باشند.