۸ آبان ۱۳۹۴، ۶:۱۹
کد خبر: 81817650
T T
۰ نفر
قرارداد 17 میلیارد دلاری چین با شركت ایرباس

پكن - ایرنا - چین با امضای قراردادی با شركت هواپیمایی ایرباس، 130 فروند هواپیمای ساخت این شركت را به ناوگان هوایی خود می افزاید تا مجموع هواپیماهای تولیدی این شركت كه هم اكنون در آسمان چین در حال پرواز هستند، به بیش از 1200 فروند برسد.

به گزارش ایرنا، امضای قرارداد خرید 130 فروند ایرباس جدید كه ارزش آن 17 میلیارد دلار اعلام شده، در جریان سفر روز گذشته - پنجشنبه - صدر اعظم آلمان به چین صورت گرفته است.
به گزارش روزنامه چاینا دیلی، این قرارداد میان «آنگلا مركل» صدر اعظم آلمان و «لی كچیانگ» نخست وزیر چین پس از نشست خبری آنان با خبرنگاران به امضا رسید.
بر اساس مفاد این قرارداد قرار است شركت هواپیما سازی ایرباس 30 فروند هواپیمای مدل «ای 330» دو راهرو و 100 فروند مدل «ای 320» یك راهرو به این كشور تحویل دهد.
چین در سال های اخیر تلاش های زیادی برای توسعه و تقویت ناوگان حمل و نقل هوایی خود داشت و به همین خاطر سفارشات متعددی را برای تقویت خطوط هوایی خود در دستور كار قرار داده است.
به دلیل افزایش تقاضا برای سفرهای هوایی توسط مردم چین، این كشور سال گذشته نیز قرارداد خرید 153 فروند از هواپیماهای تولیدی شركت ایرباس را به امضا رسانده بود.
كارشناسان معتقدند كه ایرباس با قرارداد جدیدی كه روز گذشته موفق به امضای آن شده، می تواند نفوذ خود در بازار چین را كه بیشتر تحت سلطه كمپانی بویینگ قرار دارد، افزایش دهد.
آنان حتی پیش بینی كرده اند كه به دلیل علاقه بیش از حد چین برای خرید انواع و اقسام هواپیمای مسافربری، طی 20 سال آینده حجم ترافیك هوایی در این كشور چهار برابر شود.
شركت ایرباس در سال 2008 نیز قراردادی با صنایع هوایی چین امضا كرد تا بر اساس آن در منطقه آزاد «تیان جین» در چین، تولید مشترك هواپیماهای خود را با این كشور آغاز نماید.
از زمان آغاز به كار این مركز تا پایان سال 2014 میلادی، در مجموع 207 هواپیمای ایرباس مدل ای. 320 در این مركز مونتاژ شده است.
ایرباس اعلام كرد كه شركت هواپیماسازی تیان جین در هر ماه، چهار فروند هواپیما از این مدل را مونتاژ می كند.
افزایش سفارش خرید هواپیما و حتی تولید مشترك هواپیماهای ایرباس در چین پی سفارشات قابل توجه شركت های هواپیمایی داخلی این كشور صورت می گیرد.
«چاینا ایسترن ارلاینز» یكی از شركت های مهم هواپیمایی چین، پیشتر سفارش خرید 70 فروند هواپیمای مسافربری از نوع ایرباس «A320 Neo» را به شركت هواپیماسازی ایرباس داده بود.
ارزش خرید این هواپیماها شش میلیارد و 370 میلیون دلار اعلام شده كه تولید آن از سال 2018 آغاز و تا سال 2020 ادامه خواهد داشت.
این شركت هدف از خرید این نوع از هواپیماهای تولیدی ایرباس را رفع تقاضای فزاینده برای سفرهای با مسافت كوتاه عنوان كرد.
از سوی دیگر شركت هواپیمایی «ایر چاینا»، یكی از شركت های خطوط هوایی چین نیز اواخر سال گذشته اعلام كرد كه قصد دارد 60 فروند از هواپیماهای شركت هواپیماسازی بوئینگ را خریداری نماید.
بر اساس این گزارش، هواپیماهای یاد شده از نوع 737 MAX و ارزش این قرارداد 6 میلیارد دلار اعلام شده است.
شركت های هواپیمایی داخلی چین به دلیل گرایش مردم در استفاده از هواپیما برای مسافرت، رقابت شدیدی در خرید انواع هواپیماهای مسافربری پیشرفته و بستن قراردادهای هنگفت با یكدیگر دارند.
«چاینا ایسترن ایرلاینز» كه یكی از این شركت ها محسوب می شود، سال گذشته قراردادی به ارزش 7.3 میلیارد دلار برای خرید 80 فروند هواپیما با شركت هواپیماسازی بوئینگ امضاء كرد.
ارزش این قرارداد بالغ بر 7.39 میلیارد دلار برآورد شد و بر اساس اعلام این شركت هواپیمایی اكثر این هواپیماها را مدل B737 Max تشكیل می دهد.
شركت «شاندونگ ایرلاینز» چین نیز كه در شرق این كشور مستقر است، سال گذشته سفارش 16 فروند هواپیمای مدل 800-737 و 34 فروند از نوع 737 مكس را به شركت بوئینگ داده بود.قیمت مبنا برای كل این سفارش 4.6 میلیارد دلار اعلام شده بود.
این شركت اعلام كرد كه قصد دارد به منظور توسعه ناوگان هوایی خود، تا پایان سال 2020 تعداد هواپیماهای خود را به بیش از 140 فروند افزایش دهد.
این شركت هواپیمایی در حال حاضر 67 فروند هواپیمای 737 بویینگ را در ناوگان خود دارد.
كارشناسان حمل و نقل هوایی چین پیش بینی می كنند كه تا دو دهه آینده سفرهای هوایی در چین پنج برابر افزایش پیدا كند.
گرایش كشورهای آسیایی بخصوص كشور چین در خرید انواع هواپیماهای مسافربری مدرن حتی باعث شده شركت های هواپیماسازی بوئینگ و ایرباس برای در اختیار گرفتن سهم بیشتری از این بازار رقابت شدیدی با یكدیگر داشته باشند.
بوئینگ در سال 2012 از ایرباس در خصوص تعداد سفارش های دریافتی برای هواپیما های جدید پیشی گرفت و لقب بزرگترین سازنده هواپیما در جهان را به خود اختصاص داد.
آساق*1597