۱۱ آبان ۱۳۹۴، ۱۰:۲۳
کد خبر: 81821668
T T
۰ نفر

مصرف انرژي را مديريت كنيم

۱۱ آبان ۱۳۹۴، ۱۰:۲۳
کد خبر: 81821668
مصرف انرژي را مديريت كنيم

تهران- ايرنا- روزنامه جام جم در صفحه اقتصاد نوشت: در حالي كه نشانه‌هاي در پيش بودن سرماي غيرمنتظره در تهران و برخي نقاط كشور آشكار شده، سازمان هواشناسي كشور «اخطاريه ويژه مديريت حامل‌هاي انرژي» را منتشر كرده كه هشدار براي آمادگي مسئولان و مردم براي مقابله با سرما را در خود دارد.

در اين گزارش كه در شماره دوشنبه 11 آبان 1394 هجري خورشيدي به چاپ رسيد، آمده است: به گزارش جام جم آنلاين ، پس از وقوع بارش هاي سيل آسا در غرب ايران و بروز سيل در استان هاي ايلام و لرستان، روز گذشته استان هاي خوزستان، كهگيلويه و بويراحمد و بخش هاي جنوبي و غربي چهارمحال و بختياري نيز شاهد بارش باران و گاهي رگبار و رعدوبرق و در برخي نقاط آبگرفتگي معابر بودند.
در همين حال سازمان هواشناسي در جديدترين اطلاعيه خود از كاهش محسوس دما ظرف امروز و فردا در نيمه شمالي كشور خبر داد و از دولت خواست براي مقابله با سرما تدابير لازم را اتخاذ كند.
بر اين اساس، طبق پيش بيني هاي هواشناسي، با تقويت بيشتر جريان هاي شمالي و كاهش دما در نيمه شمالي كشور حدود 5 تا 10 درجه و در شمال شرق كشور حدود 8 تا 12 درجه برآورد مي شود.
از اين رو استان هاي گيلان و غرب مازندران از امروز شاهد بروز بارش ها و آبگرفتگي برخي معابر خواهد بود.
همچنين ظرف امروز و فردا، ارتفاعات البرز از شمال غرب تا مناطق مركزي آن و جاده هاي كوهستاني البرز با مه غليظ و لغزندگي به سبب بارش برف همراه است.
براساس پيش بيني كارشناسان با توجه به اين كاهش دما در برخي نقاط كشور افزايش ناگهاني مصرف انرژي را شاهد خواهيم بود. اين در حالي است كه اكنون مصرف روزانه گاز در بخش خانگي، تجاري و صنايع غيرعمده حدود 350 ميليون مترمكعب و ميزان برق در پيك لحظه اي شبانه روز بين 32 هزار تا 33 هزار مگاوات برآورد شده است.
براساس اين گزارش، اواخر مهرماه بود كه وزارت نيرو در نامه اي با استناد به داده هاي كارشناسان و سازمان جهاني هواشناسي نسبت به بروز برخي تغييرات آب و هوايي در منطقه خاورميانه به خصوص ايران تحت تاثير پديده آب و هوايي ال نينو به سازمان مديريت بحران كشور مستقر در وزارت كشور هشدار داد.
در اين اطلاعيه آمده بود كه بارندگي شديد و سرما در راه است و ستاد بحران نيز به ديگر دستگاه ها آماده باش داد، هرچند سازمان هواشناسي دخالت ال نينو را رد كرد، اما شايد تغييرات پيش رو و بروز سرما و باران هاي سيل آسا خلاف پيش بيني اين سازمان را ثابت كند.
در همين حال ديروز وزارتخانه هاي نيرو و نفت از آمادگي خود براي مديريت رشد مصرف انرژي در كشور خبر دادند و همزمان از مردم خواستند در مصرف انرژي صرفه جويي كنند.
در اين باره، حميد چيت چيان، وزير نيرو با اعلام آماده باش به نيروهاي اين وزارتخانه گفت: همه استان ها به ويژه استان هاي شمالي و غربي در مقابل بارش هاي روزهاي آينده و احتمال وقوع سيل آماده باشند.
**سوخت نيروگاه ها را 2 برابر تامين كرده ايم
از سوي ديگر، سيدناصر سجادي، مدير عامل شركت ملي پخش فرآورده هاي نفتي ايران به خبرنگار جام جم گفت: با توجه به تغييرات جوي، شركت ملي پخش فرآورده هاي نفتي ايران با استفاده از تدابير ويژه اي علاوه بر تامين منابع مورد نياز خانگي، سعي در تامين بيش از نياز سوخت مراكز حساس مثل نيروگاه ها كرده است، به صورتي كه امسال دو برابر سال گذشته سوخت براي نيروگاه ها تامين شده و كمبودي نداريم.
وي افزود: براساس تحقيقات صورت گرفته در شرايط سرما معمولا تامين سوخت براي نيروگاه ها دچار مشكل مي شد از اين رو همان طور كه اشاره شد، امسال براي نيروگاه ها تدابير ويژه اي درنظر گرفته شده به صورتي كه نسبت به هفت ماهه سال گذشته 5.4 ميليارد مترمكعب گاز بيشتر تحويل داده شده است. بنابراين به همين ميزان ديگر انواع سوخت مورد نياز نيروگاه ها كمتر مصرف شده است.
**ذخيره سازي كافي سوخت در مناطق دورافتاده
در همين حال محمود آقا محمديان مدير شركت ملي پخش فرآورده هاي نفتي در منطقه استان اردبيل به خبرنگار جام جم گفت: با توجه به نوع آب و هواي استان اردبيل معمولا در اواخر شهريور برآوردهايي از نيازهاي سوختي و امكانات مورد نياز خود خواهيم داشت و متناسب با آنها برنامه ريزي مي كنيم.
وي تصريح كرد: با توجه به موضوع تغييرات آب و هوايي در ايران، شركت ملي پخش نيز تدابير ويژه اي فراتر از آنچه در گذشته داشتيم، در نظر گرفته و نسبت به ذخيره كردن منابع مورد نياز اقدام شده است، به اين صورت كه با توجه به شرايط راه هاي برخي مناطق، قبلا براي ذخيره سازي سوخت در آن منطقه جهت عبور از شرايط اضطراري اقدام شده و اكنون همه چيز تحت كنترل است.
وي با اشاره به موضوع باز بودن همه راه هاي مواصلاتي در منطقه تاكيد كرد: ذخاير ويژه براي شرايط اضطراري در نظر گرفته شده است و تا زماني كه شرايط آب و هوايي اجازه مي دهد از منابع معمول استفاده مي كنيم، بنابراين در حال حاضر هيچ كمبودي براي سوخت رساني به مناطق مختلف نداريم و با در نظر گرفتن ذخاير انجام شده و همچنين تدابير موجود در آينده نيز نخواهيم داشت.
**پاسخگويي ناقص شركت ملي گاز ايران
در همين حال خبرنگار جام جم ديروز با مدير روابط عمومي و سخنگوي شركت ملي گاز تماس حاصل كرد تا از آخرين اقدامات اين شركت براي تامين گاز كشور مطلع شود، اما كسي پاسخگو نبود.
پس از پيگيري هاي فراوان خبرنگار ما، بالاخره تماس كوتاهي با روابط عمومي شركت ملي گاز برقرار شد اما پاسخي كه شنيديم اين بود: ما روز 15 آبان يك نشست خبري برگزار خواهيم كرد و همه توضيحات را درباره اقدامات شركت ملي گاز در مقابله با سرماي هوا، مي گوييم.
اين روابط عمومي با ابراز اين موضوع كه شما دهمين نفري هستيد كه از صبح تماس گرفته ايد، اظهار كرد: ما پاسخمان را در همان زمان مذكور مي گوييم و تا آن زمان شما نمي توانيد با مسئولان شركت ملي گاز صحبتي داشته باشيد.
با وجود اين، معاون مديرعامل شركت ملي گاز ايران با بيان اين كه اين شركت هم اكنون ظرفيت لازم را براي جابه جايي افزايش گاز توليدي در پالايشگاه هاي خود فراهم كرده است، به شانا گفت: شركت ملي گاز ايران زيرساخت هاي لازم را براي افزايش٦٠ ميليون مترمكعبي توليد گاز از پارس جنوبي فراهم كرده و آمادگي لازم را براي تامين سوخت موردنياز بخش هاي مصرف در فصل سرد سال دارد.
محمدرضا غروي افزود: امسال نيز زيرساخت هاي لازم براي فرآورش، انتقال و توزيع و افزايش توليد گاز از پارس جنوبي فراهم شده و آرايش شبكه هاي ما اين توانمندي را ايجاد كرده كه گاز توليدي در پالايشگاه هاي كشور را مديريت كرده و به نقاط مورد نظر منتقل كنيم.
**آماده باش 1000 راهدار براي رويارويي با ال نينو
با توجه به آغاز فصل زمستان و هشدارهاي موجود در رابطه با تغييرات ناگهاني آب و هوا در كشور، مديركل راه و شهرسازي استان تهران از آماده باش يكهزار راهدار استان تهران براي بارش هاي سيل آسا و احتمال رخداد پديده ال نينوي قوي در پاييز و زمستان امسال خبر داد.
به گزارش خبرگزاري صداوسيما، فريبرز واحدي با تاكيد بر برنامه ريزي ويژه براي زمستان امسال گفت: اين تعداد نيروي آماده به خدمت براي مقابله با تغيرات ناگهاني هوا با استفاده از 300 دستگاه ماشين آلات سبك و سنگين آماده خدمات رساني هستند.
وي با تاكيد بر اهميت پيشگيري نسبت به بازسازي تخريب هاي احتمالي تصريح كرد: اگر پيش بيني هاي لازم شود و اعتبارات بحران به جاي اين كه سمت و سوي بازسازي داشته باشد، به پيشگيري و مقابله اختصاص يابد، مي توان با ايجاد آب بندها، ديوارهاي محافظ، سيل بندها و... از ظرفيت موجود در موارد سيل حتي به نحو بسيار مناسبي بهره برداري كرد و آسيب ها و مخاطرات و خسارات سيل را به حداقل رساند.
**استان ها براي مقابله با «ال نينو» آماده اند
مرتضي اكبرپور، معاون آمادگي و مقابله سازمان مديريت بحران كشور در گفت وگو با مهر با اشاره به پيش بيني وقوع پديده «ال نينو» در زمستان امسال گفت: تمامي استان هاي كشور براي مقابله با اين پديده آماده هستند.استان ها به استفاده از امكانات بالفعل خود در مديريت ال نينو متكي هستند و در زمان كمبود نيز از ياري نيروهاي مسلح براي مديريت پديده ال نينو استفاده خواهد شد.
*منبع: روزنامه جام جم
**گروه اطلاع رساني**2002**9131