۱۳ آبان ۱۳۹۴، ۱۵:۱۸
کد خبر: 81825482
T T
۰ نفر
زائران اربعین برای دریافت روادید به مرز نروند/فقط از مسیرهای رسمی تردد شود

تهران-ایرنا- قائم مقام وزیر كشور به زائران اربعین حسینی توصیه كرد كه فقط از مسیرهای رسمی برای سفر به عراق تردد كنند و برای دریافت روادید، به نقاط مرزی مراجعه نكنند.

حسینعلی امیری امروز -چهارشنبه- در جریان بازدید از خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا همچنین از زائران عتبات عالیات در ایام اربعین حسینی خواست اگر گذرنامه ندارند جهت گرفتن آن، از مجاری قانونی حتما اقدام كنند.
وی اظهار داشت: سال های گذشته وزارت كشور صرفا مسوولیت كمیته انتظامی - امنیتی ستاد اربعین را بر عهده داشت اما تفاوت امسال این است كه وزارت كشور مسوولیت كل ستاد اربعین را به عهده گرفته است.
سخنگوی وزارت كشور افزود: به همین جهت، روز گذشته وزیر كشور جلسه ستاد اربعین را تشكیل داد و دستگاه های ذیربط همچون وزارت امور خارجه، راه و شهرسازی، هلال احمر، نیروی انتظامی، مرزبانی، سپاه پاسداران و حسن دانایی فر سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق و همه بخش هایی كه در ارتباط با اربعین مسوولیت هایی را برعهده دارند، در این جلسه شركت كردند.
قائم مقام وزیر كشور با بیان اینكه اعضای ستاد هركدام نقطه نظراتی را كه درباره برگزاری باشكوه اربعین داشتند مطرح كردند، افزود: ستاد مصوباتی براساس بحث های مطرح شده تصویب كرد از جمله اینكه خدمات داخل كشور با خدماتی كه در عراق ارایه می شود كاملا تفكیك شد و بخشی از مسوولیت ها مشخصا در داخل كشور به عهده دستگاه های مشخصی واگذار شد و بخش داخل عراق هم به عهده دستگاه های دیگر محول گردید.
امیری ادامه داد: یكی از مهمترین مباحثی كه در این جلسه مطرح شد این بود كه سفیر ایران در عراق گزارش داد كه از خردادماه گذشته در عراق جلسات مقدماتی را با مقام های این كشور برای برگزاری مراسم اربعین و زیارت اربعین داشتند و در آنجا تاكید شد كه امسال برخلاف سال گذشته بدون ویزا كسی را به داخل عراق نمی پذیرند؛ بنابراین، كسانی كه قصد زیارت اربعین را دارند حتما برای ورود به كشور عراق ویزا بگیرند.

***برای دریافت ویزا به مرز نروید
وی خاطرنشان كرد: قرار است در 11 نقطه در داخل كشور و در استان های مختلف دفاتری را در اختیار سفارت عراق قرار دهیم كه در آنجا ویزا داده شود؛ بنابراین توصیه ما این است كه شهروندان به هیچ وجه به مرز مراجعه نكنند و در استان مربوطه ویزا بگیرند.
وی گفت: از فردا -پنج شنبه- در استان های كرج، كرمان، تهران، كرمانشاه، مشهد، یزد و اهواز آمادگی دادن ویزا وجود دارد كه اطلاع رسانی می شود.
سخنگوی وزارت كشور تاكید كرد: در نقاط مرزی ویزا داده نمی شود و كسی به نقاط مركزی جهت گرفتن ویزا مراجعه نكند و هركس به استان مورد نظر خود جهت تهیه ویزا مراجعه كند.
امیری افزود: نزدیكترین نقاط به مرز كه ویزا صادر می شود كرمانشاه، ایلام، خرمشهر و اهواز است. بنابراین نباید شهروندان بخواهند به امید این كه ویزا را در مرز بگیرند به نقطه مرزی مراجعه كنند.
وی در پاسخ به این سوال كه برای مرزهای خروجی عراق چه نقاطی در نظر گرفته شده است، گفت: فعلا نقاط تعیین شده از مرز خوزستان دو نقطه و از مرز ایلام یك نقطه است كه این سه نقطه به عنوان مرزهای خروجی رسمی در نظر گرفته شده است.
قائم مقام وزیر ادامه داد: زائران اربعین حتما از طریق كاروان هایی كه مورد تایید سازمان حج و زیارت است سفر كنند و به هیچ وجه متفرقه سفر نكنند.
امیری گفت: سازمان حج و زیارت از امروز سایتی را ایجاد كرده است كه به شكل اینترنتی زایران اربعین حسینی را ثبت نام می كند.
سخنگوی وزارت كشور در خصوص افرادی كه می خواهند با خودروی شخصی برای اربعین وارد عراق شوند گفت: برای خودروهای شخصی فعلا در حال مذاكره هستیم و طبیعتا كسی كه بخواهد با خودرو شخصی سفر كند، حداقل 10 روز قبل از اربعین شماره پلاك ماشین خود را باید به نیروی انتظامی اعلام كند.
وی با بیان اینكه امسال بخشی از امكانات دولت عراق درگیر با جنگ با تروریست های داعش است، گفت: بنابراین دولت عراق هم بسیار تاكید دارد كه امكانات ترابری و حمل و نقل زائران ایرانی از ایران تعبیه شود؛ بنابراین شهروندان بدانند در عراق امكان تردد راحت همچون سابق وجود ندارد.

**تدابیر امنیتی برای اربعین اتخاذ شده است
امیری درخصوص امنیت زایران اربعین در عراق توضیح داد: از جهت امنیتی تدابیر لازم اتخاذ شده است. مرزهای انتخاب شده، مرزهای امنی است و با توجه به اینكه ما در مرزهای خود مشكل نداریم اما در بخشی هایی از مرزهای عراق تروریست ها حضور دارند، مرزهایی كه انتخاب شده، مرزهای رسمی است.
سخنگوی وزارت كشور گفت: به شهروندان تاكید می كنیم كه به هیچ وجه از مرزهای غیررسمی تردد یا مراجعه نكنند چرا كه در داخل خاك عراق ممكن است دچار مشكلاتی شوند.

**فقط از مسیرهای رسمی تردد شود
وی تاكید كرد: مردم مسیرهایی را در داخل عراق برای زیارت انتخاب كنند كه رسما اعلام می شود. بخش هایی از مسیرهای داخل عراق ناامن است و استفاده از مسیرهای غیررسمی حتما مشكلاتی را به دنبال دارد؛ كما اینكه سال گذشته شاهد بودیم زائرانی كه از مسیر اصلی خارج شده بودند، دچار مشكلات شده و بعضا به شهادت رسیدند؛ بنابراین از مسیرهای رسمی كه اعلام می شود فقط تردد شود.
امیری درخصوص تغذیه و اسكان زائران اربعین گفت: از لحاظ جا و تغذیه در ستاد اربعین كمیته تغذیه و اسكان تشكیل شده است كه در حد امكانات و مقدورات به زائران خدمات رسانی می كنند.
سخنگوی وزارت كشور در خصوص مشكلاتی كه سال گذشته در خدمات رسانی و اسكان زائران به وجود آمد، یادآور شد: سال گذشته چند برابر برآوردی كه شده بود زائر اربعین داشتیم چرا كه بسیاری بدون ویزا به عراق رفتند كه هم مشكلاتی را برای ما و هم برای كشور میزبان ایجاد كرد.
وی ادامه داد: یكی از كارهایی كه امسال انجام شده این است كه بخشی از كارهای داخل عراق به عهده استان های ما قرار داده شده است.
قائم مقام وزیر كشور گفت: مراسم اربعین، مردمی است و توسط خود مردم برگزار می شود و ورود دولت صرفا در حد برقراری نظم و امنیت است.
وی در خصوص اعزام زائران اربعین گفت: زائران می توانند از 10 روز قبل از اربعین تا روز اربعین به عراق بروند و روز اربعین كه تمام شد، بازگردند. تاكید این است كسانی كه می خواهند بعد از روز اربعین در عراق بمانند چون امكانات تغذیه ای، اسكان و حمل و نقل فقط تا روز اربعین است و بعد از آن جمع می شود، ممكن است با مشكلات داخلی آنجا مواجه شوند؛ بنابراین، زائران، بعد از روز اربعین برگردند.
سخنگوی وزارت كشور به وقوع پدیده طبیعی ال نینو اشاره كرد و با بیان اینكه زائران باید با امكانات مناسب و لازم به سفر كربلا عزیمت كنند، گفت : این پدیده، یك پدیده طبیعی است كه وقوع آن ، سرمای شدیدی را وارد كشورها می كند.
سیام**1058**9012 /1449
۰ نفر