به گزارش خبرنگار ايرنا ، امير علي حميديه رييس ستاد فناوري سلول هاي بنيادي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري روز پنجشنبه در نشست تشكيل نخستين شوراي عالي فناوري سلول هاي بنيادي استان فارس در دانشگاه علوم پزشكي شيراز اظهار اميدواري كرد كه گام هاي موثري در مسير توسعه زيرساخت هاي اين دانش در استان فارس برداشته شود.
وي علوم سلولي در طب را به مثابه علوم هسته اي در صنعت عنوان كرد و ادامه داد:با توجه به نقش موثر اين دانش در آينده استراتژيك دنيا، هم اكنون شركت هاي بزرگي كه فعاليت هايي نامرتبط به علوم پزشكي داشته اند نيز به سوي علوم بازساختي و سلول درماني روي آورده اند تا به اين واسطه، در تحول عظيمي كه در اين عرصه پيش بيني مي شود، سهيم باشند.
اين مقام مسئول در عرصه سلول هاي بنيادي كشور با تاكيد بر توانمندي هاي بسيار بالاي دانشگاه علوم پزشكي شيراز در اين زمينه، به سابقه اين دانشگاه در پيوند اعضا و سلول درماني در بيماري هاي مرتبط با خون اشاره كرد و گفت:در همين راستا، همه پژوهشگران و دست اندركاران، بايد در كنار يكديگر قرار گرفته و با فعاليت هاي تيمي، آينده روشني براي معرفي اين توانمندي در شيراز به دنيا، رقم زده شود.
حميديه همچنين از تلاش هاي صورت گرفته براي ايجاد پشتوانه آيين نامه اي در عرصه سلول درماني در كشور خبر داده و تصريح كرد: در معاونت علمي و فناوري نهاد رياست جمهوري، با علم به آينده پيش بيني شده در دنيا در زمينه پيشرفت علوم، تلاش مي شود تا زيرساخت هاي توسعه آن در مراكز توانمند كشور فراهم شود.
وي با بيان اينكه ايران هم اكنون به دانش هاي پايه سلول درماني دست يافته است، گفت: بر اساس اين جايگاه، بايد بتوانيم دانش موجود را به سطح كاربردي رسانده و دستاورد اين دانش را در كشور ببينيم، چرا كه روش هاي پژوهش در دنيا، در حال تغيير است و ايران نيز با آگاهي از آينده پيشرفت علوم، نبايد از كاروان سردمداران اين دانش در دنيا، باز بماند.
رييس دانشگاه علوم پزشكي شيراز نيز در اين نشست با اشاره به تلاش هايي كه در اين دانشگاه براي توسعه سلول درماني و همچنين پزشكي بازساختي صورت گرفته است، گفت: دانشگاه علوم پزشكي شيراز، در اين زمينه با تمام قوا در ميدان است و با توجه به شناخت و آگاهي اساتيد دانشگاه از جايگاه اين علم در دنيا، دستاورد آن در عرصه درمان و آينده اي كه براي سلامت بشر به همراه دارد، گام هاي پرتواني را در اين عرصه برداشته اند.
محمدهادي ايمانيه با بيان اينكه شيراز به عنوان يكي از سه مركز دانشگاهي كشور براي پژوهش در عرصه پزشكي بازساختي انتخاب شده است، از توانمندي اين دانشگاه براي اقدامات عملياتي، بر اساس زمان بندي مشخص در زمينه سلول درماني براي دستيابي به دستاوردهاي اين دانش خبر داد.
وي همچنين بر حمايت اين دانشگاه از برنامه هاي موثر در پيشرفت دانش سلول درماني از سوي اساتيد و پژوهشگران، همچنين همكاري با شركت هاي دانش بنيان براي تسريع در اهداف كاربردي آنان، تاكيد كرد.
وي تاكيد كرد: در دانشگاه علوم پزشكي شيراز، تلاش بر اين است كه حاصل پژوهش ها و اقدامات اساتيد، وارد زندگي مردم شده و بتوان نتايج مثبت اين تحقيقات را در بهبود سلامت مردم به كار گرفت و از سويي در ارتقاي دانش كشور نيزر سهيم بود.
معاون پژوهش و فناوري دانشگاه علوم پزشكي شيراز نيز با مثبت ارزيابي كردن تشكيل اين شورا در آينده علوم سلول درماني استان فارس، با توجه به موقعيت و توانمندي هاي كنوني، گفت: دانشگاه علوم پزشكي شيراز در برخي زمينه هاي اين دانش تاكنون نيز به دستاوردهاي دست يافته و با تشكيل اين شورا، تلاش بر اين است كه بتوانيم بيش از گذشته به نتايج عملياتي دست يابيم.
سيد بصير هاشمي تصريح كرد: بر همين اساس، مي كوشيم تا به عنوان يكي از دانشگاه هاي بزرگ پيشقدم و مطرح در اين حيطه معرفي شويم و معاونت پژوهش و فناوري دانشگاه نيز در اين زمينه از طرح هاي عملياتي پژوهشگران حمايت مي كند.
حبيب شريف، رئيس بنياد نخبگان استان فارس نيز در اين نشست با اشاره به اقدامات دانشگاه علوم پزشكي شيراز در عرصه هاي مختلف از جمله شركت هاي دانش بنيان و تاسيس و حمايت از مراكز تحقيقاتي، توانمندي اين دانشگاه و استان فارس را در افزايش امكان دستيابي به دانش هاي روز دنيا به ياري اعضاي شوراي عالي فناوري سلول هاي بنيادي استان، مورد تاكيد قرار داد.
همچنين مريم آيت اللهي، مسئول انستيتو سلول هاي بنيادي و پزشكي بازساختي دانشگاه علوم پزشكي شيراز، به معرفي پيشينه و اقدامات اين انستيتو از جمله راه اندازي نخستين سمپوزيوم سلول درماني و پزشكي بازساختي در شيراز با حضور اساتيد برجسته اين حوزه، تعيين برنامه عملياتي گروه هاي انتخاب شده در اولويت هاي درماني و تدوين برنامه هاي عملياتي كه در حال اجرا و پايش هستند، پرداخت.
راه اندازي سمينارهايي با حضور اساتيد سلول درماني و نيز سمينارهاي دانشجويي اين حوزه در شيراز با توجه به توانمندي هاي دانشگاه علوم پزشكي شيراز، از جمله مباحث اين نشست بود كه مورد بررسي اعضا قرار گرفت.
6113
شيراز - ايرنا- رئيس ستاد فناوري سلول هاي بنيادي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري با تاكيد بر لزوم عملياتي شدن دستاوردهاي علمي و پژوهشي صورت گرفته در سلول درماني و سلول هاي بنيادي، اظهار داشت: هم اكنون در مسير انقلاب چهارم پزشكي قرار گرفته ايم كه چشم انداز وسيعي از تحولات پزشكي و درماني به كمك سلول درماني و پزشكي بازساختي را پيش روي ما قرار داده است.