حسین ملاعبداللهی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا افزود: قاره آفریقا به عنوان دومین قاره جهان از نظر وسعت سرزمینی، با جمعیتی قریب به یك میلیارد نفر و وجود 55 واحد سیاسی مستقل، همواره در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران جایگاهی ویژه و در خور توجه داشته است.
وی ادامه داد: در طی سال های بعد از پیروزی انقلاب شكوهمند اسلامی، توسعه و تعمیق مناسبات و همكاری های دوجانبه با كشورهای این قاره مورد توجه و تاكید مقامات ارشد نظام به ویژه رهبر معظم انقلاب بوده است.
ملاعبداللهی اضافه كرد: در حال حاضر جمهوری اسلامی ایران با تمامی كشورهای آفریقایی روابط دیپلماتیك دارد و همكاری های خوبی در زمینه های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و مانند آن، بین تهران با پایتخت های این كشورها برقرار است.
به گفته مدیر كل آفریقای وزارت امور خارجه در دیدار اخیر سفرای جمهوری اسلامی ایران با رهبر معظم انقلاب، ایشان مجددا این موضوع را مورد تاكید قرار دادند؛ ضمن اینكه رئیس جمهوری هم در دیدار با سفرا و نمایندگی های خارجی بر لزوم ارتقای همكاری های دوجانبه به ویژه در راستای اجرای رویكرد اقتصاد مقاومتی تاكید داشت.
ملاعبداللهی در بخش دیگری از سخنان خود درباره جایگاه آفریقا در اجرای سیاست اقتصاد مقاومتی نیز گفت: رویكرد مهم اقتصاد مقاومتی درون زا و برون نگر بودن آن است، براساس چنین رویكردی توسعه و تعمیق همكاری های اقتصادی با آفریقا، زمینه خوبی برای پیشبرد این سیاست ها تلقی می شود.
وی یادآور شد:آفریقا با جمعیت یك میلیاردی خود بازاری جذاب برای كالاهای تولیدی كشور محسوب می شود،از سوی دیگر وجود ذخائر، معادن و مواد خام گسترده در كشورهای این قاره، امكان بسیار مناسبی برای تهیه مواد خام مورد نیاز تولیدات صنعتی كشور تلقی می شود.
این مقام مسئول خاطرنشان كرد: با توجه به آنكه اغلب كشورهای آفریقایی روند رشد اقتصادی خود را آغاز كرده اند و از جمله ضرورت های رشد اقتصادی این كشورها توسعه زیرساخت ها از قبیل جاده و راه سازی، پل سازی، سدسازی، تاسیس نیروگاه های تولید انرژی و ساخت و سازهای درون شهری می باشد، بستر مناسبی برای صادرات خدمات فنی و مهندسی كشورمان به وجود آمده است.
ملاعبداللهی یادآور شد: صدور خدمات فنی و مهندسی به آفریقا می تواند به رونق فعالیت های اقتصادی كشور، بهبود فضای كسب و كار و افزایش تعاملات و همكاری های دوجانبه منجر شود.از این رو، امكانات و فرصت های موجود در كشورهای آفریقایی می تواند به شكل قابل توجهی به پیشبرد و اجرای اقتصاد مقاومتی كمك كند.
مدیر كل آفریقای وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر ضرورت ثبات و امنیت برای هر گونه همكاری اقتصادی گفت: آفریقا مجموعه ای از 55 كشور است كه اغلب آنان روند توسعه اقتصادی خود را آغاز كرده اند و در شرایط كنونی تعداد اندكی از كشورهای آفریقایی دچار بی ثباتی هستند.
ملاعبداللهی اضافه كرد: تعداد زیادی از كشورهای آفریقایی دارای شرایط عادی و با ثبات هستند، از این رو مشكل ویژه ای برای توسعه و تعمیق همكاری های اقتصادی با این كشورها وجود ندارد و حتی در كشورهایی كه ثبات سیاسی لازم وجود ندارد، امكان مبادلات اقتصادی به ویژه فعالیت های تجاری و بازرگانی فراهم است.
وی یادآور شد: واقعیت این است كه شرایط كنونی در كشورهای آفریقایی، بسیار متفاوت از چیزی است كه در افكار عمومی كشور ما وجود دارد. آفریقا به عنوان بخشی از جامعه بین الملل كنونی طی یكی دو دهه اخیر شاهد تحولات بسیار مهم و سرنوشت سازی بوده است.
این مقام مسئل در وزارت امور خارجه با اشاره به حضور چشمگیر اقتصادهای نوظهور همچون چین، هند و برزیل در آفریقا اظهار داشت: امروز آفریقا به دلیل تحولات یاد شده به قاره فرصت ها تبدیل شده است و فرصت های مذكور آنقدر وسیع و گسترده است كه دیگر كشورها نیز می توانند با استفاده از آنها در روند توسعه اقتصادی كشورهای آفریقایی نقش و سهم ایفا كرده و همكاری های اقتصادی تجاری خود را براساس منافع متقابل گسترش دهند.
ملاعبداللهی با بیان اینكه این فرصت ها در اختیار جمهوری اسلامی ایران نیز قرار دارد، خاطرنشان كرد: خوشبختانه با فضای بسیار مثبت ایجاد شده پس از برجام، علاقه چشمگیری از سوی كشورهای آفریقایی برای توسعه همكاری ها با ایران شكل گرفته و فضای لازم برای موفقیت اجرای اقتصاد مقاومتی در تعامل با قاره آفریقا مهیا شده است.
وی ابراز امیدواری كرد با توجه به اراده مثبت موجود، تلاش ها برای اجرای این سیاست ها موفقیت آمیز باشد.
سیام(4)**2021**1429
مدیر كل آفریقای وزارت امور خارجه:
همكاری اقتصادی با آفریقا گسترش می یابد/علاقه ایران و آفریقا برای توسعه روابط
۱۵ آبان ۱۳۹۴، ۹:۲۸
کد خبر:
81827120
تهران- ایرنا- مدیر كل آفریقای وزارت امور خارجه، كشورهای آفریقایی و ایران را به گسترش روابط علاقمند دانست و گفت: اغلب كشورهای آفریقایی روند رشد اقتصادی خود را آغاز كرده اند و بستر مناسبی برای صدور خدمات فنی و مهندسی ایران به آفریقا فراهم شده است.