به گزارش ایرنا حسن طایی روز یكشنبه در نشست هم اندیشی دانشگاه كارآفرینی، كسب و كار دانشجویی درگرگان، اظهار داشت: تاكنون در دانشگاه های كشور زمان فقط برای آموزش و پژوهش دیده شده و به مقوله كاربردی آن توجه نشده است.
وی اضافه كرد: امروز دانشگاه كارآفرین را به جهتی باید سوق داد كه دستگاهی موثر برای ثروت آفرینی در جامعه شود.
به گفته وی سهم اقتصاد ایران (GTP) رقم 400 میلیارد دلار در برابر 75 تریلیون دلار دنیاست كه این درآمد نشان می دهد ظرفیت جذب سرمایه در كشور ما پایین بوده كه علل مختلفی دارد كه از جمله می توان به مشكل در نظام یادگیری و نوآوری اشاره كرد.
طایی توجه به توانمندسازی، اشتغال پذیری و كارآفرینی را برنامه پاك دانش برشمرد و افزود: دانشگاه ها به این برنامه درراستای ایجاد كارآفرینی، توجه ویژه كنند.
وی همچنین بر ایجاد مراكز خدمات شغلی در دانشگاه های كشور تاكید كرد و گفت: داشتن این مركز باعث تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه خواهد شد.
طایی خواستار اختصاص روزی از سال به نام 'كارآفرینی در دانشگاه' نیزشد و افزود: این اقدام باعث خواهد شد تا دانشجو بیشتر از گذشته با مقوله كارآفرینی آشنا شده و جایگاه خود را برای ایجاد فرصت شغلی پیدا كند.
* 10 نهاد خرد از كارآفرین ها حمایت مالی می كنند
معاون توسعه كارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، كارو رفاه اجتماعی در خصوص سوال یكی از دانشجویان حاضر در هم اندیشی ، مبنی بر اینكه حمایتی برای ایجاد كارآفرینی دیده نمی شود، گفت: اكنون 10 نهاد خرد در كشور از كسانی كه به دنبال كارآفرینی در رشته های مختلف هستند، متناسب با طرح ارائه شده، حمایت مالی می كنند.
وی افزود: از مجموع این نهاد های خرد حامی كارآفرینی می توان به صندوق كارآفرینی امید، صندوق قرض الحسنه رسالت، بسیج سازندگی، بهزیستی و كمیته امداد اشاره كرد.
طایی از دانش آموختگان نیازمند به حمایت مالی خواست طرح های كارآفرینی خود را برای حمایت این نهاد های خرد حامی كارآفرینی ارائه و از مزایای آنها استفاده كنند.
به گفته وی برای دریافت تسهیلات بانكی تا 500 میلیون ریال در استان ها و برای بیش از 500 تا یك میلیارد ریال باید از طریق مركز (تهران) پیگیری شود.
*فضای كسب و كارنامناسب است
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه ای استانداری گلستان نیز گفت: فضای كسب و كار در كشور نامناسب بوده و باید بهبود یابد.
علی مرگدری افزود: یك فرد سرمایه گذار وقتی پیگیر دریافت حمایت می شود آنچنان آسیب پذیر می گردد كه رغبتی برای سرمایه گذاری در راستای بهبود فضای كسب و كار در كشور برای او باقی نمی ماند.
به گفته وی این شرایط در حالی است كه رویكرد دولت تدبیر وامید، كنترل تورم در جامعه بوده و این موفقیت در كنترل تورم جای تقدیر دارد.
وی افزود: علاوه بر این دولت یازدهم برای ثبات اقتصادی در جامعه، تنش زدایی را در عرصه بین المللی به جد با هدف جلب منابع بین المللی در داخل كشور دنبال می كند و تاكنون موفقیت های خوبی نیز در این زمینه به دست آمده است.
مرگدری اضافه كرد: با تصویب مصوبه قانون بهبود فضای كسب و كار از سوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی در آینده نیز فضای كسب و كار در كشور بهبود یافته و رونق می یابد.
وی با اشاره به اینكه رونق اقتصادی در كشور منوط به مشاركت فعالان اقتصادی است، گفت: باید برای تحقق این مهم در كشور زمینه مشاركت های بین المللی و سرمایه گذاران و مراكز علمی درایجاد كار آفرینی فراهم شود.
مرگدری همچنین خواستار ارتباط بیشتر بین دانشگاه و فعالان اقتصادی شد.
* 12.7 درصد نرخ بیكاری شش ماهه اول 94 گلستان
مدیر كل تعاون، كار رفاه اجتماعی گلستان نیز گفت: نرخ بیكاری در6 ماه نخست امسال در این استان 12.7 درصد بود و این در حالی است كه در سال 93 حدود 5.8 درصد اعلام شده بود.
امرالله عباسی اظهارداشت: نرخ بیكاری جوانان بین سنین 15تا 24 سال استان نیز 17 درصد است.
وی با ارائه گزارشی از سیمای جمعیت و اشتغال استان افزود: گلستان یك میلیون و 870 هزار نفرجمعیت دارد كه 520 هزار نفر ،جمعیت شاغل آن هستند.
به گفته وی سهم اشتغال استان در بخش كشاورزی 30.5 درصد، صنعت 29.2 درصد و بقیه در خدمات است كه فقط در بخش كشاورزی از میانگین كشوری بالاتر می باشد.
وی با یادآوری اینكه 20 مركز كاریابی غیردولتی در استان فعالیت دارند، گفت: تا پایان سال گذشته 14 هزار و 215 نفر جوینده كار در این استان در مراكز كاریابی نام نویسی كردند كه 12 هزار و 376 نفر توسط مراكز كاریابی برای كار معرفی و از این جمعیت 6 هزار و هشت نفر شاغل شده اند.
عباسی همچنین میانگین درآمد خانوارهای گلستانی را نصف میانگین كشوری بیان كرد و افزود: گلستان نیاز مبرم به كمك و مساعدت مسئولان ارشد كشوری برای رونق اقتصادی و درآمدی دارد.
در نشست هم اندیشی دانشگاه كارآفرینی، كسب و كار دانشجویی گلستان مدیران كل فنی و حرفه ای، شركت شهرك های صنعتی، رئیس دانشگاه گلستان و شماری از دانشجویان استان شركت داشتند.
6204/1648
معاون وزیر كار: رونق اقتصادی نیازمند ارتباط دانشگاه و بازار كار است
۱۷ آبان ۱۳۹۴، ۱۳:۲۳
کد خبر:
81829721
گرگان - ایرنا - معاون توسعه كارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی، رونق اقتصادی كشور را نیازمند ایجاد ارتباط بین دانشگاه و بازار كار دانست و گفت: امروز سرمایه گذاری برای رونق اقتصادی را باید با بها دادن به دانشگاه كارآفرین پیگیری كنیم.