۱۸ آبان ۱۳۹۴، ۱۱:۲۱
کد خبر: 81830882
T T
۰ نفر
نرخ باروری در ایران باید به 2.1 درصد برسد

كرج-ایرنا-مدیركل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش علوم پزشكی با بیان اینكه نرخ باروری در كشور پایین است،گفت: برای گذر از این وضعیت باید نرخ باروری به 2.1 درصد برسد.

به گزارش ایرنا، دكتر محمد اسماعیلی روز دوشنبه در همایش تبیین سیاست های كلی جمعیت كه با هدف افزایش نرخ باروری در دانشگاه علوم پزشكی البرز برگزار شده بود، افزود: اكنون باروری كشور 1.9 درصد است كه به لحاظ رشد جمعیتی تهدید محسوب می شود.
وی ادامه داد: البته نرخ باروری در برخی استان های كشور مانند سیستان وبلوچستان و هرمزگان دو درصد است.
مدیركل دفتر سلامت جمعیت وزارت بهداشت، درمان و آموزش علوم پزشكی تاكید كرد كه كاهش جمعیت جوان در هر كشور ازشادابی و نشاط جمیعت می كاهد و از سوی دیگر جمعیت سالمند زیاد خواهد شد.
اسماعیلی گفت: افزایش جمعیت سالمند با خود مشكلاتی همچون بیماری های ناشی از كهولت سن را به همراه دارد.
این مسئول اظهار كرد: اكنون 11میلیون جوان در آستانه ازدواج در كشور وجود دارد كه سن باروری در بین جمعیت جوان كشور روز به روز در حال كاهش است.
وی از مهم ترین سیاست های وزارت بهداشت و درمان را تشویق جوانان به ازدواج
برشمرد و افزود: آگاهی بخشی در خصوص عوارض تك فرزندی و فاصله ازدواج از اولین فرزند تا فرزندان بعدی از دیگر برنامه های در دستور كار این وزارتخانه است .
وی ادامه داد: مهم ترین رسالت وزارت بهداشت و درمان ارتقای سلامت مردم بوده كه افزایش نرخ ازدواج و كاهش طلاق نیز از دیگر برنامه های این وزارتخانه است.
اسماعیلی با اشاره به اینكه در این مسیر خانواده ها و خیرین نیزباید كمك كنند،گفت: در بحث اشتغال و مسكن جوانان می بایست دولت با همراهی بخش خصوصی برنامه های اثرگذار تری ارایه دهد.
وی بیان داشت:سال گذشته یك میلیون و 530 هزار تولد در كشور داشتیم كه نسبت به سال ماقبل 65هزار نوزاد بیشتر به دنیا آمد.
اسماعیلی تاكید كرد: اكنون در وزارت بهداشت و درمان تلاش بر این است كه میزان باروری كشور روی عدد 2.1 برسد.
وی مناسبت ترین نرخ باروری را برای بانوان بین 18 تا 35سال ذكر كرد و گفت: در این مدت زمان یك زن باردار در طول 9 ماه بارداری نیاز به شش بار سنجش سلامت است در حالیكه برای بانوان بالای 40 سال بیش از هشت بار باید سنجش سلامت انجام شود.
در همایش یك روزه تبیین سیاست های كلی جمعیت كه با هدف افزایش نرخ باروری در دانشگاه علوم پزشكی البرز برگزار شد، راه های افزایش جمعیت مورد بررسی قرار گرفت. ك/3
7410/ 6155