فرهاد خليل مقدم روز دوشنبه در ميزگرد تخصصي راهكارهاي توسعه فرهنگ كتاب و كتابخواني كه در آستانه هفته كتاب و روز كتابخواني در خبرگزاري جمهوري اسلامي مركز شهركرد برگزار شد، افزود: اين ميزان بدهي سهم نيم درصد درآمد شهرداري هاي استان از سال 90 تاكنون است.
وي شش ميليارد ريال از بدهي شهرداري ها به نهاد كتابخانه هاي عمومي استان را بدهي سال گذشته دانست و افزود: از ابتداي امسال تاكنون دو ميليارد و 330 ميليون ريال از سهم نيم درصد درآمد شهرداي هاي استان به حساب كتابخانه ها واريز شده است.
وي گفت: بيشترين ميزان پرداختي سهم نيم درصد درآمد شهرداري ها از سوي شهرداري شهركرد پرداخت شده و اكثر شهرداري ها از پرداخت اين سهم به نهاد كتابخانه ها خودداري مي كنند.
خليل مقدم اظهار كرد: هم اينك 61 كتابخانه نهادي و مشاركتي در استان فعال است كه از اين تعداد 48 كتابخانه نهادي و 13 كتابخانه مشاركتي است.
وي بدون اعلام سرانه مطالعه در استان افزود: براي توسعه فرهنگ كتاب و كتابخواني بايد ابزار مطالعه كه كتاب و كتابخانه است، فراهم شود.
وي فقدان كتابخانه مركزي در مركز استان را از محدوديت هاي موجود در استان دانست و گفت: احداث كتابخانه مركزي پس از 10 سال در سالجاري با اختصاص هشت هزار و 500 مترمربع زمين از سوي استانداري آغاز شد.
خليل مقدم افزود: براي احداث و تامين اعتبار اين طرح بزرگ فرهنگي در مركز استان، تفاهم نامه اي با سازمان مديريت و برنامه ريزي استان بسته شده است .
وي از قرار گرفتن اين طرح در رديف بودجه ملي و استاني خبر داد و گفت: هم اكنون در 10 شهر استان كه مركز بخش نيز هستند، كتابخانه عمومي وجود ندارد .
خليل مقدم از اجراي طرح توسعه كتابخانه شهري و روستاي در روستاهاي بالاتر از يكهزار و 500 نفر جمعيت در استان خبرداد و اظهار داشت: امسال سه كتابخانه در بخش هاي ميانكوه، سردشت و منج راه اندازي شده و براي شهرهاي سودجان، كاج، هاروني، طاقانك، روستاي امام قيس، آورگان، دزك، سردشت و سامان نيز حق انتفاع گرفته شده است.
وي برگزاري مسابقات كتابخواني در حوزه هاي فرهنگي استان از جمله مسابقات مكتوب كتابخواني، كتابخواني آنلاين و جمله نويسي و نقاشي را از مهمترين برنامه هاي اين نهاد در سالجاري عنوان كرد.
خليل مقدم گفت: برگزاري نشست هاي كتابخوان در مركز استان و دو شهرستان اردل و بروجن و همچنين نشست تخصصي كتابخوانان از ديگر برنامه هاي حوزه كتاب است.
وي همچنين از اختصاص دو ميليارد ريال اعتبار از سوي استاندار به منظور تكميل دو فرهنگسراي شهرهاي گهرو و باباحيدر و همچنين اختصاص 200 ميليون ريال ويژه خريد كتاب مشاهير استان خبرداد .
كارشناس منابع اداره كل كتابخانه هاي عمومي استان نيز گفت: هم اينك بسياري از كتاب ها از جمله كتاب هاي نشر قديم و جديد در كتابخانه هاي عمومي استان موجود و در دسترس عمومي قرار دارد.
احمد فرهادي با بيان اينكه كتاب هاي مرجع و خاص در كتابخانه مركزي استان به منظور استفاده پژوهشگران قابل دسترسي است.
كارشناس شهرداري، مشاركت ها و ايستگاه هاي مطالعه اداره كل كتابخانه هاي عمومي استان نيز گفت: هم اينك 38 ايستگاه مطالعه كوچك و هشت ايستگاه مطالعه ملي در استان فعال شده است.
احسان صادقي افزود: درسالجاي راه اندازي 31 ايستگاه مطالعه جديد در استان طراحي شده كه از ابتداي سال تاكنون 28 ايستگاه مطالعه كوچك و دو ايستگاه مطالعه ملي در اين استان فعال شده است.
وي اظهار كرد: در زمان آغاز طرح ايستگاه مطالعه پرواز كتاب از اين ايستگاه 75 درصد بود كه با فرهنگ سازي انجام شده درسالجاري پرواز كتاب در اين ايستگاه ها در استان به 40 درصد كاهش يافته است.
وي گفت: ايستگاه هاي ملي مطالعه در شهرستان هاي شهركرد، بروجن ،فارسان و لردگان داير است و ايستگاه هاي كوچك در تمام نقاط استان داير شده است.
صادقي اظهار كرد: پيش بيني مي شود تا پايان سال شش هزار جلد كتاب جديد به ايستگاه هاي مطالعه كوچك در استان تزريق شود.
كارشناس عمران اداره كل كتابخانه هاي عمومي استان نيز در خصوص طرح هاي بازسازي، تعميرات و شاداب سازي كتابخانه هاي استان گفت: درسالجاري اجراي طرح بازسازي دو كتابخانه شهيد بهشتي فارسان با 700متر مربع و عمان ساماني با 150مترمربع در دست اجراست.
سيد ياسين شيرواني اظهار كرد: شاداب سازي و بازسازي كتابخانه هاي شهر كاج با زيربناي 120 مترمربع، كتابخانه روستاي دزك با 200مترمربع و كتابخانه روستاي بيدله با 180متر مربع در دست اجراست.
كارشناس فرهنگي اداره كل كتابخانه هاي عمومي استان نيز در خصوص كتاب هاي مرجع و نفيس موجود در كتابخانه هاي عمومي استان گفت: كتاب هاي نفيس، تاريخي و با ارزش در بخش مرجع كتابخانه نگهداري و امانت اين كتاب ها يك شيفت كاري است.
فروغ حبيبيان افزود: كتاب هاي تاريخي و نسخ خطي نيز در كتابخانه مولوي شهركرد در يك بخش مجزا نگهداري مي شود و محققان با اجازه مسئول كتابخانه مي توانند از اين بخش استفاده كنند.
وي در زمينه كتاب هاي فرسوده نيز گفت: سالانه مسوولان كتابخانه ها كتاب هاي موجود را بررسي و كتاب هايي كه از لحاظ شكل ظاهري مناسب نيستند را جدا و در صورتي كه اين كتاب ها دربازار موجود نباشند، آنها را براي صحافي ارسال مي كنند.
وي در خصوص پرواز كتاب در كتابخانه هاي عمومي استان افزود: پرواز كتاب در كتابخانه هاي عمومي كم بوده و مي توان گفت پرواز كتابي وجود ندارد.
21 تا 27 آبان ماه به عنوان هفته كتاب و كتابخواني نامگذاري شده است.
7360/ 6014/ 1596
درميزگرد ايرنا مطرح شد/
شهرداري هاي چهارمحال وبختياري بيش از 14ميلياردريال به نهاد كتابخانه ها بدهكارند
۱۸ آبان ۱۳۹۴، ۱۶:۰۵
کد خبر:
81831518
شهركرد- ايرنا- مديركل نهادكتابخانه هاي عمومي چهارمحال و بختياري گفت: شهرداري هاي استان از محل نيم درصد درآمد شهرداري ها بيش از 14ميليارد ريال به نهادكتابخانه هاي استان بدهكارند.