۱۹ آبان ۱۳۹۴، ۱۹:۱۳
کد خبر: 81833421
T T
۰ نفر
پیشنهاد معاون وزیر صنعت برای عضویت ایران در بانك توسعه آفریقا و خرید سهام

تهران- ایرنا- معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، پیشنهادهای راهبردی برای گسترش مناسبات تجاری با آفریقا را «عضویت در بانك توسعه آفریقا، كاهش مخاطرات فعالیت در كشورهای هدف و خرید سهام بانك های معتبر در این قاره» بیان كرد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «ولی الله افخمی راد» بعدازظهر امروز(سه شنبه) در همایش معرفی برنامه‌ها و فرصت‌های همكاری اقتصادی و تجاری ایران و آفریقا در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران گفت: راه‌اندازی خطوط منظم كشتیرانی و هوایی، امكان سهولت صادرات و رفت وآمد بازرگانان كشورمان به آفریقا را فراهم می سازد.
وی، تاسیس اتاق‌های بازرگانی مشترك، افزایش شمار رایزنان بازرگانی و امضای تفاهم‌نامه در زمینه استاندارد، مسایل گمركی، برقراری تعرفه‌ ترجیحی و غیره را از دیگر مواردی برشمرد كه امكان رشد مبادلات تجاری جمهوری سلامی با كشورهای آفریقایی را فراهم می سازد.
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران یادآورشد: خط مستقیم كشتیرانی از ایران به دارالسلام (تانزانیا) و مومباسا (كنیا) برقرار است و در یك برنامه زمان بندی انتظار می رود به دیگر بنادر گسترش یابد و این درحالی است كه ایران اكنون فاقد خط پروازی مستقیم به قاره آفریقاست و راه‌اندازی خطوط هوایی به كشورهای آفریقای جنوبی، كنیا و تونس در اولویت قرار دارند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت پیش از این در این ارتباط گفته بود، چنانچه سه یا چهار نقطه در آفریقا برای برقراری خطوط هوایی انتخاب شود، موضوع باید به تصویب دولت نیز برسد؛ همچنین اگر كمكی هم لازم باشد در هیات وزیران به تصویب خواهد رسید.
افخمی راد، خواستار اعطای تسهیلات با كارمزد پایین، ایجاد صندوق‌های مشترك و معافیت صدور انواع ضمانت‌نامه برای فعالیت در زمینه تجاری و صادرات خدمات فنی ومهندسی نیز شد و این موارد را از دیگر راهكارهای كاهش موانع تجاری بین ایران و آفریقا دانست.
رئیس كل سازمان توسعه تجارت ایران، موضوع اعزام رایزنان بازرگانی به اقصی نقاط جهان به ویژه قاره آفریقا را مهم دانست و گفت: شناخت بازار نسبت به محل ماموریت و نیز شرایط روز كشور كمك به پیشبرد برنامه های این بخش خواهد كرد.
وی افزود: اكنون جمهوری اسلامی در قاره آفریقا سه رایزن بازرگانی دارد و برنامه ریزی لازم برای اعزام رایزن بازرگانی به نیجریه نیز صورت گرفته است.
وی پیش بینی كرد: براساس هماهنگی لازم با وزارت امور خارجه كشورمان، مقدمات اعزام سه رایزن بازرگانی به كشورهای الجزایر، مصر و تانزانیا در حال انجام است.
به گزارش ایرنا، جمهوری اسلامی ایران در سال 2014 بیش از 100 میلیارد دلار مبادلات تجاری با قاره آفریقا داشت كه در این میان سهم كشور آفریقای جنوبی حدود 50 میلیون دلار اعلام شد.
اقتصام (3) ** 1559 ** 2023
۰ نفر