۲۱ آبان ۱۳۹۴، ۹:۱۷
کد خبر: 81835355
T T
۰ نفر

كشف يك سياره فراخورشيدي جديد در نزديكي زمين

۲۱ آبان ۱۳۹۴، ۹:۱۷
کد خبر: 81835355
كشف يك سياره فراخورشيدي جديد در نزديكي زمين

تهران- ايرنا- ستاره شناسان يك سياره فراخورشيدي شبيه ناهيد (زهره) را در منظومه شمسي كه نزديك زمين است، كشف كردند.

به گزارش گروه علمي ايرنا از اينديپندنت، اين سياره سنگلاخي موسوم به GJ 1132b حدود 16 درصد بزرگتر از زمين است و همچون ناهيد، گرماي سطح آن چنان زياد است كه امكان وجود آب را منتفي كرده است. برخي دانشمندان معتقدند كه اين سياره به لحاظ يافتن حيات فرازميني ارزش نخواهد داشت.
براساس مطالعه اي كه در نيچر منتشر شد، GJ 1132b در فاصله 39 سال نوري قرار دارد و نزديك ترين سياره سنگلاخي فراخورشيدي است كه تاكنون كشف شده است.
سياره فراخورشيدي يا فراسياره، سياره‌اي است كه به دور يك ستاره‌ (غير از خورشيد) در حال گردش است. تاكنون بيش از 1000 سياره فراخورشيدي كشف شده و اين تعداد روز به روز در حال افزايش است.
نزديكي نسبي GJ 1132b به زمين و اين واقعيت كه هر 1،6 روز به دور ستاره خود مي چرخد، به اين معني است كه ستاره شناسان به بستر آزمايشي مهمي براي مطالعه درباره اتمسفر ساير سياره هاي دوردست از طريق تلسكوپ هايي دست يافته اند كه مي توانند نخستين نشانه هاي شيميايي حيات را همچون متان اتمسفري، در خارج از منظومه شمسي بيابند.
گرچه سياره GJ 1132b چنان به ستاره اش نزديك است كه به واسطه دماي سوزان آن امكان حيات در GJ 1132b وجود ندارد، اما حرارت به حدي نيست كه اتمسفر اين سياره از بين رفته باشد و همين امر دانشمندان را اميدوار كرده است كه با استفاده از تلسكوپ بتوانند تركيب شيميايي اتمسفر، سرعت بادها و حتي رنگ غروب خورشيد آن را تجزيه و تحليل كنند.
'ديويد شاربونوو' از 'مركز فيزيك كيهاني هاروارد-اسميت سونيان' در كمبريج كه هدايت مطالعه را به عهده داشت، گفت: هدف نهايي ما يافتن سياره ديگري با وضعيت مشابه زمين است اما در اين مسير، جفت ناهيد را پيدا كرده ايم. به گمان ما اين سياره نيز همچون ناهيد اتمسفر دارد.
براساس اين گزارش، ستاره شناسان سياره GJ 1132b را از طريق رصد و اندازه گيري نوسانات نوري كوچك حاصل از ستاره Gliese 1132 هنگام عبور سياره ياد شده از برابر آن كشف كردند. دانشمندان محاسبه كردند كه سياره در فاصله 1،4 ميليون مايلي از ستاره اش مي چرخد، در حالي كه فاصله ميان زمين و خورشيد 36 ميليون مايل است.
به گفته 'زاچوري برتا تامپسون' از انستيتوي فناوري ماساچوست، 'اگر ثابت شود كه اين سياره بسيار گرم توانسته است اتمسفر خود را در طول ميلياردها سال گذشته حفظ كند، امكان دارد سياره هاي سردتري را كه آنها نيز اتمسفر دارند و دور ستاره هاي كوچك مي چرخند، بيابيم و در مرحله بعد، اتمسفر آنها را براي يافتن مولكول هاي حاصل از حيات بررسي كنيم.
علمي**2017**1440
۰ نفر